Facebook: Από σήμερα επιλέγεις εσύ ποιο φύλο σε εκφράζει

Το τελευταίο διάστημα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται περισσότερο ανοιχτά όσον αφορά την πολυ-πολιτισμικότητα και τη σεξουαλικότητα. Πρόσφατα είδαμε ότι η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τα “πολιτικώς ορθά” emoji στα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ομόφυλα ζευγάρια και οικογένειες. Το Facebook έχει δείξει επίσης ότι δεν θέλει να κάνει διακρίσεις ως προς τις σεξουαλικές προτιμήσεις.

Πέρσι άλλαξε την πολιτική του και επέτρεψε στους χρήστες να επιλέξουν από μια μεγάλη λίστα με διαφορετικούς προσδιορισμούς εκτός από “άντρας” “γυναίκα” στην οποία μεταξύ άλλων υπήρχαν προσδιορισμοί όπως “cisgender” ή “transgender”. Ωστόσο και γι αυτό δέχτηκε έντονη κριτική το Facebook διότι και πάλι προκαθόριζε το φύλο των χρηστών του.

Από σήμερα όμως λανσάρει μια νέα έκδοση του πεδίου custom gender όπου είναι κενό και συμπληρώνεις εσύ την περιγραφή του φύλου που σε εκφράζει καλύτερα. Επιπλέον, καθορίζεις πως θα σε αποκαλούν (her / him / them) ενώ έχεις τη δυνατότητα να καθορίσεις ποια συγκεκριμένα άτομα θα μπορούν να δουν το φύλο που έχεις επιλέξει.

Με 1.2 δισεκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο, το Facebook δεν δίνει στοιχεία για το πόσοι έχουν επιλέξει να βάλουν ως επιλογή κάποιο τρίτο φύλο εκτός από “άνδρας”, “γυναίκα” λόγω της προστασίας προσωπικών δεδομένων, αλλά στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι ο αριθμός των ατόμων που καθορίζονται στην κατηγορία “transgender” είναι γύρω στις 700.000.

facebook gender, Facebook: Από σήμερα επιλέγεις εσύ ποιο φύλο σε εκφράζει

facebook gender, Facebook: Από σήμερα επιλέγεις εσύ ποιο φύλο σε εκφράζει

facebook gender, Facebook: Από σήμερα επιλέγεις εσύ ποιο φύλο σε εκφράζει

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτρης

Ωρε που βαδιζουμε….ως συμπλήρωμα της τάσης που υπάρχει, η οποία γιγαντώνεται πλέον,σημειώνω πως σχεδόν σε όλες τις αμερικανικες σειρές που παίζονται αυτή τη στιγμή υπάρχουν έντονα ομοφυλοφιλικά ειδύλλια ανάμεσα σε χαρακτήρες που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.Αποκορύφωμα το house of cards όπου ο πρόεδρος της Αμερικής παρουσιάζεται ώς διεφθαρμένος μπαϊσεξουαλ.Αλλες εποχές θα είχαν πέσει και τα τσιμέντα αν έβγαινε κάτι τέτοιο στον αέρα. Τι περιεργες εποχές ζούμε ρε φίλε… Ποιο εύκολα θεωρώ πλέον πως θα αφανιστουμε κάπως έτσι ως είδος παρά απο apocalyptic περιπτώσεις τύπου πυρινικος πόλεμος :-Ρ

JalexWave

@Δημήτρης

Πέρα του ότι πιο φοβικού σχόλιου έχω διαβάσει εδώ ( που δεν το περίμενα , μιας και από την στιγμή που διαβάζω για την εξέλιξη της τεχνολογίας, φανταζόμουν ότι το αναγνωστικό κοινό συμβαδίζει με την εξέλιξη της κοινωνίας στην αποδοχή ορισμένων πραγμάτων ), χαίρομαι πολύ για αυτή την επιλογή του Facebook και γενικά των σειρών που προσθέτουν τέτοιους χαρακτήρες, γιατί
1ον) Είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα ( Υπήρχαν gay,queer,trans από αρχαιοτάτων χρόνων.Δεν φυτρώσαμε.Απλά τώρα φαίνονται τα νούμερα και τα στατιστικά , λόγω της ανοχής θα έλεγα και όχι τόσο του σεβασμού)
2ον) Είναι πιο κοντά σε μένα
3ον) Πληθώρα χαρακτήρων και εμβάθυνση ρόλων.
Κανένα τσιμέντο δεν έπεσε τόσα χρόνια.Απλά τώρα αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα αιώνων.

