FBI, κατηγορεί και επίσημα τη Β.Κορέα για την επίθεση στη Sony Pictures

Από την πρώτη στιγμή που έγινε η άνευ προηγουμένου επίθεση χάκερς κατά της Sony Pictures οι υποψίες στράφηκαν προς τη Β.Κορέα με αφορμή την ταινία The Interview. Τις τελευταίες μέρες, ανώνυμα αξιωματούχοι επιβεβαίωναν τις πληροφορίες σε μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων. Σήμερα το FBI με ανακοίνωσή του δείχνει και επίσημα την Β.Κορέα πίσω από την επίθεση.

Νέες πληροφορίες λένε ότι ο FBI θα δείξει ότι και η Κίνα βοήθησε στην επίθεση είτε άμεσα είτε μέσω της χρήστης των δικτύων της, όμως προς το παρόν δεν έγινε κάποια αναφορά στην Κίνα.

Στην ανακοίνωση το FBI αναφέρει τις ανησυχίες του για τέτοιου είδους επιθέσεις σε ιδιωτικές εταιρίες αλλά και κατά των εργαζομένων τους και επισημαίνει ότι οι κυβερνο-επιθέσεις είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Όσο για τη Β.Κορέα στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Οι ενέργειες της Β.Κορέας είχαν ως στόχο να προκαλέσουν σημαντική ζημιά σε αμερικάνικη επιχείρηση και καταπατά το δικαίωμα των Αμερικανών πολιτών να εκφραστούν ελεύθερα. Τέτοιες συμπεριφορές εκφοβισμού ξεπερνούν τα όρια της αποδεκτής συμπεριφοράς”.

Πως θα απαντήσουν οι ΗΠΑ στη Β.Κορέα

Ωστόσο στην ανακοίνωσή του δεν επισημαίνει ποιες θα είναι οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν προκειμένου να δοθεί μια απάντηση στην Β.Κορέα. Οι πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος Ομπάμα θα προβεί σε ανακοινώσεις για το πως θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ στα όσα γίνονται από την πλευρά της Β.Κορέας.

Σύμφωνα με την έρευνα το συγκεκριμένο malware έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τη Β.Κορέα, για παράδειγμα βρέθηκαν ομοιότητες σε συγκεκριμένες γραμμές κώδικα, σε αλγόριθμους κρυπτογράφησης και στις μεθόδους διαγραφής δεδομένων.

Να πούμε ότι η Sony Pictures έχει ήδη ανακοινώσει ότι ακυρώνει την κυκλοφορία της ταινίας στους κινηματογράφους, online, on-demand ή σε DVD και Blu-ray. Αυτό σημαίνει τεράστια οικονομική ζημιά για τη Sony η οποία λέγεται ότι ξόδεψε 90 εκατομμύρια δολάρια για το The Interview και περίμενε έσοδα 210 εκατομμυρίων δολαρίων.

fbi sony pictures, FBI, κατηγορεί και επίσημα τη Β.Κορέα για την επίθεση στη Sony Pictures

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

μπλα μπλα μπλα… από την στιγμή που η ταινία είναι καθαρή προπαγαντα ……….. ας γευτούν ότι πάθουν

Cluster_DN09

Δεν θα αποκτήσει & το διαδίκτυο δικτάτορα τώρα! Είτε σας αρέσει είτε όχι! Το έχουν παρατραβίξει οι Β.Κορεάτες με τέτοιου είδους κινήσεις . –

pantzos

Και να το έκανε η Β.Κορέα το hack στην SONY καλά έκανα ξύνονται συνέχεια η Β.Κορέα το ένα η Β.Κορέα το άλλο βγάζουν την ταινία έλεος δηλαδή τη πρέπει να κάνει δηλαδή να κάτσει και να τα δέχεται Cluster_DN09. Αν έρθω εγώ λέμε και σου ρίξω μπουνιά στην μούρη εσύ τη θα κάνεις δεν θα με βαρέσεις.

