Facebook, Στα 70 δισ. δολάρια εκτινάχθηκε η αξία του

Το Facebook αποτελεί ένα φαινόμενο δίχως προηγούμενο στα χρονικά του παγκόσμιου Internet και το γεγονός αυτό ανεβάζει καθημερινά την χρηματιστηριακή του αξία. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του πρακτορείου Reuters, το ποσό που θα μαζευόταν αν άλλαζαν χέρια όλες οι μετοχές του Facebook θα έφτανε στον μαγικό αριθμό των 70.000.000.000 δολαρίων.

, Facebook, Στα 70 δισ. δολάρια εκτινάχθηκε η αξία του

Η αξία μιας εισηγμένης εταιρίας στο χρηματιστήριο δεν είναι εύκολο να υπολογιστεί με ακρίβεια και ο καλύτερος τρόπος για να μάθει κάποιος πόσο αξίζουν οι μετοχές του είναι να τις προσφέρει για πώληση. Κάτι τέτοιο προσπάθησε να κάνει και πάλι μια μεγάλη ομάδα επενδυτών με τις μετοχές του Facebook που είχε στην κατοχή της, όμως δεν κατάφερε να πιάσει την αρχική τιμή που είχε θέσει.

Αν σκέφτεστε να τους λυπηθείτε καλύτερα να αλλάξετε γνώμη καθώς οι συγκεκριμένοι επενδυτές κατάφεραν να πουλήσουν τελικά τις μετοχές τους έναντι ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Αν αναγάγουμε την συγκεκριμένη τιμή στο σύνολο των μετοχών του αμερικάνικου κολοσσού, τότε το ποσό φτάνει τα 70 Δις δολάρια. Αρχικά οι επενδύτες προσπάθησαν να πουλήσουν τις μετοχές του σε ποσό που θα αντιστοιχούσε σε 90 Δις δολάρια για το σύνολο του Facebook, όμως δεν βρέθηκε αγοραστής που να τους ικανοποιήσει.

Η αξία του Facebook έχει εκτοξευθεί τον τελευταίο χρόνο και πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για μια φούσκα που ετοιμάζεται να σκάσει, όμως πωλήσεις σαν αυτές αποδεικνύουν το αντίθετο. Φούσκα ή όχι το Facebook είναι το site με τη δεύτερη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα μετά το Google και έχει γίνει ο Νο1 σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας για περίπου 500 εκατομμύρια ανθρώπους.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgos

Το Facebook όμως ΟΚ, καλό είναι αλλά το κακό μ’ αυτό, είναι ότι μας κλείνει μες στα σπίτια μας!

Paris

CIA rules!

Ben

Όσο η αξία του πακέτου ιδιωτικοποιήσεων (σε €) στην Ελλάδα… 😉

πετρος

θα σκασει και μπορει οχι πολυ συντομα αλλα υπολογιζω σε 1-2 χρονια… γενικα πολλοι γνωστοι σκεφτονται να σβησουν το λογαριασμο οχι απλα να τον απενεργοποιησουν…

Γιωργος_ΜΠ

Γενικα, οτι ανεβαίνει θεαματικα, καταρρέει εξίσου θεαματικα.

π.χ. για την Ισλανδια ενα χρονο πριν την καταρευση της, την ειχαν βγαλει ως η καλυτερη χωρα για αν ζει κανεις. Τελικα αποδειχθηκε οτι κατι τετοιο δεν ισχυει.

Η αξια του facebook ειναι οι servers της, οι ανθρωποι της και το brand name. Ολα τα υπόλοιπα ειναι μια φουσκα που θα σκασει με παταγο, οταν σκασει.

vasilis.

βασικα εχω…συνουσιαστει αρκετες φορες χαρις στο facebook,οποτε ναι,εχει δυναμη :PPPP

Milis

Και ειδικά τώρα που μαθαίνουμε οτι από πίσω κρύβονται συμφέροντα περίεργα…Πάντως αυτό έγινε φαινόμενο χάρη στους χρήστες του οι οποίοι δεν πληρώθηκαν για αυτό.Και πόσοι από εμάς είμαστε μέτοχοί του;Ευτυχώς αυτά τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.