JohnM

@JalexWave
Αυτή η καραμέλα της κατηγορίας του “φοβικού” και του “ομοφοβικού” έχει πραγματικά κουράσει. Έχετε γίνει πιο ρατσιστές από αυτούς που κατηγορείτε. Ο φίλος πιο πάνω είπε τη γνώμη του, χωρίς να προσβάλλει. Σωστή-λάθος μπορείς να την αντικρούσεις με επιχειρήματα, αλλά όχι να βάζεις ταμπέλες αν δε συμφωνείς.

Δημήτρης

@JalexWave
Σπάνια απαντώ σε post αλλά φιλέ μου ισχύει αυτό που είπε το παλικάρι πιο πάνω. Το ότι έχω αντίθετη άποψη δε σημαίνει ότι δε σέβομαι τις επιλογές του άλλου. Αλλά έχετε φτάσει σε σημείο να στιγματιζετε όποιον έχει αντίθετη άποψη και να στηριζετε ανακρίβειες. Αφού αναφέρθηκε στην ιστορία να σου πω το εξής. Είναι η χρήση ναρκωτικών,ο πόλεμος ,ο φασισμός,η ομοφυλοφιλία νορμαλ; Τι κοινό έχουν όμως όλα αυτά κ άλλα πολλά; Είναι τρόποι χειραγώγησης που Ανθίζουν στην παρακμή των κοινωνικοοικονομικών συστημάτων και γίνονται κοινωνικά ανεκτά και αποδεκτά σε μεγάλο βαθμό τρώγοντας ο κόσμος τρομερή προπαγάνδα σπό όλες τις πάντες. Και δε τα Βάζω όλα στο ίδιο τσουβαλι για να μη παρεξηγηθω πάλι.
Και πραγματικά δηλαδή το τελευταίο πράγμα που με ενδιαφέρει να δω στο walking dead όπου είναι μια σειρά γεμάτη σφαγές και ζόμπι, είναι το ,,love story 2 gay. Και όμως το είδα στο τελευταίο επεισόδιο

yoda

@Δημήτρης

Όπως εσύ έχεις το δικαίωμα να έχεις αντίθετη άποψη, έτσι και όλοι οι άλλοι έχουν το δικαίωμα να κρίνουν την άποψη σου. Πώς ακριβώς σέβεσαι τις “επιλογές” (δεν είναι “επιλογή” προφανώς) των άλλων με σχόλια του τύπου “ώρε που βαδίζουμε”; Όσο για τις σειρές που έχουν ομοφυλόφιλους χαρακτήρες, ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα σου; Και ετεροφυλόφιλους χαρακτήρες έχουν, αλλά δε βγήκε η LGBT κοινότητα να διαμαρτυρηθεί. Καλώς ή κακώς το 4-6% του πληθυσμού είναι ομοφυλόφιλοι και το να “εκπροσωπούνται” στην τηλεόραση είναι λογικό και αναμενόμενο. Η χρήση ναρκωτικών τέλος, γίνεται από αρχαιοτάτων χρόνων, ενώ και η ομοφυλοφιλία συναντάται γενικά στη φύση, όχι μόνο στον άνθρωπο.

JalexWave

@JohnM @Δημήτρης.

