Facebook: Έχει 1.59 δισεκατ. ενεργούς χρήστες κάθε μήνα

Το Facebook έχει καταφέρει να βάλει τον ιδρυτή του Mark Zuckerberg στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Mε περιουσία 42.8 δισ. δολ. είναι ο 8ος πλουσιότερος άνθρωπος αυτή τη στιγμή και το Facebook το μεγαλύτερο social media website.

Τον Ιούλιο του 2015 ανακοίνωσε ότι έχει 1.49 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, αλλά δεν φαίνεται να σταματά η ανοδική πορεία του. Τα τελευταία στοιχεία στο Facebook Community Update δείχνουν ότι οι μηνιαίοι χρήστες που είναι 1.59 δισ., μέσα σε 5 μήνες κέρδισε 100 εκατομμύρια.

Επιπλέον, το Facebook αναφέρει ότι οι χρήστες του παρακολουθούν 100 εκατομμύρια ώρες video ημερησίως. Το Facebook Lite που απευθύνεται στις αναδυόμενες αγορές όπου το ίντερνετ δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορο, έχει 80 εκατ. χρήστες και το Groups χρησιμοποιείται από 1 δισ. άτομα.

Όσο για τα έσοδά του, το Facebook αναφέρει ότι η πλειοψηφία των διαφημιστικών εσόδων για το τέταρτο τρίμηνο του 2015 προέρχεται από την mobile έκδοση, για την ακρίβεια από κει έρχεται το συντριπτικό 80%. Το αντίστοιχο ποσοστό του τρίτου τριμήνου ήταν στο 78%. Για το τέταρτο τρίμηνο το Facebook ξεπέρασε τις προβλέψεις και είχε έσοδα 5.841 δισ. δολαρίων, σημαντική αύξηση από τα 4.5 δισ. του προηγούμενου τριμήνου.

WhatsApp, Messenger και Instagram, που ανήκουν επίσης στο Facebook, έχουν 900 εκατ., 800 εκατ. και 400 εκατ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες, αντίστοιχα.

facebook 1.59b active users, Facebook: Έχει 1.59 δισεκατ. ενεργούς χρήστες κάθε μήνα

facebook 1.59b active users, Facebook: Έχει 1.59 δισεκατ. ενεργούς χρήστες κάθε μήνα

facebook 1.59b active users, Facebook: Έχει 1.59 δισεκατ. ενεργούς χρήστες κάθε μήνα

facebook 1.59b active users, Facebook: Έχει 1.59 δισεκατ. ενεργούς χρήστες κάθε μήνα
Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GoGos

Πλύση εγκεφάλου.

Petros

Νιώθω πολύ περίεργα που δεν έχω Facebook. Άραγε είναι ανούσια και μάταιη η ζωή μου?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.