European Innovation and Creativity Camp, Junior Achievement Europe

Τις καινοτόμες ιδέες τους παρουσίασαν 95 μαθητές από 25 χώρες της Ευρώπης στον πρώτο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Δημιουργικότητας που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Junior Achievement -Youth Enterprise Europe. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Ηλιάς, μαθητής του 2ου Λυκείου Ελευσίνας, συμμετείχε στην ομάδα που κατέλαβε την 3η θέση στο διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Νοεμβρίου, είχε ως βασικό στόχο να ενθαρρύνει τους νέους να αναπτύξουν δεξιότητες, οι οποίες θα τους φανούν χρήσιμες στην μελλοντική επαγγελματική τους πορεία, μέσα από την εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων για την επίλυση ενός συγκεκριμένου προβλήματος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές συνέθεσαν ομάδες και έχοντας στη διάθεσή τους συνολικά 24 ώρες κλήθηκαν να δώσουν λύσεις σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και πολλές δεκαετίες το εκπαιδευτικό σύστημα των ευρωπαϊκών χωρών: «πώς το σχολείο μπορεί να έρθει κοντά στους νέους και πώς μπορεί να επιτευχθεί ένα αποτελεσματικό εκπαιδευτικό σύστημα».

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν τρεις μαθητές από το 2ο Λύκειο Ελευσίνας και το Κολλέγιο Αθηνών, που είχαν διακριθεί στον αντίστοιχο τοπικό μαθητικό διαγωνισμό.

Η νικήτρια ομάδα του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού κέρδισε τις εντυπώσεις αναπτύσσοντας ένα πρωτότυπο αλλά και πρακτικό επιχειρηματικό σχέδιο «FaceSchool» and «YouSchool» που προτείνει την προσέγγιση μαθητών στην εκπαίδευση μέσω sites κοινωνικής δικτύωσης. Την ομάδα αποτελούσαν μαθητές από την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Εσθονία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Νορβηγία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων, συνέθεσαν την κριτική επιτροπή, αλλά και συμμετείχαν στο διαγωνισμό προσφέροντας εθελοντικά τις γνώσεις, την εμπειρία τους και λειτουργώντας ως σύμβουλοι κοντά στους μαθητές.

Περισσότερα στο www.sen.org.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.