Facebook, Μια νέα υπερδύναμη ανατέλλει;

Σύμφωνα με στοιχεία που δίνουν οι εταιρίες Facebook και Google, η πρώτη προσελκύει 1.8 δις δολάρια Αμερικής από τις διαφημιστικές καμπάνιες, ενώ ο αντίστοιχος τζίρος της δεύτερης φτάνει τα 28.3 δις για τη χρονιά που μας πέρασε. Παρ’ όλα αυτά το μέλλον μοιάζει εξαιρετικά ευοίωνο για το Social Network, αφού βαδίζει στα χνάρια της Google όσο αφορά την αναπτυξιακή του πορεία.

, Facebook, Μια νέα υπερδύναμη ανατέλλει;

To ποσοστό που συγκεντρώνει το Facebook σε σχέση με την εταιρία από το Mountain View είναι μόλις 6%, ενώ ο τζίρος της από τις διαφημίσεις είναι παρόμοιος με εκείνον που συγκέντρωνε η Google το 2004 (2 Δις Δολάρια).

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εγώ πιστεύω πως είναι μια φούσκα που θα ξεφουσκώσει…

Gabriel Pal

Συμφωνώ με τον ΔΗΜΗΤΡΗΣ. Μόδα είναι και θα περάσει.

πετρος

εγω γρηγορα το βαρεθηκα… και πολλοι γνωστοι σιγα σιγα…

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά εγώ το χρησιμοποιώ φουλ για το Techblog και η παρέα που έχει δημιουργηθεί εκεί μεγαλώνει διαρκώς https://www.facebook.com/techblogGreece

Ben

…και η άλλη όψη του νομίσματος:
https://www.pcmag.com/article2/0,2817,2381827,00.asp

Panagiotis Atmatzidis

Παραμένοντας απλά και μόνο στα facts, η διαφορά από τα 1.8 δις στα ~ 28 ρε παιδιά είναι… Τεράστια. Το τραγικό είναι ότι το facebook «κοστολογείται» 50 δις στην wall street, οπότε there you go. Έχουμε μια ακόμη εξαιρετικά επικίνδυνη φούσκα.

Αν υποθέσουμε ότι έχει πάνω από 500.000.000 χρήστες, κι ότι είναι είδη στην Κίνα και την Ιαπωνία, Αυστραλία κλπ. Από που θα «πάρει» νέους χρήστες για να μεγαλώσει τόσο την βάση του όσο και τους τζίρους του το facebook?

Τώρα από τον Dvorak δεν περίμενα να ακούσω κάτι άλλο. Το facebook είναι ένα φανταστικό «εργαλείο» το πως το διαχειρίζεται ο καθένας από εμάς, είναι δική του δουλειά. Ας μην δουλευόμαστε, έχει φέρει την επικοινωνία και το web 2.0 στις «μάζες» όσο τίποτε άλλο.

Gabriel Pal

@Panagiotis Atmatzidis

“Το τραγικό είναι ότι το facebook «κοστολογείται» 50 δις στην wall street,…” Εννοείς ότι θα έπρεπε να κοστολογηθεί λιγότερο ή περισσότερο;

Ben

@Panagiotis Atmatzidis
Όχι στην Wall Street, κάνεις λάθος! Το FB δεν έχει βγει ακόμα σε IPO.
Το valuation την 11/03/2011 είχε ανέλθει στα $78.75 billions στο auction μετοχών του FB στο SecondMarket.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.