“Είναι η χρήση ναρκωτικών,ο πόλεμος ,ο φασισμός,η ομοφυλοφιλία νορμαλ;”
Συγκρίνουμε τις ναρκωτικές ουσίες , παραισθιογόνα δηλαδή
με τον πόλεμο που πεθαίνουν άνθρωποι ,
με τον φασισμό και τον εθνικισμό, που ξέρουμε που οδηγεί,
με την ομοφυλοφιλία.Δηλαδή την σωματική/ερωτική έλξη δύο όμοιων ενήλικων φύλων.
Θα ήθελα πάρα πολύ να βγω έξω μαζί σας για καφέ,ειλικρινά να συζητήσουμε το θέμα.Διόλου ειρωνικά,απλά το προτείνω

dimK

*νιαμ νιαμ* (ηχος απο μασημα ποπ κορν)..
Συνεχιστε,μην σας ενοχλω!!

giannisigoum

δν σε στιγματίζουν @johnm αμα έχεις αντίθετη άποψη απο αυτούς οπως λες, απλα σ εξηγούν οτι έτσι ειναι η πραγματικότητα και απλα πρέπει να την αποδεχθείς γιατί δεν μπορείς να κανεις αλλιώς (μονή λύση να κλείνεις τα μάτια και τα αυτιά σ γύρο σ).. gay υπήρχαν, υπάρχουν και θ υπάρχουν άσχετο αν είναι σωστό ή όχι..

Νικόλας

Καλά τα γράφει ο Κόκκινος Ουρανός αλλά ποιος δίνει πραγματικά σημασία…

Joe

Δίκιο έχεις @Δημήτρης , Δεν είμαι ούτε ρατσιστής ούτε τίποτα αλλά είναι λάθος να διαφημίζεται η ομοφυλοφιλία τόσο πολύ. Κατανοώ το ότι υπάρχει, υπήρχε και θα υπάρχει αλλά δεν είναι σωστό να προβάλεται σε τόσο μεγάλο βαθμό ! Πλέον έχουμε καταντήσει να έχουμε σε κάθε σειρά και κάτι για gay. Έλεος… Κράξτε όσο θέλεται για ομοφοβία, άποψη σας. Δεν είναι όμως σωστό να το θεωρούμε και ως κάτι το εκ φύσεως. Όχι δεν λέεω ότι το διάλεξε κανείς συνειδιτά να γίνει gay , αλλα μην φτάσουμε στο σημείο να το θεωρήσουμε και ως κάτι το φυσιολογικό, γιατί πλέον έτσι το πλασάρουν στις τηλεωράσεις. @dimK Άμα έβαλες μπόλικο αλάτι θέλω και εγώ

JalexWave

@Joe +1 ότι παραγίνεται διαφήμιση,ειδικά Αμερική. Από απλή αποδοχή έχει γίνει κάπως “in” . Σε αυτό κουλ , θα περάσει και θα έρθουν στα κανονικά πλαίσια. Ίσως λόγω ευρύτερης αποδοχής όλες οι καταχωνιασμένες ιδέες να πήραν φωτιά, γιατί πλέον μπορούν. Καλό είναι που φεύγει η καρικατούρα,καλό είναι που οι διάσημοι (πχ. Tim Cook) που μιλάνε δημόσια,γιατί δηλώνουν ότι η ομοφυλοφιλία υπάρχει/υπήρχε απλά δεν θα εθελοτυφλούμε πλέον, κακό που γίνεται κάπως σπαμ στα πλέον άσχετα σημεία. Επίσης κακά και τα double standars (Sam Smith/Taylor Swift) Απλά αν δεν θεωρείς την ομοφυλοφιλία φυσιολογική,θέλω να ξέρω που μας κατατάζεις. Αν ο λόγος είναι ότι δεν μπορούμε να γονιμοποιήσουμε κάμεις λάθος, Αν νομίζεις πως μια γυναίκα gay δεν μπορεί να γονιμοποιήσει,επίσης κάνεις λάθος. Μπορούν.Απλά θέλει αυτά τα 2, σπέρμα και ωοθήκη. Το ότι δεν γονιμοποιώ τον συντροφό μου στην συνεύρεση δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να κάνω παιδιά. Επίσης και εσείς οι ετεροφυλόφιλοι δεν κάμετε παιδί με την πρώτη.Δηλαδή , τα ζευγάρια πχ που ο άντρας έχει μειωμένο πληθυσμό σπερματοζωαρίων είναι μη-φυσιολογικός; Και τα παιδιά από τεχνητή γονιμοποίηση είναι και άλλα σφάλματα της φύσης; Καταλαβαίνω για πολλούς είναι περίεργο και δε για Ελλάδα που πλέον σπαμάρονται από το εξωτερικό απροετοίμαστοι με το θέμα της… Συνέχεια »

