Facebook, Πώς θα είναι το πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο το 2020;

Προκαλεί περιέργεια και απορία, αλλά υπάρχουν φωνές αναλυτών, οι οποίες προβλέπουν ότι το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη θα αποτελεί παρελθόν σε 5 με 8 χρόνια από σήμερα. Τουλάχιστον, αυτό υποστήριξε τελευταία ο Eric Jackson, ιδρυτής του fund Ironfire.

Ο βασικός λόγος για την εξαφάνιση του Facebook εκτιμάται ότι θα είναι η ραγδαία άνοδος του mobile web, η οποία και θα καταστήσει δύσχρηστο το ίδιο το web site το οποίο φαίνεται να κυριαρχεί σήμερα, παρόλο που το κοινωνικό δίκτυο συνεχίζει να εξαγοράζει διάφορες mobile εφαρμογές, όπως το Instagram.

H πτώση της μετοχής του Facebook, η αυξανόμενη ανάγκη να βασιστεί στη διαφήμιση για την κερδοφορία του, θα αποτελέσει την κερκόπορτα της κεφαλαιοποίησης των ίδιων των χρηστών του, γεγονός που σημαίνει ότι θα αλλάξει εντελώς τον χαρακτήρα του και την αλληλεπίδραση του χρήστη μαζί του.

Εσείς πώς πιστεύετε ότι θα είναι το Facebook το 2020;

, Facebook, Πώς θα είναι το πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο το 2020;

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Samo

Δεν θα υπάρχει πιστεύω. Θα έρθει κάτι καλύτερο. Όπως και έγινε με το hi5 & MySpace.

Christos K.

Εγώ εξαρχής ήμουν της άποψης πως αν το Facebook παρέμενε στάσιμο θα σταματούσε να υπάρχει σε κάποια χρόνια (παράδειγμα τα social networks που πολύ εύστοχα ανέφερε ο παραπάνω φίλος)….

Ωστόσο αυτό που βλέπω όλα τα χρόνια ύπαρξης του ως κορυφαίο social network (από τότε που άνοιξε στο ευρύ κοινό κι έγινε mainstream, χοντρικά), είναι πως το Facebook προσπαθεί διαρκώς να αναπτυχθεί και σε άλλους τομείς και χώρους πέραν του «απλώς ένα ακόμα social network» και αυτό πιστεύω οφείλεται στο γεγονός πως και αυτοί το ξέρουν πολύ καλά πως δεν μπορείς να μένεις στάσιμος σε κάτι όσο καλά και αν το κάνεις γιατί αργά ή γρήγορα κάποιος θα το κάνει καλύτερα…

Οπότε αν με ρωτούσαν παλιότερα τι πιστεύω θα έλεγα πως πιθανότατα ούτε καν θα υπάρχει, αν με ρωτήσεις τώρα τι πιστεύω, η απάντηση μου είναι πως δεν ξέρω αν θα υπάρχει ακριβώς με την ίδια μορφή, αλλά θα υπάρχει…

AnakinSkywalker

Θα έχει 2 δισεκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και μόλιες 100 εκατρομμύρια ενεργούς σε ημερήσια φάση. Γιατί πολλοί θα το βαρεθούν μέχρι τότε…

TechviewGr

404 error
Site not found!

Do you mean
http://www.face2face.ght
http://www.books.ght

παναγιωτης

ουτε κρυο θα μου κανει ουτε ζεστη.με αφηνει παντελως αδιαφορο το θεμα.το μονο που πιστευω οτι θα μπορουσε να προσφερει το facebook που το κανει και τωρα δηλαδη ειναι η διαφημηση

Nacho

παναγιωτης! <>! Αλλα πατησες να δεις τι γραφει το αρθρο

Μαυρίκιος

Πιστεύω πως δεν θα υπάρχει υπό καμία μορφή. Θα ασχοληθούν με κάτι καινούργιο. Ούτως η άλλος δεν είναι και τίποτα σπουδαίο, ούτε έχει να προσφέρει κάτι σοβαρό.

michalis

Για να αντικατασταθεί απο καποιο αλλο θα πρεπει αυτο το “αλλο” να μπορει μα ευκολια,άμεσα και με μαζικη ενημερωση των χρηστων του facebook να τους μεταφερει στο νεο social network γιατι ειναι ηδη πολθ οι χρηστεε, οι φιλοι, οι σελιδες κλπ που εχουν δημιουργηθεί που θα ειναι δύσκολο να μεταφερθούν αυτούσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.