Δήλωση – Προειδοποίηση στο Facebook [News & Views]

Κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες στο ελληνικό facebook ένα meme που αναπαράγει εκουσίως ένα κέιμενο Δηλωση-Προειδοποίηση που χρησιμοποιώντας κάτι κουτσούς στραβούς νομικούς όρους προσπαθεί να πείσει τον κόσμο πως η αναπαραγωγή του θα προστατεύσει τα προσωπικά του δεδομένα.

Μην πέφτετε! Τα προσωπικά δεδομένα στο facebook (και σε οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο) και η χρήση τους ορίζονται σαφώς από τα terms & conditions και καμιά δήλωση – προειδοποίηση δεν μπορεί να σας “σωσει” από οτιδήποτε. Η αλήθεια είναι πως δυστυχώς στο πλαίσιο των κοινωνικών δικτύων τα προσωπικά μας δεδομένα πηγαίνουν περίπατο και γι’ αυτό πρέπει να είναι κανείς εξαιρετικά προσεκτικός στο τι λέει, τι γράφει και τι μοιράζετε.

Το κείμενο ξεκινάει ως εξής:
“ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
προς κάθε πρόσωπο, ίδρυμα,
πράκτορα, φορέα, ή οργανισμό ιδιωτικόν, ή δημόσιο,
ή κάθε άλλη κυβερνητική δομή συμπεριλαμβανομένης μη περιοριστικά της ελληνικής κυβέρνησης,
ή οιασδήποτε άλλης κυβέρνησης,
ή επίσημης ή ανεπίσημης αρχής
που κάνει χρήση, ή παρακολουθεί αυτόν τον δικτυακό τόπο, ή οποιονδήποτε από τους συνδεδεμένους με αυτόν τρίτους δικτυακούς τόπους της…”

Οι δηλώσεις αυτού του είδους είναι απλά εξελιγμένα chain mail. Μόνο η συνετή χρήση σώζει από άσχημες καταστάσεις. Μοιραστείτε αλλά με προσοχη.

, Δήλωση – Προειδοποίηση στο Facebook [News & Views]

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωνσταντίνος

Κώστα thanks. Κλέβω να ένα σημείο να το βάλω στον τοίχο των ζώων που το έχουν κάνει κοινοποιηση
🙂

Φίλιππος

Μπεεεεεέ…Πρόβατα που ότι τους ταΐσουν το τρώνε! Πόσο γελάω με κάτι τέτοια δεν λέγεται!!!

Χρήστος

εν τω μεταξύ έκατσα και διάβασα τα ΦΕΚ όλων αυτών των νόμων απο τους αναφερόμενους νόμους(με είχε πιάσει βαρεμάρα εχθές το βράδυ) σε αυτό το spam, και μιλάει μόνο για προσωπικά δεδομένα του στυλ, ip, στίγμα κεραίας τηλεφώνου, ΑΦΜ, αριθμό ταυτότητας, και τέτοια παρόμοια, δεν μιλάει ΚΑΘΟΛΟΥ για φωτογραφίες, και έργα τέχνης που λέει το spam…
και εκτός αυτού, αφού όλοι το αντιγράφουν απο άλλους και το αναδημοσιεύουν, δεν κάνουν ήδη κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων, άρα δεν πρέπει να αλληλομηνυθούν?? μάλλον θέλει μυαλό 😛

MIT-SOS

Το κάνω copy-paste από τον τοίχο μου στο fb για να το δουν και άλλοι.
“Έλεος πια με αυτή τη μ@λ@κ!@ που ποστάρουν όλοι για το fb και τη χρήση προσωπικών δεδομένων. Η έννοια ιδιωτικότητα (privacy) εκτός Ευρώπης δεν υφίσταται. Όλα και όλοι παρακολουθούνται (NSA: In God we trust. All others we monitor!). Αν οι servers του fb είναι στην Αμερική ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα όπου η παρακολούθηση επιτρέπεται από το νόμο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δηλαδή η υπηρεσία που λαμβάνεις (fb) δεν υπόκειται σε ελληνική νομοθεσία. Άλλωστε είναι καλυμμένοι γιατί όταν συναίνεσες να εγγραφείς στην υπηρεσία (privacy agreement) ταυτόχρονα “συναίνεσες” και σε ένα σωρό παραθυράκια αναφορικά με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΣ να σε παρακολουθούν!”

chrisc

δεν παμε και σε καμια πλατεια σιγα σιγα?

spyros

Σε τι εχεις PhD ρε Βασιλη;

Αλέξης

Σε κάθε περίπτωση software ή web sites που χρησιμοποιούν User License Agreements, η αποδοχή τους γίνεται, δυστυχώς, ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ (όπως αναφέρεται ρητά σε κάθε ένα από αυτά). Οπότε, η κάθε μεταγενέστερη επιφύλαξη είναι περιττή και δεν ισχύει αφού προβλέπεται από το εξαρχής ULA. Η μόνη περίπτωση να μπορεί να τροποποιηθεί οποιοδήποτε ULA είναι από κοινού, δηλαδή με τη γραπτή αποδοχή και των δύο μερών (που είναι η εκάστοτε εταιρία και ο κάθε χρήστης ξεχωριστά). Μονομερείς τροποποιήσεις δεν ισχύουν σε κανένα συμφωνητικό σε αυτόν τον πλανήτη, εκτός αν προβλέπεται από το ίδιο το συμφωνητικό.

Όλα αυτά που αναρτώνται στο FB απλά δεν ισχύουν και ακόμα περισσότερο, μπορούν να αποτελέσουν λόγο για τη διαγραφή μίας σελίδας, αν η εταιρία (FB) θεωρήσει ότι ο χρήστης καταπατά τη μεταξύ τους σύμβαση.

Το μόνο που μπορεί να κάνει ένας χρήστης (και έχει αναφαίρετο δικαίωμα) είναι να μην δεχθεί τη συμφωνία εξαρχής, οπότε να μην χρησιμοποιήσει το λογισμικό.

Επίσης, πάμε καμιά πλατεία????? +100 chrisc

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.