Δημήτρης

Αλλο κομμάτι το να σέβεσαι τις επιλογές του άλλου και να του συμπεριφέρεσαι ως ίσο προσ ίσο και άλλο κομμάτι το τι νομιμοποιείς ως νορμάλ στη συνείδηση σου. Παρα φύση πράξη ειναι αντικειμενικά ακόμα και όταν την κάνει ένας άντρας και μια γυναίκα.Πόσο μάλον όταν συμβαίνει ανάμεσα σε δύο άντρες που έχει και βαθύτερα αίτια. Να θυμίσω πως το 1% των gay έχουν εκ γενετής ορμονική πάθηση.Οι υπόλοιποι είναι 100% άντρες οργανικά απλά λόγο διαφορετικών ερεθισμάτων που έχουν κοινωνικές ρίζες(εδω η σύγκριση με τα ναρκωτικά γιατι παρεξηγήθηκα πριν επειδή το κοιτάτε επιφανιακά) καταφεύγουν στην ομοφυλοφιλία.Το ότι απ τη στιγμή που η γυναίκα (οργανικά ανώτερη)έγινε στην ερασια ισότιμη και ταυτόχρονα κοινωνικά, συνοδεύτηκε με ραγδαία αυξηση της ομοφυλοφιλίας λόγο του πατατράκ που προκάλεσαν τα νέα δεδομένα λέει πολλά για το κομάτι των κοινωνικων αιτιών. Και να με συγχωρείτε κιόλας ας πάρω για παράδειγμα κάτι πιό ακραίο.Τα ποσοστά της κτηνοβασίας, για διάφορους λόγους που έχουν όμως τίς ίδιες ρίζες,έχουν αρχίσει και αυξάνονται ραγδαία.Σε μερικά χρόνια δηλαδη αν δυναμώσει και το κινημα των κτηνοβατών θα πρέπει να το θεωρούμε νορμάλ να βάζουν τέτοιες σκηνές σε ταινίες,επιλογές αντίστοιχες στα social media και θα λέμε ότι καλώς υπάρχει εκπροσώπιση και όλα οκ? Αν μου πείτε τώρα… Συνέχεια »

yoda

@Δημήτρης

Γιατί είναι “παρά φύση πράξη” όταν την κάνει ένας άντρας και μια γυναίκα; Υποτίθεται πως αν δεν κάνουν την πράξη ένα θηλυκό και ένα αρσενικό θα πάψει να υπάρχει η “φύση”.

Μπορείς να παραθέσεις που το βρήκες αυτό με το 1% “ορμονικών gay” και οι υπόλοιποι “θύματα ερεθισμάτων;”

Ομοφυλόφιλοι υπήρχαν από πάντα. Και στην αρχαία Ελλάδα επιδίδονταν στην ομοφυλοφιλία και οι γυναίκες ήταν σπίτι, μη εργαζόμενες. Από το μυαλό σου τα βγάζεις αυτά; Correlation does not imply causation.

Ωραία, ας συγκρίνουμε την πράξη δυο ενήλικων και συναινούντων ατόμων με το βιασμό ζώων. Πολύ ωραίος είσαι.

