Ευρωπαϊκή Ένωση, Αυστηρές ποινές για το hacking και όσους το υποκινούν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι διατεθειμένη να τα βάλει με τους Hackers, ποινικοποιώντας τις κυβερνοεπιθέσεις, αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς πίσω από αυτές. Έτσι δεν θα είναι υπόλογος μόνο εκείνος που εκτελεί το hacking, αλλά και ο φορέας που του ζητά να το διαπράξει. Παράλληλα, τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει να διασφαλίζουν τη διαρκή και απρόσκοπτη λειτουργία των δικτύων τους.

Η μετατροπή της κυβερνοεπίθεσης σε ποινικό αδίκημα οδηγεί αυτόματα σε δύο έτη φυλάκισης όποιον το διαπράξει. Αυτή θα είναι η ποινή για κάποιον που κάνει χρήση botnets για μεγάλης κλίμακας επιθέσεις, ενώ αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη θα είναι και όσοι κατέχουν εργαλεία hacking και ανάλογο software. Σε τρία χρόνια φυλάκισης θα οδηγούνται όσοι κλέβουν την ταυτότητα κάποιου άλλου χρήστη για να κάνουν… διαδικτυακές ζαβολιές!

, Ευρωπαϊκή Ένωση, Αυστηρές ποινές για το hacking και όσους το υποκινούν

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
fnsgr

“…ενώ αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη θα είναι και όσοι κατέχουν εργαλεία hacking και ανάλογο software…”

Αυτό νομίζω πρέπει να το προσέξουμε λίγο παραπάνω για το τι κρύβει πίσω του και να μην το περάσουμε στα ψιλά…

Pavlos

Φοβερός νομος…άρα όλοι οι φοιτητές πληροφορικής που ίσως παρακολουθούν μαθήματα ασφαλειας δικτύων,κρυπτογραφίας k αλλα τέτοιου είδους που μαθαίνουν να φτιάχνουν και να χρησιμοποιούν εργαλεία για hacking ή και για προστασία αμέσως αμέσως είναι υπόλογοι και κατηγορουμενοι προς φυλάκιση για κατοχή εργαλείων Hacking (αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη θα είναι και όσοι κατέχουν εργαλεία hacking και ανάλογο software)…Hell Yeaaaah!!!!Xaxaxa για γέλια φυσικά η κίνηση τους αυτή…

Ιωάννης Π.

Πολύ σωστή παρατήρηση απο fnsgr!

antonis

το καλυτερο θα ηταν απο τον κωστα ενα αρθρο με το τι software θεωρουν απαγορευμενο για να ξερουμε

Μίλτος Κατηφεδένιος

Η μ@@@κια των ανθρώπων δεν περιγράφεται μου φαίνεται πιο γελοίο και απο την ποινικοποίηση της κουκούλας δεν μπορώ να καταλάβω με τι λογική προσπαθούν να περάσουν ένα νομοσχέδιο αυτού του είδους ο μόνος σοβαρός λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι για να περάσουν νομοσχέδια τύπου ACTA χωρίς να τους δοθεί σημασία από τον λαό οπότε φαινομενικά να προστατεύουν από τους hackers αλλά με μικρές παραλαγές να μπορούν να κλείσουν μέσα και αυούς που διακινούν αντεγραμένο softwarevκάθε είδους! Αλλά και κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι αυτό το κάνουν μόνο για να προστατέψουν τους εαυτού πλήρεις τους και τις μεγάλες εταιρίες που δέχονται επιθέσεις επίσης φαίνεται ξεκάθαρα από το κείμενο ότι δεν έχουν ιδέα από την ιδεολογία των hackers!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet Hackers

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.