Facebook, Προειδοποιεί τους χρήστες για τον κίνδυνο του DNSChanger

To Facebook ενώνει τις δυνάμεις του με άλλους ισχυρούς του Ίντερνετ με σκοπό την καταπολέμηση του κακόβουλου λογισμικού DNSChanger, το οποίο απειλεί να κόψει την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όσους έχουν μολυνθεί από την 9η Ιουλίου και έπειτα. Το Facebook ενημερώνει με σχετικό μήνυμα όσους πιθανόν να έχουν μολυνθεί με το botnet.

Το κακόβουλο λογισμικό ανακαλύφθηκε το 2007 και είχε μολύνει εκατομμύρια υπολογιστές σε παγκόσμιο επίπεδο. Μία εγκληματική οργάνωση καθοδηγούσε τα μολυσμένα μηχανήματα σε δικούς τους servers, οι οποίοι με τη σειρά τους έστελναν τον κάθε υπολογιστή σε sites με κακόβουλο κώδικα. Το FBI κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τους ενόχους, κατάσχοντας τους Servers, αλλά επειδή ήταν τόσο μεγάλος ο αριθμός των μολυσμένων υπολογιστών που συνδεόταν στο web μέσω των “κακών” servers, αποφάσισε να τους αφήσει να λειτουργούν μέχρι τις 9 Ιουλίου.

Οι χρήστες που βλέπουν το προειδοποιητικό μήνυμα ότι ο υπολογιστής τους μπορεί να είναι μολυσμένος με τον DNSChanger μπορούν να οδηγηθούν στο https://www.dcwg.org/detect/, όπου θα μπορέσουν να κάνουν έναν εξειδικευμένο έλεγχο για το αν το σύστημά τους είναι τελικά μολυσμένο και να βρουν οδηγίες για να το καθαρίσουν.

, Facebook, Προειδοποιεί τους χρήστες για τον κίνδυνο του DNSChanger

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
baggos

Dnschanger, flame… Τι άλλο να περιμένουμε το skynet μήπως και τον svarceneger?

nikossss....

το skynet xaxaxaxxaxaxaxaxxaxaxaxxaxa…………….

panos-

μα καλα…. απο την μια ο φλαμε απο την αλλη αυτος…

Apostolis

Baggos μου έφυγε ο καφές απο το ρουθούνι με τον Skynet…. 😀

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.