Δημήτρης

Όταν είπα για παρά φύση προφανώς δεν εννοούσα την κανονική συνεύρεση.ο νόμων νοειτω δε μπορω να καταλάβω που μπερδευτηκες. Επίσης δεν έχω να παραθεσω κανένα site ουτε κάνω debate.Αν θες να ψαχτεις ψαξ το.υπάρχουν πολλά επιστημονικά συγγράμματά. Τέλος το να λες ότι υπάρχει η ομοφυλοφιλία επι αρχαιοτάτων χρόνων δε μου λέει κάτι. Με επιβεβαιώνει. Κατάλοιπα απο εξελικτικα χαμηλότερες κοινωνίες είναι από την προγονή ακόμα κοινωνία είναι αυτά και όχι εξελικτική πρόοδος. Και η κτηνοβασια(που ενώ πάλι είπα ότι δε τα τσουβαλιαζω διαλεγετε να κάνετε άμεση σύγκριση ενώ δεν είναι εκεί η ουσία) που ανεφερα πριν, απ την πρωτόγονη κοινωνία υπάρχει επίσης και κάλιστα θα μπορούσα να σου αντιπαραθεσω ακριβώς τα επιχειρήματα που μου λες, να σε πω ρατσιστή που την αποκαλεις βιασμό ζώων,πουριτανο κλπ. Το αρσενικό ζώο απο μόνο του το κάνει άλλωστε απο ένστικτο δεν είναι ότι το βιάζουν.να σου λεω για υπέρτατη μορφή ζωοφιλιας και χίλια δύο.ο μόνος λόγος που έχουμε κοινή αντίληψη όμως σε αυτό είναι γιατί και οι δύο είμαστε αντίθετοι και γιατί δε μας το έχουν περάσει μεθοδευμενα ότι οκ μωρέ κομπλε κατι που συμβαίνει σε κάποιο βαθμό είναι… Νορμάλ… Δε περιμένω λοιπόν από σένα να γυρίσεις και να μου πεις ότι έχω δίκιο. Αλλά… Συνέχεια »

JalexWave

@Δημήτρης

Κοίτα που υπάρχει θέμα.
>>2 ενήλικες άνθρωποι κάνουν σεξ κοινή συνεναίνεση<>1 ενήλικος άνθρωπος κάνει σεξ με έναν ανήλικο άνθρωπο που δεν θέλει.<>1 ενήλικος άνθρωπος κάνει σεξ με ένα άλλο θηλαστικό πέρα από τον άνθωρπο<<Ζωοφιλία

Προφανώς και δεν θα συνεχίσω άλλο την κουβέντα, όταν ''Παρα φύση πράξη ειναι αντικειμενικά ακόμα και όταν την κάνει ένας άντρας και μια γυναίκα'' .
first sapiens,then homo.

yoda

Επειδή ακριβώς δεν έχεις να παραθέσεις κάποια επίσημα δεδομένα από κάποιο review, αυτά που λες είναι εντελώς αβάσιμα…

Δεν είπε κανείς πως η ομοφυλοφιλία είναι εξελικτική πρόοδος. Είναι απλώς κάτι που συνέβαινε,συμβαίνει και θα συμβαίνει, όχι μόνο στον άνθρωπο, αλλά και σε άλλα ζώα.

giannogeorge

Ευτυχώς που δεν έχει τεθεί θέμα νομιμότητας /φυλάκισης /εξορίας (ή ακόμα χειρότερα) διότι πολύ φοβάμαι ότι όλοι εσείς που “απλώς εκφέρετε την γνώμη σας” θα μας είχατε “στείλει” από καιρό.

Ο ένας αναλύει… πώς γίνεται κάποιος ομοφυλόφιλος. Στην θεωρία βέβαια. Ο άλλος ότι δεν γουστάρει να βλέπει στο Walking Dead γκέι ιστορία. Τέτοια άρνηση, μιλάμε. Επίσης άμα κλείσετε αυτιά και μάτια, μπορεί και να σταματήσουμε να υπάρχουμε. Αλλά ξέχασα, μόδα είμαστε και θα περάσουμε, σωστά;

Το λέω τώρα που μπορώ γιατί, ποιος ξέρει, σε κάνα μελλοντικό δημοψήφισμα /νομοθετική ρύθμιση, μπορεί να βρίσκομαι εν τόπω χλοερώ.

