News & views, Οι διαφημίσεις στο facebook και τα fake account

Η αλήθεια είναι πως είναι πώς όλοι σχεδόν το ξέραμε αυτό, και όσοι δεν το ξέραμε υποψιαζόμασταν πως “κάτι δεν πάει καλά”. Έρευνα του BBC που δημοσιεύτηκε πρόσφατα εξετάζει με έναν – ομολογουμένως απλουστευτικό τρόπο – την επίδραση των fake accounts (που μπορεί να φτάνουν το 5-6% των χρηστών) πάνω στις social διαφημίσεις της πλατφόρμας.

Η έρευνα φυσικά βρήκε αρκετά προβλήματα στην… συλλογή των “like” από μια τυχαία εικονική (και μη υπαρκτή εταιρία) προκαλώντας θόρυβο σχετικά με το targeting των διαφημίσεων στο facebook (που συνεχώς αυξάνονται σε δημοφιλία).

Φυσικά η αλήθεια – όπως πάντα – είναι πολύ πιο περίπλοκη. Κανείς επιχειρηματίας που σέβεται τον εαυτό του δεν θα εξαπέλυε μια “τυφλή” διαφήμιση στο facebook χωρίς να ορίσει σαφώς καθορισμένα κριτήρια για την τοποθέτηση της διαφήμισης και χωρίς φυσικά να έχει καθορίσει από την αρχή τι ακριβώς θα κάνει με τα Like που θα πάρει επάνω στην σελίδα του. Και αν κάνατε ‘ουψ!’ διαβάζοντας την τελευταία πρόταση, τότε μάλλον είναι καιρός να επανεξετάσετε την επικοινωνιακή στρατηγική σας μέσα απ’ τα social media.

Βασίλης Δρόλιας, PhD, @basileios
Internet business consultant

, News & views, Οι διαφημίσεις στο facebook και τα fake account

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.