Σάββατο
15/11/2014

Facebook, θα προβάλλει λιγότερα διαφημιστικά posts στο News Feed

Το Facebook έχει αλλάξει αρκετές φορές τον αλγόριθμο του News Feed για να εξυπηρετήσει κάθε φορά τις ανάγκες του. Σύμφωνα με ένα νέο post στο newsroom της εταιρείας, μια νέα αλλαγή έρχεται στο News Feed, η οποία θα μειώσει τα promotional page posts, ξεκινώντας από το 2015. To Facebook μας έδειξε μερικά mock-ups για να δείξει τι εννοεί με τα promotional page posts.

facebook-news-feed-ads-01-570

facebook-news-feed-ads-02-570

Η αλλαγή έρχεται μετά την διεξαγωγή έρευνας που πραγματοποίησε το Facebook με τους χρήστες του. Ενώ θα περιμέναμε ότι οι χρήστες θα έβρισκαν πιο ενοχλητικές τις διαφημίσεις, η έρευνα έδειξε ότι αυτό που δεν τους άρεσε περισσότερο ήταν posts τα οποία προωθούσαν άσχετα πράγματα.

Εύλογα λοιπόν κάποιος θα αναρωτηθεί αν την θέση των promotional posts θα την πάρουν περισσότερες διαφημίσεις, πράγμα που το Facebook δεν το παραδε΄χεται αλλά ούτε και το αρνήθηκε. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Η ιδέα είναι να αυξήσουμε τη συνάφεια και την ποιότητα των posts, τα οποία βλέπουν οι χρήστες στο News Feed».

Τέλος, το Facebook αναφέρει ότι οι αλλαγές δεν θα είναι ριζικές, αλλά περισσότερο θα επηρεαστούν οι promoters που δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο.
facebook-570


Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η Darth λέει:

    οσα θέλει ας προβάλει……. adblock plus στο pc adfree στο κινητό…….. δεν θυμάμαι πότε τελευταία φορά είδα διαφήμιση……..α ναι θυμήθηκα μάλλον ηταν στην tv όταν περνούσα δίπλα της τυχαία :p

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.