Eurostat, Προτελευταία η Ελλάδα στη διείσδυση του Internet στα νοικοκυριά

Χαμηλές εξακολουθούν να είναι οι επιδόσεις της χώρας μας, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά στη χρήση του Διαδίκτυου και των ευρυζωνικών συνδέσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας αναφοράς της Eurostat, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας, η Ελλάδα καταλαμβάνει την προτελευταία θέση όσον αφορά τη διείσδυση του Internet στα νοικοκυριά.

Ειδικότερα, η Eurostat αναφέρει ότι στο α’ τρίμηνο του 2009 το 38% των ελληνικών νοικοκυριών χρησιμοποιούσε σε καθημερινή -ή σχεδόν καθημερινή- βάση το Διαδίκτυο. Το ποσοστό αυτό είναι μεν αυξημένο σε σχέση με το 31% του 2008 απέχει, όμως σημαντικά από το 65% που καταγράφεται ως μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ποσοστό αυτό μάλιστα φέρνει τη χώρα μας στην προτελευταία θέση μαζί με τη Ρουμανία, ενώ το μόνο κράτος-μέλος με χαμηλότερο ποσοστό είναι η Βουλγαρία (30%). Μακράν πρώτη είναι η Ολλανδία με το εντυπωσιακό 90%, ενώ ακολουθεί το Λουξεμβούργο (87%) και η Σουηδία (86%). Στις ευρυζωνικές συνδέσεις η κατάσταση είναι αντίστοιχη, δεδομένου ότι με 33% των νοικοκυριών να έχουν γρήγορη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, η Ελλάδα βρίσκεται στην 25η θέση, ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία (26%) και τη Ρουμανία (24%).

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nethall.gr

Φυσικό το αποτέλεσμα τις έρευνας, όταν στην Ελλάδα το μόνο που μας νοιάζει είναι η παράδοση, οι καραγκούνες κτλ και όχι η εξέλιξη

nethall.gr

Όταν ακούς από 40άριδες εν έτη 2010 ότι δεν τους χρειάζεται το κινητό, τα παλιά τα χρόνια ήταν καλύτερα που δεν υπήρχαν κτλ κτλ κτλ πως να χρησιμοποιήσει το internet ο Έλληνας!

* Τα είπα και ξελάφρωσα

Κώστας Βλαχάκης

nethall, η αύξηση από έτος σε έτος είναι μεγάλη και ελπίζω μέσα στο 2010 να αγγίξουμε το 50%+ των ελληνικών νοικοκυριών. Καλή η τεχνολογία χρειάζεται όμως και η παράδοση.

mickeynx

στο speedtest.com οταν πας στο World Results
πρωτοι στα Download Speed ειναι οι Republic of Korea με 23.78mb/s
και και στην εννατη θεση οι Bulgaria με 13.30mb/s
και στα Upload Speed οι Bulgaria ειναι τεταρτοι με 6.12mb/s
πως τα βγαλανε τοτε αυτα τα αποτελεσματα???

Κώστας Βλαχάκης

mickeynx, η αναφορά της Eurostat που δημοσιεύουμε εδώ είναι για την διείσδυση, δηλαδή πόσα νοικοκυριά έχουν ίντερνετ, όχι ποιες χώρες έχουν πιο γρήγορες ταχύτητες 🙂

mickeynx

οκ δικο μου το λαθος

Red_Odin-7-

Εγώ το βλέπω πολύ φυσικό αφού είναι σχετικά ακριβές και δεν προσφέρουν αυτα που πρέπει οπότε οι περισσότερη πάνε σε ένα Internet Cafe και είναι οκ .
Επίσης για να κάνω λίγο και τον δικηγόρο του διαβόλου πιστεύω πως του χρόνου θα είναι χειρότερο μιας και μερικοί έχουν βαλθεί να κλείσουν όλα τα free dowloading site με αποτέλεσμα πολύ χρήστες να σκέφτονται είτε να κατεβάσουν την ταχύτητα τους ή και ακόμα και να την διακόψουν ένας από αυτούς είμαι και εγώ 🙁

Erotokritos

μα καλα, επρεπε να μας το πει και η eurostat? Δεν το ξεραμε οτι ειμαστε κατι χρονια πισω?
Αλλα με τετοιες τιμες τι να πεις. Και ενω σε μια εκ των σκανδιναβικων(δεν θυμαμαι ποια) το 1mbps ειναι συνταγματικο δικαιωμα….

Α ρε ελλαδαρα.

(οσο για τα κινητα, οταν ο 40αρης ειναι χτιστης(λεω γω τωρα) τι να το κανει το κινητο. Μπορει απλα να μην το χρειαζεται. Και κατ’εμε, καλυτερα που δεν υπηρχαν. Αλλο που θελω να τα παρω ολα τα καινουργια 😉 )

Κώστας Βλαχάκης

Red, Το ποσοστό θα αυξηθεί, είναι το μόνο σίγουρο. Δεν αντιλέγω ότι πολλοί χρησιμοποιούν το ίντερνετ κατά κύριο λόγο για να κατεβάζουν, αλλά δεν είναι η πλειοψηφία.

Erotokritos, Το ίντερνετ πρέπει να χαρακτηρισθεί κοινωνικό αγαθό, όπως τον νερό και το ρεύμα!

REDODIN_-7-

Κώστα ίσως έχεις δίκιο αλλά σε έρευνα που έγινε η κίνηση στο ίντερνετ έχει πέσει κατά 60% τον τελευταίο μήνα , αυτό ίσως να είναι κάποιος οιωνός 🙂

Κώστας Βλαχάκης

Red, έρευνα σε έλληνες χρήστε του ίντερνετ; Έχεις κάποιο link;

Σ.Φ.

Ζω εδώ και ενα χρόνο περίπου στην Κομοτηνή και ΔΕΝ έχω προσβαση στο ίντερνετ, μήπως ορισμένοι υπάλληλοι στον ΟΤΕ έχουν πέσει σε χειμερία νάρκη???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.