Europol, Εξάρθρωσε δίκτυο ηλεκτρονικών απατεώνων

H Europol εξάρθρωσε δίκτυο αποτελούμενο από ηλεκτρονικούς απατεώνες που είχαν αναπτύξει τον ιό “Ransomware” και εξαπατούσαν χρήστες μπλοκάροντας τον υπολογιστή τους και ζητώντας χρήματα για να τον “απελευθερώσουν”. Το ποσό που ζητούσαν ήταν 100 ευρώ και όπως αναφέρουν οι αρχές ένα 3% των χρηστών το πλήρωνε(!).

Το δίκτυο εκτιμούν είχε δραστηριότητα σε 30 χώρες τα τελευταία δύο χρόνια και ότι διακίνησε χρήματα χιλιάδων ευρώ τα οποία κατέληγαν στη Ρωσία και στον 27 αρχηγό και της οργάνωσης και δημιουργό του ιού “Ransomware”!

, Europol, Εξάρθρωσε δίκτυο ηλεκτρονικών απατεώνων

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Αν κατάλαβα καλά πρόκειτε για τον γνωστό “ιό της αστυνομίας”. Πολύ ζόρικος ιός. Το πρώτο μολυσμένο λάπτοπ που μου φέρανε το επανέφερα σχετικά εύκολα, το δεύτερο με τίποτα. Ούτε τα αντιϊκά δεν τον βρίσκανε. Η τελευταία έκδοσή του διάβασα πως κατέστρεφε και τα αρχεία αν δεν πλήρωνες. Επιτέλους τα μαγκώσανε τα λαμόγια. Αν και ότι παρουσιάζεται στο δίκτυο δεν χάνεται ποτέ. Σύντομα κάποιος άλλος θα τον βελτιώσει και θα τον εξαπολήσει. Για αυτό….μακρυά από”πονηρές” σελίδες παίδες 🙂

Aποστόλης Ρόδος

Είναι αυτό που λέμε … όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες… ή το … η περιέργια σκότωσε τη γάτα… 😛

george e.

και εγω τον κολλησα προχθες. για το ποσο ειναι απο πονηρα σιτε ή οχι παιζεται. εγω ενα java update ετρεξα και μου το εμφανισε. Μπορει να ειχε φαει καμια χακερια η java, και αντι να κατεβασει το update κατεβασε το ransomware. Ευτυχως ειχα ενα αντιγραφο απο norton ghost και ολα καλα.

Mourlos

Μου είχαν φέρει τουλάχιστον 20 pc .. Ναι για τον γνωστό ιό μιλάνε!!!! Τουλάχιστον οι δικοί μου πελάτες κανεις δεν πλήρωσε τίποτα !!!!

Mimis

Μουρλέ δουλεύεις τσάμπα; Αν ναι θα μου φτιάξεις το pc?

κώστας

Παιδιά, με ένα system restore έφτιαχνε. Τόσο απλά…

MANOS

@κώστας ακριβώς έτσι.
Και εγώ σε δυο φίλους που το έφεραν ένα απλό restor έκανα 4-5 μέρες πίσω και όλα κομπλέ, ούτε format ούτε recovery δεν χρειαζόταν…

ANDREAS

εμένα 3 laptop φίλων δεν έβγαινε ούτε με restor φίλε! τους έκανα format δυστυχώς!

Mourlos

Andreas@ Σωστός στα 20 τα 8 έπρεπε να γίνουν format… Τα αλλα οκ με επαναφορά με το να βγει ο δίσκος κ να το καθαρίσεις σε άλλο μηχάνημα… Μπορούσες με διάφορους τρόπους!!

Κωνσταντινος

Παιδια ο ιος τελειωνε αν τον εντοπιζες μεσα στη διαχειριση εργασιων και τον διεγραφες ακομα και σε αυτους που δεν μπορουσαν να κανουν resotre

ΠΑΟΚ-4

Εγω παντως μπηκα με safe mode ετρεξα οτι αρχειο .exe εγκατασταθηκε στον υπολογιστη μου, την τελευταια μερα, Βασικα εμφανιστηκε ενα εικονιδιο κοκκινο,οποτε το εσβησα και μετα επανεκκινηση με κανονικη λειτουργια και ΟΚ .. τα antivirus παντως δε μπορουσαν να κανουν ΤπΤ

Νίκος

Δυστυχώς είχα και γω ανάλογη εμπειρία. Τον ξεφορτώθηκα θέλω να πιστεύω. Βλέπω πολύς κόσμος είχε ανάλογη εμπειρία. Τα νέα είναι πολύ ενθαρρυντικά γιατί τα πράγματα αγριεψαν στον κόσμο του διαδικτύου τελευταία.

Nik

Δε θελει τίποτε, ενα απλό αρχείο απο το temp έτρεχε. Βλέπεις το δίσκο στο temp και σβήνεις το DLL που έχει ημερομηνία όταν περίπου κόλλησε. Το τελευταίο αρχείο σε ημερομηνία είναι συνήθως. Όταν ξεκινήσει και πάει να το τρέξει το DLL σαν EXE, δε θα το βρει και θα ξεκινήσει κανονικά βγάζοντας μήνυμα ότι δε το βρήκε. Η πιο περίπλοκη εκδοχή ήθελε μια αναζήτηση με ημερομηνία για DLL. Το πιο πρόσφατο το σβήνεις και μετά μπουτάρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.