Facebook: Οι νέοι κανόνες για το τι επιτρέπεται να ανεβάζετε και τι όχι

Το Facebook είναι το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες ανά τον κόσμο. Μιλάμε για μια κοινότητα στην οποία ουκ ολίγες φορές έχουμε δει να παρεκτρέπεται η κατάσταση ενώ συχνά εμφανίζονται προβλήματα που δημιουργούνται και στην δική μας καθημερινότητα.

Σε ένα μακροσκελές blog post το Facebook εξηγεί τους νέους κανονισμούς που πρέπει να σέβονται οι χρήστες του προκειμένου να υπάρχει σεβασμός και σωστή συμπεριφορά μεταξύ των χρηστών. Οι ανανεωμένες οδηγίες αναφέρονται σε διάφορους τομείς ξεχωριστά.

Αρχικά, όσον αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει για την χρήση του πραγματικού ονόματος, το Facebook εξηγεί ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί το όνομα που γράφει η ταυτότητα, αλλά το όνομα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή. Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς το Facebook περιόρισε διάφορους λογαριασμούς των οποίων τα ονόματα δεν το έπεισαν ότι ήταν πραγματικά, με το πιο ηχηρό παράδειγμα οι να είναι οι λογαριασμοί των drag queens. Ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις όπου πραγματικά ονόματα όπως Shane Creepingbear και άλλα πολλά, τα οποία δεν αναγνωρίστηκαν ως πραγματικά.

Πέρα από την χρήση του ονόματος, το Facebook εξηγεί ότι δεν δέχεται την παρενόχληση άλλων χρηστών, αναρτήσεις που προάγουν την αυτοκτονία και τον αυτοτραυματισμό και απειλές για σωματική βία. Δεν δέχεται υποστήριξη υπέρ επικίνδυνων οργανισμών (όπως τρομοκρατικές οργανώσεις), εγκληματικές δραστηριότητες και σεξουαλική βια. Επιπλέον, θα σβήνει αναρτήσεις που προάγουν το μίσους προς τους υπόλοιπους χρήστες το οποίο προέρχεται λόγω διαφορετικής εθνικότητας, φυλής, σεξουαλικής προτίμησης κλπ. Όσον αφορά στο γυμνό ξεκαθαρίζει ότι απαγορεύεται η ανάρτηση φωτογραφιών που εστιάζει σε γυμνά οπίσθια και στήθος (το ονομαζόμενο revenge porn).

Το Facebook θα βασίζεται κυρίως σε καταγγελίες χρηστών για να προχωρά στην απαγόρευση οποιουδήποτε post. Στην περίπτωση που κάποιο post είναι προσβλητικό για μια συγκεκριμένη χώρα, δεν είναι απαραίτητο ότι θα σβήνεται, αλλά μπορεί να μην προβάλλεται στην συγκεκριμένη περιοχή μόνο.

facebook κανονισμοί, Facebook: Οι νέοι κανόνες για το τι επιτρέπεται να ανεβάζετε και τι όχι

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
djs

Πολυ ενδιαφερον αρθρο.
Δε βλεπω συμμετοχη ομως στα σχολια.
Αλλα τι λεω, δεν αφορα bezels, οχταπυρηνα, προβατα και premium υλικα…

Λεωνίδας

Χαχαχ ισχύει

Darth

καλη η σελιδα αλλα γυρο γυρο το bezel της ειναι τεραστιο………… οσο αφορα το fb καλύτερα να μην ανεβαινει τπτ προσωπικό εκεί μέσα

alxgiann

Ενδιαφέρον (για όσους ασχολούνται), είναι. Το ότι μπορεί να μην ενδιαφέρει πάρα πολλούς πλέον το φατσοβιβλίο δεν “παίζει” ως ενδεχόμενο, έ; Η αλήθεια μάλλον πρέπει να είναι κάπου στη μέση όμως… έχουν και τα μπέζελ το δικό τους κοινό εδώ… χάχα

Χρήστος

το βίντεο δεν λέει και κάτι καινούριο. Είναι γνωστό οτι μπορείς να βλέπεις ότι θέλεις στο facebook. Ή μάλλον καλύτερα, να μπλοκάρεις ότι δεν σου αρέσει. Ή να αναφέρεις ότι παραβιάζει τους κανόνες λειτουργίας.

Μπαμπης

Λιγο περισσοτερη βαρυτητα αν εδιναν στο google+ και παω στοιχημα κανενας δεν θα ασχολιοταν με το facebook…

polidoroshan

Γυρο με από όλα darth?

Μανώλης

@Μπαμπης πλάκα κάνεις ότι υπάρχει ακόμη το google+;;;;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.