Facebook Graph Search, Νέες δυνατότητες στην social αναζήτηση

Το Facebook ανακοίνωσε το λανσάρισμα του Graph Search, ενός νέου τρόπου αναζήτησης συγκεκριμένων στοιχείων ανάμεσα στους εκατομμύρια χρήστες του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο νέος τρόπος αναζήτησης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την κλασική αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Αντιθέτως, μοιάζει περισσότερο με ένα προηγμένο σύστημα επισήμανσης, χρησιμοποιώντας πολλαπλά φίλτρα για να δώσει τα όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

Facebook Graph Search, Facebook Graph Search, Νέες δυνατότητες στην social αναζήτηση

Με το Graph Search οι χρήστες μπορούν εύκολα να βρουν εύκολα μέρη τα οποία έχουν επισκεφθεί ήδη οι φίλοι τους και να δουν τις αξιολογήσεις τους. Επίσης, δίνονται οι δυνατότητες αναζήτησης κοινών ενδιαφερόντων, όπως μουσική και ταινίες, τοποθεσιών σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα «Σινεμά στη Θεσσαλονίκη» και πολλές ακόμα επιλογές, διευρύνοντας στο έπακρο τις αναζητήσεις σας. Τέλος, το Graph Search δίνει τα εργαλεία στους επαγγελματίες για τον εντοπισμό ατόμων που έχουν εργαστεί στην ανάλογη εταιρεία, κάτι που μέχρι σήμερα ήταν προνόμιο της υπηρεσίας LinkedIn.

Μία από τις μελλοντικές προσθήκες που σχεδιάζει η εταιρεία για το Graph Search είναι η επιλογή επέκτασης των αναζητήσεων, η οποία μαζί με τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα εμφανίζει και σχετικές ερωτήσεις από άλλους χρήστες. Η κανονική αναζήτηση βέβαια παραμένει μέσω του Bing, μετά από την ανακοίνωση νέας συνεργασίας μεταξύ Microsoft και Facebook. Προς το παρών, το Graph Search βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και υποστηρίζει μόνο την Αγγλική γλώσσα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν από σήμερα μέσω της αντίστοιχης σελίδας εδώ.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

παπαλα το κινητο τελικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.