Facebook, ανταποκρίθηκε στο μεγαλύτερο αίτημα άρσης απορρήτου

Το Facebook δέχτηκε το μεγαλύτερο αίτημα άρσης απορρήτου από την αμερικανική κυβέρνηση που του ζητά πρόσβαση σε περίπου 400 λογαριασμούς Αμερικανών πολιτών. Τελικά έχασε τη δικαστική διαμάχη και δίνει τα προσωπικά στοιχεία έτσι ώστε να ελέγξουν οι αμερικανικές αρχές τις 381 υποθέσεις είσπραξης επιδόματος αναπηρίας.

Τελικά παρά τις εφέσεις του Facebook κατά της δικαστικής απόφασης οι λογαριασμοί ανοίχτηκαν. Η κυβέρνηση θεωρεί το Facebook ως «ψηφιακό νοικοκύρη» ο οποίος γνωρίζει πολλά για τους νοικάρηδές του καθώς διαθέτει φωτογραφίες, προσωπικά μηνύματα και πολλά άλλα προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελικά οι πολίτες δικαιούνταν το επίδομα ή όχι. Τελικά οι 62 από τους 381 που εξετάστηκαν εν αγνοία τους παραπέμπονται σε δίκη για ψευδή στοιχεία σχετικά με την αναπηρία τους.

Το Facebook στην έφεσή του η οποία απορρίφθηκε επισημαίνει ότι αυτό αποτελεί παραβίαση του αμερικανικού συντάγματος ενώ δεν υπάρχει και ημερομηνία λήξης της πρόσβασης των αμερικανικών αρχών στους συγκεκριμένους λογαριασμούς στους οποίους απέκτησαν πρόσβαση.

Όπως και να έχει το Facebook μπορεί να κρύβει πολλές παγίδες οι οποίες βλέπουμε να αυξάνονται με τον καιρό, οπότε προσοχή στο τι δημοσιεύετε.

, Facebook, ανταποκρίθηκε στο μεγαλύτερο αίτημα άρσης απορρήτου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

Όσο και αν είμαι υπέρ του προσωπικού απορρήτου και κατά της παραβίασης του ορθός αποφασίστηκε από το δικαστήριο η άρση του καθώς η απάτη με σκοπό το οικονομικό όφελος εις βάρος άλλων θεωρείτο κακούργημα.Για αυτό το λόγο η Αμερικανική κυβέρνηση είχε κάθε δικαίωμα να ζητήσει άρση απορρήτου και πολύ σωστά το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την έφεση.

P

Αυτοφακελονωμαστε και να τα αποτελέσματα .. Το πήρα νωρίς χαμπάρι και δεν έδωσα σχεδόν τίποτα σε αυτά τα δήθεν κοινωνικά δυκτια που μόνο κοινωνικά δεν ειναι … Σαν τα χαζά δηλώνουμε που είμαστε, τι κάνουμε, ποιον έχουμε μπάρμπα , τι αγοράσαμε , κλπ κλπ … Και μετά έρχεται η εφορία και σου λέει : διακοπές;;;;;;;;; Με 3 και 60 που δηλώνεις ; Άρα έχεις χρήμα … Τσίμπα ενα πρόστιμο για να μάθεις … Και ας τα είχες εσύ από οικονομίες … Και έρχεται και η βιομετρική ταυτότητα και δεν έχουμε πάρει χαμπάρι πως θα μας την περάσουν … Και θα σου πει στο τέλος κομμένο και το φυσικό χρήμα , μόνο πιστωτική κάρτα ( βλέπε Σουηδία, το 99% των συναλλαγών μέσω πιστωτικής ) .. Όχι για να μην κοροϊδεύουμε το χαραγμα δηλαδή το τσιπ που χωρίς αυτό δεν θα μπορείς να κανείς τίποτα …

costas

Τουλάχιστον στην Ελλάδα είμαστε ασφαλής, ακόμα ψάχνονται για την λίστα lagard. Πολύ μπροστά οι Αμερικάνοι η nsa τα ψάχνει και τους παρακολουθεί όλους εκεί.

Nio

P αυτό που λες για την Σουηδία είναι πολύ ενδιαφέρων. Φαντάσου πόσα πράγματα γλιτώνεις αν υπάρχει μόνο πλαστικό χρήμα. Γραφειοκρατια τέλος. Αποδείξεις και ρέστα τέλος. Ταμειακές τέλος. Ληστείες τέλος. Και αυτή η χρεωστική ταυτότητα να είναι όλα σε ένα. Δίπλωμα αμκα ταυτότητα τα πάντα. Και ότι δουλειά θες να κάνεις να υπάρχουν μόνο ΚΕΠ. Ούτε εφορία ούτε ΟΤΕ ούτε ΔΕΗ κτλ. Όλα θα τα κάνεις στο ΚΕΠ της γειτονιάς σου ψηφιακα σε κρατικό server χωρίς ίχνος γραφειοκρατιας. Ακόμα και ο μισθός σου και τα ένσημα σου θα τσεκάρονται άμεσα. Όλοι θα ναι νόμιμοι και κανένας δεν θα κλέβει κανέναν. Και μετά ξύπνησα. Πολύ μπροστά πρέπει να ναι στην Σουηδία πάντως.

tiamat

πΑΙδια δεν ειναι αστειο.
το 2004 (η καπου τοτε τεσπα) φτιαχτηκε αυτη η μ…α το fb και μετα απο 10 χρονια να τι εχουμε…. (ουσιαστικα απο το 2008-10 κατεστη υπερβολικα δημοφιλης) ,και αρα σε 5 χρονια εχουμε αυτη τη εξελιξη.

σε 15 χρονακια???,,,μηπως θα μας @@@νε κιολας αμα δε γουσταρουν το προφιλ μας ?

Χρήστος

Να προσέξουμε τι ακριβώς; Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Αυτοί που τη έχουν χεσμένη (τη φωλιά τους) ας φυλλάγονται..

Nio

Συγνώμη αλλά κάνει η Αμερική. Εδώ σε μας ολόκληρο νησί ήταν μόνο με τυφλούς. 1.000.000 νεκροί παίρνουν τις συντάξεις τους. Όλοι οι βουλευτές είναι κλέφτες. Κανένας δεν κόβει απόδειξη. Δημόσιοι υπάλληλοι δεν ξέρουν που είναι η δουλειά τους. Ναιιιιι. Και να θέλουν να μας ελέγξουν δεν ξέρουν από που να ξεκινήσουν. Απορώ πως λειτουργούμε ακόμα σα κράτος. Ποιο Facebook? Microchip πρέπει να μας βάλουν για να στρώσουμε. Και ο 666 θα παρακαλάει τον Θεό για να φύγει.

Makis

Nio & Χρήστος…σωστά…+1

tech21man

Δεν ειναι και τοσο διαφορετικο απο το να βγει ενταλμα να ψαξουν το σκληρο σου δισκο.

Επισης ο,τι ανεβαινει στο facebook, ανηκει στο facebook (δηλαδη το διατηρει) ακομη και αν κλεισεις το λογαριασμο σου, εχετε το και αυτο υποψη.

Ποτε δε το γουσταρα πραγματικα. Να καει να μη το ξαναδω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.