Chris

Είτε σας αρέσει είτε οχι εκει είναι δικτατορία και καλά κάνουν και τον υπονομεύουν όσοι μπορούν αυτόν τον γελοίο τύπο. Μάθετε και λίγο αρθρογραφία ρε παιδιά, έλεος.

pantzos

Chris: Είναι δικτατορία γιατί επειδή το λένε στην τηλεόραση φυσικό είναι τα κανάλια να την προβάλουν σαν δικτατορία αφού ειναι μια χώρα που το πολιτικό-οικονομικό σύστημα που δεν ευνοεί την πλουτοκρατία και υπάρχει ησοτητα φυσικό ειναι να λένε οτι λένε για αυτήν, δεν σημαίνει ότι ειναι και αλήθεια

cghera

Το ζήτημα για μένα δεν είναι αν το έκαναν οι Βορειοκορεάτες Χακερ. Το ζήτημα είναι πως η SONY αποδείχθηκε εντελώς ευάλωτη σε τέτοιου είδους επιθέσεις.
Πέραν αυτού οι Αμερικάνοι να μην κάνουν μάθημα για κυβερνοεπιθέσεις γιατί είναι πρώτοι διδάξαντες. Μιλάμε για χώρες με καθεστώτα και τρελούς ηγέτες αλλά οι λεγόμενες “δημοκρατίες” δεν κάνουν πολύ λιγότερα. Αν μη τι άλλο ο Βορειοκορεάτης δεν το παίζει πλανητάρχης.

Panos7GR

Ναι ναι pantzos καθόλου δικτατορία. https://www.kathimerini.gr/757447/article/epikairothta/kosmos/ekloges-sth-voreia-korea-me-nikhth-ton-kim
Ζούνε ευτυχισμένοι και ίσοι μεταξύ ίσων γι αυτό και “…για το καθεστώς η διαδικασία είναι στην πραγματικότητα μια ευκαιρία να μετρήσει πόσοι από τους πολίτες έχουν διαφύγει στην Κίνα ή στη Νότια Κορέα.”. Αν ζούσαν ίσοι μεταξύ ίσων γιατί μεταναστευσαν και αν η κυβέρνηση δεν ήταν δικτατορική, γιατί να θέλουν να μάθουν τόσο πολύ ποιοί το ” έσκασαν”;
Άντε ρε παιδιά από εκεί! Τόσο συνομωσιολόγοι γινεστε “ωχ μας προπαγανδιζουν γιατί δεν θέλουν να ξυπνήσουμε’, που δεν κοιτατε την ουσία. Είναι τόσο δημοκρατικό κράτος η Β.Κορέα που δεν έχουν Ίντερνετ, που δεν τους επιτρέπεται να ταξιδέψουν εξωτερικό κα.

Συμφωνώ φιλέ cghera για τη Sony ότι ήταν εντελώς γυμνή, αλλά μη ξεχνάς οι hackers είχαν τη βοήθεια και μερικών υπαλλήλων.
Και ναι ο Βορειοκορεάτης δεν το παίζει πλανηταρχης, ΝΟΜΙΖΕΙ ότι είναι. Γι αυτό και απειλεί τη διεθνή κοινότητα με πυρηνικό πόλεμο, γι αυτό και έκανε αυτή την επίθεση για να δείξει μέχρι που μπορεί να φτάσει και γι αυτό έχει επιβάλει στο λαό του να του φέρεται σαν επίγειος θεός. Που πέθανε ο πατέρας και τους υποχρέωσε με το ζόρι να κλαίνε. Άντε με τον ψυχακια! Καθαριστε τον να ηρεμήσει ο καημενος ο λαός του!

Dimitris

“Μερικοί άνθρωποι είναι ζωντανοί γιατί δεν μπορεί κανείς να τους σκοτώσει” δεν θυμάμαι ποιος το είπε, αλλά πιστεύω πως έχει όλα τα δίκια με το μέρος του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.