FCC: Θέλει να θεσπίσει με νόμο το ίντερνετ ως κοινωνικό αγαθό

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC ) των ΗΠΑ, Tom Wheeler προτείνει να ψηφιστεί ισχυρός νόμος ο οποίος θα προστατεύει την ουδετερότητα του δικτύου και θα θεωρεί το ίντερνετ ως κοινωνικό αγαθό. Η κίνηση αυτή προκαλεί έντονες αντιδράσεις εδώ και καιρό που βρίσκεται υπό συζήτηση το λεγόμενο net neutrality.

Net neutrality (ή αλλιώς network neutrality, Internet neutrality ή net equality) είναι η αρχή που λέει ότι όλοι οι πάροχοι Ίντερνετ και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζουν όλα τα δεδομένα στο ίντερνετ ως ίσα και να μην κάνουν διακρίσεις ή να χρεώνουν διαφορετικά ανάλογα με τον χρήστη, το περιεχόμενο, το site την πλατφόρμα, το app ή τον τρόπο επικοινωνίας.

Εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει μια έντονη συζήτηση στις ΗΠΑ γύρω από το θέμα και για το εάν θα πρέπει η ουδετερότητα του δικτύου να θεσπιστεί με νόμο.

Η συγκεκριμένη πρόταση της FCC θα επαναταξινομήσει τις υπηρεσίες high-speed internet ως υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας, αντί για υπηρεσία πληροφοριών όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Η αλλαγή αυτή, η οποία προωθείται από τον Πρόεδρο Obama, θα δώσει την ισχύ στην FCC να εξασφαλίσει ότι κανένα περιεχόμενο δεν θα μπλοκάρεται από τους providers και δεν θα υπάρχουν pay-to-play γρήγορες γραμμές, αλλά όλοι θα έχουν πρόσβαση στο ίδιο αγαθό.

Αυτά ήταν κάποια στοιχεία τα οποία υπονόμευαν το concept του net neutrality. Για παράδειγμα σήμερα κάποιο περιεχόμενο μεταφέρεται πιο γρήγορα από άλλα καθώς υπάρχουν πληρωμένες συμφωνίες, όπως το Netflix που πληρώνει ώστε τα δεδομένα του να έχουν προτεραιότητα.

Οι μεγάλοι πάροχοι της Αμερικής αναμένεται να κινηθούν νομικά κατά αυτού του σχεδίου, καθώς συμφωνούν μεταξύ τους ότι H FCC κάνει κατάχρηση της εξουσίας που έχει. Τώρα για το ποιος έχει δίκιο μένει να φανεί στο μέλλον.

fcc net neutrality, FCC: Θέλει να θεσπίσει με νόμο το ίντερνετ ως κοινωνικό αγαθό

fcc net neutrality, FCC: Θέλει να θεσπίσει με νόμο το ίντερνετ ως κοινωνικό αγαθό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Constantine

Σαφως και πρεπει το διαδυκτιο ν ειναι ουδετερο και προσβασιμο με ισους ορους προς ολους γτ ειναι κοινωνικο αγαθο η ζωη μας εξαρταται πλεον απο το ιντενετ γτ ασχετα απο τη περιπτωση τις πιο αργης συνδεσης σε ορισμενες περιπτωσεις επειδη δν 8 μπορουμε μερικοι ν πληρωσουμε για γρηγοροτερες premium υπηρεσιες εχει και ν κανει με λογοκρισια και την ελευθερια του λογου η μη ισοτιμη προσβαση στο διαδυκτιο μονο κακο μπορει ν κανει σε εμας τπτ αλλο…

Sot11

Αααα αυτό μας έτρωγε δηλαδή; Ας γελουμε κι ας πηδ@@με για να λέμε πως δεν πεινουμε! Δεν σταματά ποτε να με εκπλήσσει η ανθρώπινη βλακεία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.