Νίκος 31

Δεν μου κάνει εντύπωση η είδηση. Αμερικανική εταιρία δεν είναι; Εδώ τον Ιούλιο Καίσαρα τον έχουνε @@λιάσει στίς μισές Αμερικανικές σειρές, Spartacus, Rome κτλ, στο Facebook θα σκαλώνανε με την προπαγάνδα τους; Εδώ βγάλανε ολόκληρο Σπάρτακο με θέμα τον κεραυνοβόλο έρωτα του Άργκον με τον Νασίρ. στα μισά επεισόδια. Όλα τα είχα δεί την ζωή μου, αλλά και Άρλεκιν τον Σπάρτακο ομολογώ πως δεν το περίμενα.

Δεν έχω πρόβλημα με τους ανθρώπους, πρός θεού, και να σταματήσει αυτή η καραμέλη του όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους, θέλει να τους κάνει σαπούνι. Μην πάμε απο το ενα άκρο στο άλλο. Αλλά δεν αντέχω άλλο την δυτική αυτή προπαγάνδα των τελευταίων 30 ετών. Δεν με αφορούνε τα προσωπικά σας ρε παιδιά, πώς να το κάνουμε. Δεν με αφορούνε κάν του αδερφού μου, του ξαδέρφου μου και των γυναικών τους, δεν δίνω αναφορά σε κανέναν για τα προσωπικά μου, γιατί πρέπει να τρώω όλη αυτή την προπαγάνδα όλη την ημέρα πάνω απο το κεφάλι μου και να το βλέπω σε κάθε κλίκ που κάνω στο ίντερνετ δεν μπορώ να το καταλάβω. Γιατί τόση ανάγκη να το δείξετε πρός τα έξω δεν μπορώ να καταλάβω.

giannogeorge

@Νίκος Προπαγάνδα; Η πραγματική ζωή των ανθρώπων είναι προπαγάνδα; Εντάξει, στιγμές σαν κι αυτήν είναι που χάνει τα λόγια του κανείς.

Νίκος 31

Ναι, όταν απο το πρωί που θα ξυπνήσω εώς το βράδυ που θα κοιμηθώ ακούω αυτή την συζήτηση απο κανάλια και ΜΜΕ, ίντερνετ, ραδιόφωνα, ακόμα και αθλητικές ιστοσελίδες που μπαίνω να διαβάσω αθλητικά, ναι είναι προπαγάνδα. Ακόμα και σε συνεντεύξεις που δίνεις για δουλειά, υπάρχουνε εργοδότες που σε ρωτάνε τι άποψη έχεις περί του συγκεκριμένου θέματος, αν θα έκανες παρέα με κάποιον, αν θα είχες πρόβλημα να συζήσεις φιλικά με έναν τέτοιο άνθρωπο κτλ. Πράγματα δηλαδή άσχετα που δεν καταλαβαίνω για ποιόν λόγο γίνονται. Οκ, έχεις την άποψη σου, έχω εγώ την δική μου που σου ξαναλέω, το ότι διαφωνώ, δεν σημαίνει ότι θα σε πειράξω, θα σε χλεβάσω, είτε θα σε στείλω στην ξερονήσια. Δεν καταλαβαίνεις όμως ότι όλος αυτός ο ντόρος και η προπαγάνδα, λειτουργεί περισσότερο σε βάρος σου παρά υπέρ σου; Η ο τρόπος που κάποιοι προσπαθούνε να διεκδικήσουνε τα δικαιώματα τους με αμφιέσεις Μεγάλου Αλεξάνδρου, Γέρου του Μοριά, Αρχαίου Έλληνα κτλ; Όπως επίσης το ότι σε αυτή την ζωή έχεις δικαίωμα να σχολιάσεις τα πάντα, απο τους Ποντίους μέχρι τις ξανθιές και να εκφράσεις ελεύθερα την άποψη σου, εκτός απο συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων. Η πραγματικότητα των ανθρώπων, είναι υποκειμενική έννοια και όχι ανάξια σχολιασμού απο τους… Συνέχεια »

