Εκτός λειτουργίας Facebook, Instagram, Tinder και άλλα

Νωρίτερα σήμερα το πρωί πολλοί χρήστες που προσπάθησαν να μπουν στο λογαριασμό τους στο Facebook αντιμετώπισαν προβλήματα καθώς δεν τους άφηνε να συνδεθούν. Το ίδιο πρόβλημα είχε και το Instagram το οποίο έλεγε ότι δεν είναι διαθέσιμο. Τα προβλήματα υπήρχαν τόσο στις web εκδόσεις όσο και μέσα στις εφαρμογές. Πέρα από το Facebook και το Instagram, έπεσαν και άλλες υπηρεσίες όπως Tinder, Aim και Hipchat.

Ωστόσο, το WhatsApp για παράδειγμα που ανήκει στο Facebook, δεν φάνηκε να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Μετά από περίπου μια ώρα επανήλθαν, όμως δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση σχετικά με τα μαζικά προβλήματα και τι ήταν αυτό που έβγαλε τις παραπάνω υπηρεσίες εκτός λειτουργίας.

Update: Τελικά όπως φαίνεται πίσω από τις επιθέσεις είναι η ομάδα Lizard Squad που μέσα στις γιορτές είχε επιτεθεί στο Xbox Live και PlayStation Network και η οποία ανέλαβε την ευθύνη μέσα από το λογαριασμό της στο Twitter για την DDoS επίθεση (distributed denial-of-service). Πόσταρε λέγοντας ποιες υπηρεσίες έχει ρίξει, αλλά και τη φράση “If only we didn’t use twitter to communicate…”, εννοώντας ότι και το Twitter θα είχε την ίδια τύχη αν δεν το είχαν ανάγκη. Η επίθεση έγινε μέσω.

Από την πλευρά του το Facebook όμως έχει άλλη άποψη καθώς εκπρόσωπός του ανέφερε: “Earlier this evening many people had trouble accessing Facebook and Instagram. This was not the result of a third party attack but instead occurred after we introduced a change that affected our configuration systems. We moved quickly to fix the problem, and both services are back to 100% for everyone”.

facebook insagram down, Εκτός λειτουργίας Facebook, Instagram, Tinder και άλλα

facebook insagram down, Εκτός λειτουργίας Facebook, Instagram, Tinder και άλλα

facebook insagram down, Εκτός λειτουργίας Facebook, Instagram, Tinder και άλλα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

εικόνα όλα τα λεφτά οχοχοιχιχ

Gabriel

μακάρι να έμεινε έτσι καμία εβδομαδα!

Dimitris

Ναι, αλλά κόντεψα να σπάσω το router μου το πρωί…

Tom

Δημητρη αυτο ειναι προβλημα αλλα οχι το FB να το κοιταξεις 😀

(δεν λεω ποσα χειρηστηρια πλευστεισον εχω σπασει για να μην εχεις κατι να μου απαντησεις. Οχι ουτε τις λακουβες στις πορτες για πεσμενα online matches στο fifa που κερδιζα)

Γιάννης

και ακομα δεν ειδατε τιποτα με τον Τσιπρα πρωθυπουργο… 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Instagram

Instagram: Θα θολώνει τις γυμνές φωτογραφίες που στέλνονται σε ανηλίκους

Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα λειτουργία ασφαλείας που θολώνει τις γυμνές εικόνες στα μηνύματα.

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.