Facebook: 12 δισ. έσοδα για το έτος 2014

Το Facebook είναι το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο social network παγκοσμίως και αυτό που κυριαρχεί ως εφαρμογή στα περισσότερα κινητά τηλέφωνα. Τα έσοδά του αυξήθηκαν κατά 45% από το προηγούμενο έτος και έφτασαν τα 3,85 δισ. δολλάρια με ένα κέρδος της τάξεως των 701 εκατ. δολλαρίων.

Για όλο το έτος 2014 τα έσοδά της εταιρείας ανήλθαν στα 12,46 δισ. δολλάρια αυξημένα κατά 58% σε σχέση με αυτά του 2013. Από αυτά τα έσοδα, το 69% προέρχεται από χρήση του Facebook μέσω κινητών τηλεφώνων το οποίο ποσοστό αυξήθηκε από το 53% που ήταν το 2013.

Επίσης, αύξηση σημειώθηκε στους χρήστες του Instagram και του WhatsApp με αυτούς να αγγίζουν τα 300 και τα 600 εκατ. αντίστοιχα.

Η εταιρεία ανέφερε 819 εκατ. χρήστες ημερησίως αλλά και 1,39 δισ. check in μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Όπως είναι φυσικό, ως αμερικάνικη εταιρεία, επηρεάστηκε και αυτή, όπως και οι υπόλοιπες, από την άνοδο του δολλαρίου και δηλώνει πως θα μπορούσε να είχε επιπλέον αύξηση 4% στα έσοδά της.

, Facebook: 12 δισ. έσοδα για το έτος 2014

Πηγή

Δώρα Θεοχάρη

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gaidaros.gr

Yπαρχουν δυο περιπτωσεις!! Η μια ειναι να ”τρεξει” την εταιρια η Ελλαδα και ως εκ τουτου να καρπωθει τα εσοδα, εχοντας ως αποτελεσμα την ανακαμψη της οικονομιας της! Η δευτερη ειναι να ”τρεξει” η Ελλαδα την εταιρια, εχοντας ως αποτελεσμα το κλεισιμο μιας απιστευτα κερδοφορας εταιριας! Αστιευομαι φυσικα! Πολλα πολλα μπραβο και τα συναφη στα ατομα που εργαζονται στο facebook και το εχουν μετατρεψει σε ”πετρελαιοπηγη”!!!

Νικόλας

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω από που προέρχονται όλα αυτά τα χρήματα… Από διαφημίσεις μόνο; Από πώληση προσωπικοών δεδμένων; Μου φαίνονται πολλά τα λεφτά Άρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.