Τετάρτη
06/06/2012

Facebook, Προειδοποιεί τους χρήστες για τον κίνδυνο του DNSChanger

To Facebook ενώνει τις δυνάμεις του με άλλους ισχυρούς του Ίντερνετ με σκοπό την καταπολέμηση του κακόβουλου λογισμικού DNSChanger, το οποίο απειλεί να κόψει την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όσους έχουν μολυνθεί από την 9η Ιουλίου και έπειτα. Το Facebook ενημερώνει με σχετικό μήνυμα όσους πιθανόν να έχουν μολυνθεί με το botnet.

Το κακόβουλο λογισμικό ανακαλύφθηκε το 2007 και είχε μολύνει εκατομμύρια υπολογιστές σε παγκόσμιο επίπεδο. Μία εγκληματική οργάνωση καθοδηγούσε τα μολυσμένα μηχανήματα σε δικούς τους servers, οι οποίοι με τη σειρά τους έστελναν τον κάθε υπολογιστή σε sites με κακόβουλο κώδικα. Το FBI κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τους ενόχους, κατάσχοντας τους Servers, αλλά επειδή ήταν τόσο μεγάλος ο αριθμός των μολυσμένων υπολογιστών που συνδεόταν στο web μέσω των «κακών» servers, αποφάσισε να τους αφήσει να λειτουργούν μέχρι τις 9 Ιουλίου.

Οι χρήστες που βλέπουν το προειδοποιητικό μήνυμα ότι ο υπολογιστής τους μπορεί να είναι μολυσμένος με τον DNSChanger μπορούν να οδηγηθούν στο http://www.dcwg.org/detect/, όπου θα μπορέσουν να κάνουν έναν εξειδικευμένο έλεγχο για το αν το σύστημά τους είναι τελικά μολυσμένο και να βρουν οδηγίες για να το καθαρίσουν.

Facebook, Προειδοποιεί τους χρήστες για τον κίνδυνο του DNSChanger

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


4 Σχόλια

 1. Ο/Η baggos λέει:

  Dnschanger, flame… Τι άλλο να περιμένουμε το skynet μήπως και τον svarceneger?

 2. Ο/Η nikossss.... λέει:

  το skynet xaxaxaxxaxaxaxaxxaxaxaxxaxa…………….

 3. Ο/Η panos- λέει:

  μα καλα…. απο την μια ο φλαμε απο την αλλη αυτος…

 4. Ο/Η Apostolis λέει:

  Baggos μου έφυγε ο καφές απο το ρουθούνι με τον Skynet…. :D

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.