Eurostat, Ένας στους τέσσερις στην Ευρώπη δεν έχει αγγίξει το Internet

Έρευνα της Eurostat δείχνει σχεδόν το ένα τέταρτο των κατοίκων της Ευρώπης ηλικίας απο 16 μέχρι 74 να μην έχουν επαφή με το διαδίκτυο. Για μας το ίντερνετ είναι κάτι δεδομένο, καθημερινό και απαραίτητο εργαλείο στην καθημερινότητά μας. Χωρίς αυτό, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε την επικοινωνία που έχουμε σήμερα μαζί σας, ούτε και να σας προσφέρουμε τα τελευταία νέα στον χώρο της τεχνολογίας.

, Eurostat, Ένας στους τέσσερις στην Ευρώπη δεν έχει αγγίξει το Internet

Κοιτώντας τα νούμερα της έρευνας για το 2006, τα νούμερα είναι ανησυχητικά μεγάλα για Ελλάδα και Κύπρο.

Ελλάδα 2006
Πρόσβαση στο internet: Το 23% των πολιτών.
Συνδέσεις broadband: Το 4% των πολιτών.

Κύπρος 2006
Πρόσβαση στο internet: Το 37% των πολιτών.
Συνδέσεις broadband: Το 12% των πολιτών.

Πολλά άλλαξαν απο το 2006. Πλέον οι γνώσεις χειρισμού υπολογιστή απαιτούνται απο τις περισσότερες δουλειές, καθώς και η χρήση του internet. Ειδικά τα smartphones, βασίζονται στη χρήση του internet για τις περισσότερες εφαρμογές που κυκλοφορούν. Ίσως να είναι σκληρός χαρακτηρισμός, πάντως πολλοί λένε οτι όποιος σήμερα δεν ξέρει πως να χρησιμοποιεί το internet είναι «κοινωνικά αναλφάβητος».

Ας δούμε τι δεδομένα μας δίνει η στατιστική εταιρία για τους πολίτες του σήμερα.

Ελλάδα 2011
Πρόσβαση στο internet: Το 50% των πολιτών.
Συνδέσεις broadband: Το 45% των πολιτών.

Κύπρος 2011
Πρόσβαση στο internet: Το 57% των πολιτών.
Συνδέσεις broadband: Το 56% των πολιτών.

Θετικά αποτελέσματα σε σχέση με το 2006 θα έλεγε κανείς, ειδικά στις συνδέσεις broadband ADSL. Όμως απέχουμε πολύ απο άλλες χώρες τις Ευρώπης. Τα μεγαλύτερα ποσοστά τα βλέπουμε σε Ολανδία με το 94% των κατοίκων να έχει πρόσβαση στο internet. Το Λουξεμβούργο και η Σουηδία έρχονται λίγο πίσω με 91%. Ελπίζουμε να δούμε μεγαλύτερα νούμερα στο μέλλον οσο θα πέφτουν οι τιμές και θα ανεβαίνουν οι ταχύτητες.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
techviewGr (iPhonias)

το internet ειναι ενα δωρο στον ανθρωπο αρκει ομως να μην περιορισει την ζωη του εκει….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.