EUKIDS ONLINE II, Η πρώτη πανευρωπαϊκή έρευνα για τη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά

Το EU Kids Online II διεξάγει την πρώτη πανευρωπαϊκή έρευνα με επίκεντρο τα παιδιά και εστιάζει σε αυτό το στάδιο στις απόψεις και τη συμπεριφορά τους στο διαδίκτυο. Ο σχεδιασμός του EU Kids Online II (2009-2011) ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2009 και αρχίζει σύντομα η διεξαγωγή της ερευνητικής δραστηριότητα σε κάθε μία από τις 25 συμμετέχουσες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

, EUKIDS ONLINE II, Η πρώτη πανευρωπαϊκή έρευνα για τη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά

Κύριος σκοπός είναι να μελετηθεί ο σκοπός της χρήσης του Internet από τα παιδιά και να μειωθούν οι ‘κρίσεις πανικού’ ειδικά των γονέων σχετικά με τους διαδικτυακούς κινδύνους. Συγκεκριμένα το EU Kids Online II θα διεξάγει έρευνα με γονείς και τα παιδιά (ηλικίας 9-16).

Στη χώρα μας παράλληλα με τη διεξαγωγή της έρευνας για το EU Kids Online I αναρτήθηκε η ελληνική ιστοσελίδα https://www.eukidsgreece.gr. Σήμερα, με την έναρξη του EU Kids On line II λειτουργεί το ανανεωμένο site με πληρέστερη ενημέρωση για το πρόγραμμα και τα ευρήματα της έρευνας, διασυνδέσεις με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά sites και δυνατότητα εγγραφής μέλους με αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) στις 9 Φεβρουαρίου θα δημοσιευτούν στοιχεία για την εξέλιξη της έρευνας και θα διεξαχθεί σχετικό συνέδριο για το οποίο θα σταλούν σύντομα περισσότερες πληροφορίες.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.