Facebook: Η Τουρκία απείλησε και τελικά επέβαλε τη λογοκρισία

Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν πριν από λίγο καιρό στο Παρίσι και στο περιοδικό Charlie Hebdo, σειρά παίρνει το Facebook για να λογοκριθεί με αφορμή τον προφήτη Μωάμεθ. Συγκεκριμένα τουρκικό δικαστήριο επέβαλε στο Facebook να απαγορεύσει τις σελίδες που έχουν περιεχόμενο το οποίο θεωρείται προσβλητικό για τον Μωάμεθ.

Μετά την επίθεση στο Παρίσι οι σατιρικές σελίδες είχαν γίνει ακόμη περισσότερες.

Στην περίπτωση που το Facebook δεν συμμορφωνόταν με την απόφαση τότε η Τουρκία θα προχωρούσε στην απαγόρευσή του στη χώρα. Κάτι το οποίο βέβαια ξέρει πολύ καλά πως γίνεται διότι πέρσι μπλόκαρε το Twitter επειδή υπήρχαν tweets που συνέδεαν τον Ερντογάν με οικονομικά σκάνδαλα, και το ίδιο είχε κάνει με το YouTube.

To BBC αναφέρει ότι τελικά το Facebook υπάκουσε στην εντολή του δικαστηρίου και θα αποκλείσει τις συγκεκριμένες σελίδες στις οποίες θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση οι 40 εκατομμύρια χρήστες του διότι δεν θέλει οι χρήστες αυτοί να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Facebook καθόλου.

Κάθε 6 μήνες το Facebook αποκαλύπτει πόσα αιτήματα δέχεται από χώρες ανά τον κόσμο για να αποκλείσει σελίδες που έχουν περιεχόμενο το οποίο θεωρείται παράνομο. Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014 η Τουρκία είχε κάνει 1.893 αιτήσεις και βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά την Ινδία που αγγίζει τις 5.000.

facebook τουρκία, Facebook: Η Τουρκία απείλησε και τελικά επέβαλε τη λογοκρισία

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chris

Αίσχος από το την μεριά του facebook. Μας βλέπω όλους στο ello σύντομα.

otinane

Πως τόλμησαν! γρήγορα μια βόμβα η μάλλον εκτέλεση με καλάνισκοφ.
Η σάτιρα είναι σάτιρα και σε όποιον δεν αρέσει να μην την διαβάζει και να μην την βλέπει, αλλά ότι και να κάνουν ο κόσμος ξυπνάει, ότι και να απαγορεύσουν μάταιος κόπος πλέον η μεσαίωνας πέρασε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.