Η γερμανική αστυνομία τσιμπάει τους κακοποιούς μέσω του Facebook

Οι πάντα μεθοδικοί Γερμανοί προσαρμόζονται στις τάσεις και εκμεταλλεύονται τα μέσα που έχουν μπροστά τους στο μέγιστο βαθμό. Έτσι η είδηση ότι οι Αστυνομικές Αρχές της Κάτω Σαξονίας χρησιμοποιούν το Facebook για να διαλευκάνουν τα εγκλήματα της περιοχής τους, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη.

, Η γερμανική αστυνομία τσιμπάει τους κακοποιούς μέσω του Facebook

Σύμφωνα με το πιλοτικό πρόγραμμα που εκπονεί η Αστυνομία στην γερμανική αυτή πολιτεία, η database φωτογραφιών του Facebook είναι ένα πολύ χρήσιμο μέσο για τον εντοπισμό υπόπτων και εγκληματιών, αλλά και την ανακάλυψη διασυνδέσεων με άλλους, διά μέσου των “φίλων” τους στο τεράστιο αυτό μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος διατείνονται ότι έχουν εξιχνιάσει ήδη 6 εγκληματικές ενέργεις και έχουν εντοπίσει 2 απωλεσθέντα πρόσωπα με τη βοήθεια του Facebook. Επίσης, έχουν φτιάξει σελίδα στο Facebook, αναρτώντας τις εικόνες υπόπτων και χαμένων προσώπων.

Οι Γερμανικές Αρχές θέλουν ακόμη στενότερη σύνδεση της βάσης δεδομένων της Αστυνομίας με το Facebook, ανακατευθύνοντας τους χρήστες μέσα από δικούς της servers. Αυτό είναι λογικό να έχει ήδη προκαλέσει τις αντιρρήσεις και την αντίθεση οργανωμένων ομάδων υπεράσπισης της ιδιωτικότητας. Πάντως η απάντηση της Αστυνομίας είναι ότι έτσι γίνεται “πιο μοντέρνα και προσιτή”, δείχνοντας ότι ακολουθεί τις τάσεις της εποχής.

27
0

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tainia

εντάξει δεν βάζει κάποιος timeline με κακουργηματικές ενέργειες που έχει κάνει :p αλλά σίγουρα από το FB μπορείς να δεις διασυνδέσεις που έχουν τα άτομα μεταξύ τους και να τους προσεγγίσεις για να αποσπάσεις πιο ζουμερές πληροφορίες!!!

Haduuken!

Χαχα tainia, να βγάλει και η μαφία fb.

Solon

Αν δεν κάνω λάθος ο ιδρυτής του Facebook έχει βραβευτεί από την NSA για τη συνεισφορά του στην συγκέντρωση πληροφοριών! Οπότε για ποια ιδιωτικότητα μιλάμε;

Argiris

Ρε Solon εδω λεμε τι κανανε oι γερμανoι.Και τι δεν κανoυν oι κoιμισμενoι oι δικoι μας δημoσιoι υπαλληλoι.Oσo για την παπαρια περι πρoσωπικων δεδoμενων αστo καλυτερα.Αφoυ λιγo πoλυ oλoι γινoμαστε ρoμπες στα δικτυα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.