Νίκος 31

Και έλα τώρα, μην μου πείς ότι δεν έχουνε περάσει “γραμμή” σε όλες τις Αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές και τις παραγωγές του Hollywood για την ανάδειξη του συγκεκριμένου θέματος. Αχαλίνωτο σέξ λές και δεν υπάρχει αύριο, ειδικά στίς Epic σειρές έχουνε βαλθεί να μας αποδείξουνε πόσο φιλελεύθερες και προοδευτικές ήτανε οι τότε κοινωνίες σε σχέση με τις σημερινές “συντηρητικές” 2500 χρόνια μετά και να αλειωνουνε την υστεροφημία και την προσωπικότητα κάθε ιστορικού πλέον προσώπου που πιάνουνε στα χέρια τους οι παραγωγοί. Σε είπα, μέχρι που στον Σπάρτακο προ τελευταίο επεισόδιο αν θυμάμαι καλά, ο Τιβέριος βίασε τον Ιούλιο Καίσαρα, και δεν μιλάμε για κόμικ αλλά για σοβαρή παραγωγή που κατά ενα μεγάλο ποσοστό, πάνω κάτω, ακολουθεί με ακρίβεια τα ιστορικά γεγονότα, χοντρικά τουλάχιστον, μάχες, επανάσταση, τέλος του Σπάρτακου κτλ. Μέχρι και τον Μέγα Αλέξανδρο πιάσανε στα χέρια τους, με την αιτιολογία του ότι πώς θα άντεχε 12 χρόνια δίχως γυναίκα.

ΥΓ. 300 δεν είδα, ε δεν θα ήθελα να έβλεπα τώρα και τον Θεμιστοκλή να αποστατεί πρός Δορίσκο μεριά.

giannogeorge

@Νίκος να υποθέσω πως δεν είσαι γκέι (όπως εγώ) σωστά; τότε πραγματικά δεν μπορείς να ξέρεις τι είναι προπαγάνδα. Ξέρεις τι σημαίνει να ακούς από το πρωί ως το βράδυ (μιας και το θέτεις έτσι) και από εκκλησίας άμβονως ακόμα, ότι επειδή είσαι ομοφυλόφιλος είσαι α) παιδεραστής β) νεκρόφιλος γ) κτηνοβάτης; αν δεν το έχεις ζήσει αυτό και να πρέπει να καθίσεις ΜΕ ΛΟΓΙΚA ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ (εκεί φτάσαμε…) να εξηγήσεις γιατί αυτά δεν στέκουν, επαναλαμβάνω, δεν μπορείς να ξέρεις τι σημαίνει να κάνουν εναντίον σου προπαγάνδα. Και ας υποθέσουμε από μια πλευρά είναι έτσι όπως το λες. Ότι ηθελημένα οι μεγάλες αμερικανικές σειρές προσθέτουν γκέι χαρακτήρες -Κι όχι, δεν έχουν όλες σεξ- γιατί δεν πρέπει και εγώ να εκπροσωπούμαι; και αν μου πεις, “μα είναι παντού!” θα σου απαντήσω ότι όχι, ΔΕΝ είναι παντού, είναι σε ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΣΕΙΡΕΣ, ξένες και ελληνικές. Όταν όμως κάτι μας ενοχλεί (έστω κι αν δεν θέλουμε να το στείλουμε στην Μακρόνησο), το βλέπουμε παντού. Κλείνοντας, αν θες να δεις τι είναι προπαγάνδα, ρίξε μια ματιά για το τι γίνεται κατά Ρωσία μεριά, όπου το να είσαι πλέον γκέι είναι καταδίκη. Και επίσης, αυτές τις μέρες στην Ιρλανδία θέλουν να περάσουν νόμο ο οποίος δίνει το δικαίωμα… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.