Anonymous, To FBI ισχυρίζεται ότι έκανε συλλήψεις

Ένας ειδικός πράκτορας του FBI ισχυρίστηκε ότι η υπηρεσία του έχει προβεί στη σύλληψη της ηγετικής ομάδας των Anonymous, σε μια επιχείρηση η οποία ξεκίνησε το 2010, ενώ σημειώθηκε κάμψη της δραστηριότητας της ομάδας των hackers-ακτιβιστών τον τελευταίο καιρό, ειδικά μετά τη σύλληψη πέντε μελών της ομάδας Lulz Security.

Οι δηλώσεις ανήκουν στον Όστιν Μπέργκλας, βοηθό ειδικού πράκτορα και υπεύθυνου του κυβερνοχώρου του FBI στη Νέα Υόρκη. «Όλα αυτά τα παιδιά που συνελήφθησαν αποδείχθηκε ότι ήταν σημαντικοί παράγοντες στο κίνημα των Anonymous», δήλωσε ο Μπέργκλας μιλώντας στη Huffington Post. Οι πρόσφατες συλλήψεις έγιναν με τη βοήθεια ενός βασικού πληροφοριοδότη, του Εκτορ Μονσεγκουρ, γνωστός και ως “Sabu”, ο οποίος συνελήφθη και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το FBI.

Anonymous, Anonymous, To FBI ισχυρίζεται ότι έκανε συλλήψεις

Κάποιοι από τους βασικούς hackers που συνελήφθησαν είναι οι:

Τζέρεμι Χαμοντ
Γνωστός στο διαδίκτυο ως «Anarchaos», ομολόγησε την ενοχή του στις 28 Μαΐου για την παραβίαση του νόμου Ηλεκτρονικής Απάτης και κατάχρησης από την πλευρά του στο σπάσιμο του δικτύου της εταιρείας γεωπολιτικής ανάλυσης Stratfor Global Service Intelligence. Ο Χαμοντ παραδέχτηκε ότι συμμετείχε σε χακαρίσματα για λογαριασμό των Anonymous και της υποομάδας τους LulzSec: «Το έκανα γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι κάνουν οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες πίσω από κλειστές πόρτες. Έκανα ότι πίστευα σωστό».

Μερσέντες Ρίνι Χάφερ
επίσης γνωστή ως «Νο», είναι μέρος της «Paypal 14», μιας ομάδας χάκερ που συνελήφθη από το FBI το 2011 με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε κυβερνοεπίθεση εναντίον τουPayPal. Η Χαφερ και τα άλλα μέλη της Paypal 14 έχουν παραμείνει σε νομικό κενό για δύο χρόνια τώρα. Τον Μάιο άρχισαν διαπραγματεύσεις για μια διευθέτηση που θα μπορούσε να τους βγάλει από τη φυλακή.

Κρίστοφερ Ντόγιαν
Γνωστός στους κύκλους των Anonymοus ως «Commander X» συμμετείχε στις επιθέσεις εναντίον της Sony, της PayPal, της κυβέρνησης της Τυνησίας και της ιστοσελίδας της κομητείας της Santa Cruz, στην Καλιφόρνια. Συνελήφθη από τις ομοσπονδιακές αρχές και απειλείται με ποινή φυλάκισης 15 ετών, ωστόσο φυγοδίκησε και κατέφυγε στον Καναδά.

Μπάρετ Μπράουν
Σε αντίθεση με τα περισσότερα μέλη των Anonymous, ο δημοσιογράφος Μπάρετ Μπράουν δεν προσπάθησε ποτέ να παραμείνει ανώνυμος. Ο αυτοαποκαλούμενος «εκπρόσωπος» των χάκερ ακτιβιστών συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2012 και κατηγορείται για διαδικτυακή απειλή, αντίποινα εναντίον ενός ομοσπονδιακού αξιωματικού και συνωμοσία για τη δημοσίευση προσωπικών στοιχείων ενός υπαλλήλου της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ντμίτρι Γκούζνερ
γνωστός με το ψευδώνυμο «Aendy» συνελήφθη από το FBI όταν προσπάθησε να επιτεθεί ηλεκτρονικά στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας και ήταν ο πρώτος χάκερ που συνελήφθη και είχε άμεση σχέση με τους Anonymous.

Εκτορ Χαβιέ Μονσεγκούρ
Γνωστός ως «Sabu», είναι το πιο μισητό μέλος της Anonymous. Αφού συνελήφθη από το FBI, πρόδωσε τους συναδέλφους του απο την υποομάδα των Anonymus, LulzSec, βοηθώντας το FBI να συγκεντρώσει στοιχεία για να τους συλλάβει. Ο Μονσεγκούρ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ποινής φυλάκισης μέχρι και 124 χρόνια, αν και η καταδίκη του έχει καθυστερήσει, ενώ ο ίδιος συνεχίζει τη συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς πράκτορες.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Yiannis H.

Οι πραγματικοι εγκληματιες ποτε θα καταδικαστουν???????

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Anonymous

Anonymous: Σε κυβερνοπόλεμο με τη Ρωσία και άλλες απειλές #OpRussia

Σε βίντεο από τη συλλογικότητα χάκερ που ονομάζεται Anonymous, μέλος της ομάδας μιλά απευθείας στον Πούτιν καλώντας τον να παραιτηθεί.

Internet Anonymous

Οι Anonymous κυρήσσουν κυβερνοπόλεμο εναντίον της Ρωσίας

Σε ανάρτηση στο Τwitter αναφέρεται: «Η Συλλογικότητα των Anonymous κηρύσσει επίσημα κυβερνοπόλεμο στην κυβέρνηση της Ρωσίας» με hashtag #Ukraine.

Internet Hackers Elon Musk Tesla Anonymous

Επίθεση των Anonymous σε Tesla και Elon Musk [video]

Το βίντεο με το οποίο η ομάδα των Anonymous επιτίθεται στον Elon Musk και την Tesla μεταφέρει αρκετή παραπληροφόρηση.

News Anonymous Hackers

Οι Anonymous ξεκίνησαν να διαρρέουν επίσημα έγγραφα Ελληνικών φορέων

Διαρροές εγγράφων ξεκίνησαν οι Anonymous Greece με πρώτα θύματά τους το υπουργείο Εσωτερικών και την Τράπεζα της Ελλάδος.