Το Facebook απαγορεύει τα “υποχρεωτικά” like gates

Το Facebook αλλάζει την πολιτική του όσον αφορά στα “like gates” αυτή την εβδομάδα απαγορεύοντάς τα και δίνει διορία 90 ημερών για να συμμορφωθούν οι σελίδες. Τα επονομαζόμενα like gates, είναι τα “παράθυρα” που πετάγονται όταν μπαίνεις σε μια σελίδα και απαιτούν να κάνεις like για να έχεις πρόσβαση στο περιεχόμενό της.

Η νέα πολιτική για τα “like gates” θα ισχύσει από τις 5 Νοεμβρίου και όσες σελίδες δεν συμμορφωθούν δεν θα είναι προσβάσιμες. Στο μεσοδιάστημα όσες σελίδες δημιουργηθούν δεν θα έχουν την δυνατότητα δημιουργίας “like gate”.

Το Facebook με ανακοίνωσή του εξηγεί: Δεν είναι σωστό να αναγκάζεις τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν social plugins και να κάνουν like σε μια σελίδα. Αυτό περιλαμβάνει και την προσφορά επιβραβεύσεων για likes, και το να προωθείς μέσω διάφορων σελίδων, ανεπιθύμητες στον χρήστη εφαρμογές και σελίδες. Το να παρακινείς τον χρήστη να κάνει με την θέληση του να κάνει like σε μια σελίδα ή να συνδεθεί σε μια εφαρμογή παραμένει ο αποδεκτός και σωστός τρόπος. Για αυτό το λόγο, για να εξασφαλίσουμε ποιοτικές σχέσεις και για να βοηθήσουμε τις εταιρείες να έχουν κοινό που ενδιαφέρεται ουσιαστικά θεωρούμε ότι είναι σωστό οι χρήστες να θέλουν με την θέληση τους να συνδεθούν σε μια σελίδα και να κάνουν like και όχι εξ αναγκάζοντάς τους.

Το Facebook θα επιτρέπει την παρακίνηση των χρηστών από μια σελίδα για likes αλλά θα απαγορεύει τις τακτικές εξαναγκασμού.

facebook, Το Facebook απαγορεύει τα “υποχρεωτικά” like gates

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Genesis

άντε καιρός ήταν

Tek Thanos

Επιτέλους.

bobo1704

Επιτέλους!!

tasos

Και τα share, όχι μόνο τα likes…άντε να βγάλουν και αυτά γιατί μας τα έπρηξαν…

giannis

Η υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο. Και απο την αλλη σε υποχρεωνει να κατεβασεις το facebook messenger για να μπορεσεις να δεις τα μηνυματα και να κανεις chat in app. Browser και παλι browser ρε κωλοτουμπες

tolkien

Επιτελους. Μεγα Μπουρδα ηταν αυτο.

Αργύρης

Επιτελους καιρός ήταν, ήθελα να δω κάτι και δεν το έβλεπα για να μην κάνω αυτό το υποχρεωτικό μισητό like.

Δημήτρης

Αυτή η στήλη (από σταθερό pc) πάνω δεξιά που γράφει πού κάνεις like, ποιον έκανες φίλο κλπκλπ!!! πώς κρύβεται? Άλλο και τούτο….

orestis21

Το κανανε γιατι δεν μπορουν να διαμορφωσουν στοιχειά ασφαλή.

Κάνοντας like όπου να ναι, δεν μπορούσαν να βγάλουν σωστά συμπεράσματα. …. γι’αυτο να τρολάρετε το φατσοβιβλιο και λαικ σε ότι να ναι και ειδικά στα ασχετα.

Alex

Επιτέλους και απο εμένα!

Γιώργος

Επιτέλους καιρός ήταν

kostas

Το αγανακτισμένο κοινό ξέσπασε!!!! Χαχαχααχ!!! Καλά λένε!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! 😛

tiamat

@giannis μαυριστε το!!…
στο playstore και ειδικα στο app store εχουν πεσει πολλες χιλιαδες κριτικες με μονο 1 αστερακι στις εφαρμογες του fb ειδικα γιαυτο το λογο !

και αντε γιατι πολυ την εχει δει..

Greg

Ρε διαγραφή μέχρι και ο λογαριασμός λέμε…..Ούστ…

Θανάσης

άργησε αλλά το κατάλαβε…. ειναι πολύ κουραστικό με το παραμικρό like..!

Agathi

I love you

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.