Facebook, ότι γράφει, δεν ξεγράφει!

Το γνωστό site τεχνολογίας και web ArsTechnica επανεξέτασε πρόσφατα το κατά πόσο τα δεδομένα ενός χρήστη, και συγκεκριμένα οι φωτογραφίες του, παραμένουν στους servers του Facebook, ακόμη και μήνες μετά την φαινομενική διαγραφή τους. Το συμπέρασμά του δε θα σας αρέσει ιδιαίτερα…

Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις του Facebook, ότι το δημοφιλέστατο social networking site θα ενισχύσει τις επιλογές ασφάλειας του απορρήτου και της ιδιωτικότητάς μας, αποδεικνύεται ότι ανάμεσα στα 3 χρόνια που το ArsTechnica έκανε τα μικροπειράματά του, στην πραγματικότητα, όταν σβήνετε κάποιες φωτογραφίες από το προφίλ σας, αυτές δεν διαγράφονται.

Αντιθέτως, παραμένουν στους servers της εταιρείας, εξαιτίας των legacy ρουτινών που παραμένουν ενεργές για τη διατήρηση της συνοχής του site, και οι οποίες είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, χωρίς να κινδυνέψουν με ιδαγραφή πάρα πολλά accounts σε όλον τον πλανήτη. όπως πάντως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Facebook, η εταιρεία δουλεύει πάνω στην επίλυση του προβλήματος.

Ευτυχώς άλλα sites όπως το Flickr και το Twitter, φαίνεται ότι διαγράφουν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τις φωτογραφίες που έχουμε ανεβάσει και τις οποίες θέλουμε να… ξαποστείλουμε. Το facebook, αντιθέτως, στέλνει, τρόπον τινά, τις εικόνες σε ένα είδους “recycle bin”, όπου μπορεί να διατηρηθούν ακόμη και επί μήνες.

, Facebook, ότι γράφει, δεν ξεγράφει!

Πηγή

27
0

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lefteris

Απλα δε θελουν να το κανουν.Οχι οτι δεν μπορουν.Ακομα και δυσκολο να ειναι βρισκεις λυση.Αρα ειναι υποπτο.Κανονικο φακελωμα.

tainia

Παιδιά είναι πολύ απλό το θέμα και δεν καταλαβαίνω την έκπληξη πολλών ατόμων… Αν κάποιος μου δώσει στο χέρι φωτογραφίες του, ποιος εγγυάται αν εγώ δεν βγάλω 100 αντίγραφα πριν καταστρέψω το πρωτότυπο όπως μου ζήτησε;;;;
Το ίδιο και το facebook, δε πα να λέει ότι τα σβήνει, από τη στιγμή που ανήκει σε μερικά άτομα κι εσύ τις παραχωρείς τότε γιατί να τις σβήσει οριστικά;;;;

Lefteris

Το θεμα ειναι γιατι να βγαλεις 100 αντιτυπα;Ποιος ο λογος;

Panos7GR

Ο λόγος είναι για να τα πουλήσεις τα προσωπικά δεδομένα σε τρίτους.

Costas

Για να φανταστείτε τι φακέλωμα πέφτει, πριν λίγο καιρό μιλούσα μ’ έναν φίλο μου στο chat και μου έστειλε μήνυμα και μου εμφάνισε ακριβώς από πάνω συνομιλία μας από το 2007!!! Ενώ στο ΦΒ είχαμε μιλήσει δεκάδες φορές από τότε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.