Facebook, Κατοχύρωσε πατέντα για αναγνώριση προσώπων

Η δημοφιλής διαδικασία του photo tagging στο Facebook μοιάζει πιθανό να αυτοματοποιηθεί. Η πατέντα που είχε καταθέσει πριν από 4 ολόκληρα χρόνια η εταιρία εγκρίθηκε μόλις αυτή την εβδομάδα και δίνει το δικαίωμα στο social network να αναγνωρίζει πρόσωπα και να κάνει αυτόματο tag σε οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο.

, Facebook, Κατοχύρωσε πατέντα για αναγνώριση προσώπων

Ο Mark Zuckerberg και η παρέα ετοιμάζονται να μας ρωτήσουν εκατοντάδες ή χιλιάδες φορές σχετικά με το αν θέλουμε να γίνουμε tag σε κάποια φωτογραφία που μας έχει αναγνωρίσει το σύστημα. Δεν ξέρω αν θα γίνει με αυτόν τον σειριακό τρόπο ή κάπως αλλιώς, αλλά όπως και να’ χει δύσκολα θα κρυφτούμε από δω και στο εξής.

Τα πλεονεκτήματα αυτού του συστήματος είναι ότι θα μπορούμε να αναγνωρίσουμε άγνωστα άτομα που ψάχναμε απ’ ευθείας μέσω του Facebook, κάτι που ίσως μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση ατόμων που έχουν χαθεί ή ακόμα και στην αναγνώριση κακοποιών.

Δεν μου φαίνεται μακρινό το συμβάν όπου κάποιος ληστής ή κακοποιός θα φωτογραφηθεί κατά λάθος στο δρόμο και αφού γίνει auto-tag από το Facebook, θα εντοπιστεί από τη αστυνομία. Οπότε αν είσαι κακοποιός ή απλά δεν θέλεις να γνωρίζει το πρόσωπο σου το Facebook ήρθε η ώρα να σβήσεις να σβήσεις όλες σου τις φωτογραφίες.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

Ας μην είμαστε σίγουροι ότι θα χρησιμοποιηθεί μόνο γι’αυτούς τους άγιους σκοπούς!

Terry-Athens

Όσο περνάει ο καιρός το φακέλλωμα προχωράει σε άλλα επίπεδα!

georgecm

Sotiris, προφανως! Αλλα ας ειμαστε οσο γινεται αισιοδοξοι 🙂

giannis

ΑΥ΄το ακριβώς συμφωνώ με τους απο πάνω.Αυτές είναι δικαιολογίες για να τα δεχτούμε.Δεν νομίζω πως είναι τόσο αθώα τα πράγματα.
Ά παιδιά έχω μία άλλη ιδέα για να είμαστε σίγουροι ότι θα τους βρίσκουμε.Να μας βάλουν όλους απο ένα τσιπάκι και έτσι θα βρίσκουμε τους κακοποιούς όπου και να πάμε,και επίσης δεν θα μπορούν να απαγάγουν τα παιδιά μας.Και επίσης όταν δεν μπορούμε να τους πιάσουμε το τσιπάκι να βγάζει μία ουσία σαν δηλητήριο για να μην μπορείς να ξεφύγεις.
Ίσως θα έπρεπε να προβληματιστούμε νομίζω λίγο

cybergiannis

E λογικά δεν θα είναι αυτόματο. Δηλαδη θα έχεις την επιλογή να το απενεργοποιήσεις… ελπίζω δηλαδή!

panayiotis

Μα αυτό γίνεται ήδη στα Windows στο Windows Live Photo viewer εδώ και καιρό… τι πατέντα κατωχύρωσε;

Thanos

Αισιόδοξοι να είμαστε. Αφελής να μην είμαστε!!!

Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο για όλο αυτό το ξεμπρόστιασμα – “ξεβρ@κωμα”…. είναι οτι δεν μας το επιβάλει κανένας, αλλά το κάνουμε οικειοθελώς!!!

Όσο για το τσιπάκι που αναφέρει ο φίλος γιάννης…. έχει ήδη γίνει. Έχει ήδη μπει στα κινητά (το οποίο είναι προέκταση του χεριού μας)

Σε αυτό που αναφέρει ο φίλος cybergiannis, φυσικά θα υπάρχει και κουμπάκι για απενεργοποίηση…. απλά και μόνο να μας δίνει την αίσθηση της επιλογής. Γιατί εμείς θα ξέρουμε σίγουρα οτι αυτό το πράγμα απενεργοποιείται ή σταματά να με “ψάχνει” μέσα σε εκατομμύρια φωτογραφίες.

Μακάρι να έχω άδικο σε όλα τα παραπάνω. Μακάρι

panayiotis

@Thanos

Οικειοθελώς το κάνεις. Εγώ πχ στο facebook μου δεν έχω φωτογραφίες βρε αδερφε.

tasos

το φβ οσο παει και χαζευει

georgecm

@Thanos Πιστευω οτι ο αλγοριθμος θα τρεχει για ολες τις φωτογραφιες ειτε το θελουμε ειτε οχι, απλα δεν θα εμφανιζει ουτε σε μας ουτε στους διαχειριστες τις πληροφοριες εκτος κι αν το απαιτησει πχ η αστυνομια για λογους ασφαλειας. κατι σαν το τηλεφωνικο απορρητο…

Eaglos

Απλά φρίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.