Red Bull Stratos, Η ελέυθερη πτωση του Felix Baumgartner μεταφράζεται σε ελεύθερη άνοδο των social media [News & Views]

Οι γονείς μας είδαν μια προσελήνωση, εμείς γνωρίσαμε μια δεκαετία γεμάτη από διαστημικά λεωφορεία. Αυτή την εποχή το μεγάλο γεγονός ήταν μια… πτώση με αλεξίπτωτο. Πτώση γενικότερα μα στην γενικευμένη κρίση που είχε τεράστια επίδραση στην διαστημική έρευνα -πρακτικά τελειωμένη- είμαστε πια αναγκασμένοι να λέμε ότι η χθεσινή ελεύθερη πτώση του Αυστριακού ήταν καλύτερο απ’ το τίποτε, ακόμη κι αν σημαίνει πως πρακτικά έχουμε γυρίσει στο 1960…

Παρόλα αυτά όπως αναφέρει και η εφημερίδα Guardian (link) τα social media πήραν φωτιά χτες κατά την διάρκεια της “αποστολής”. Η σελίδα στο youtube είχε κοντά στα 8 εκατομμύρια θεατές, οι φωτογραφίες σε χρόνο μηδέν έφτασαν τα 29000 μοιράσματα – με 216.000 like και 10.000 comments – ενώ τα μισά trending topics του twitter αφορούσαν τον Baumgartner.

Το σίγουρο ήταν πως το μοίρασμα της χθεσινής αγωνίας για την χθεσινή αποστολή ήταν σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας της. Μπορεί να μην ήταν ό,τι καλύτερο έχει καταφέρει ο άνθρωπος αλλά τα κοινωνικά δίκτυα το σήκωσαν σε ένα πολύ ψηλό βάθρο (ελλείψη άλλου ήρωα προφανώς).

Μπορούμε όλοι απλά να φανταστούμε τι θα είχε γίνει το 1969 αν υπήρχαν τα social media.

, Red Bull Stratos, Η ελέυθερη πτωση του Felix Baumgartner μεταφράζεται σε ελεύθερη άνοδο των social media [News & Views]

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GREG

Γιατί δεν δίνουν το βίντεο από την κάμερα που είχε πάνω του; Αυτό θα άξιζε! Μόνο το βίντεο όπου χάνει τον έλεγχο και περιστρέφεται έχει βγει προς τα έξω. https://www.youtube.com/watch?v=w1E9AGhWC7c

Solon

Το είδα ζωντανά και ήταν φοβερό!!! Για μια στιγμή εκεί που φάνηκε να χάνει τον έλεγχο και να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα πάγωσα. Αλλά μπράβο του. Τα κατάφερε! Άξιος ο κύριος Felix.

DaDiRa

Και στις ειδήσεις -απ’ όσο είδα- μόνο η ΝΕΤ αφιέρωσε 2 λεπτά.Ελάχιστοι ήξεραν τι γίνεται (τουλάχιστον μιλώντας για τους Έλληνες).

Βαγγέλης

Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω το γεγονός, ο μεντοράς του το 60 κατάφερε πολλά περισσότερα. Η μόνη διαφορά +8χλμ παραπάνω ύψος ο Felix και παρόλα αυτά έχασε στον χρόνο ελεύθερης πτώσης, με άλλες τεχνολογίες τώρα και άλλες το 60.

Πέτρος Π

Απλά respect στον Felix… Ό,τι και να λέμε είναι τρομερό κατόρθωμα….Ελάχιστοι άνθρωποι στον πλανήτη θα τολμούσαν κάτι τέτοιο… Εδώ για bunjee jumping μερικών μέτρων και με σκοινί και πάλι οι περισσότεροι τρομάζουμε να το κάνουμε… πόσο μάλλον να πηδήξει κάποιος από τη στρατόσφαιρα, και να βλέπει ολόκληρο τον πλανήτη πιάτο στα πόδια του… Άξιος!!!

Teo

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3_Io1DgObCs
O τυπος ειναι απο αλλου..δειτε το..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Instagram Meta

Το Facebook και το Instagram σας επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση διαφημίσεων

Μετά τις έντονες διαμάχες των τελευταίων εβδομάδων, η Meta αποφάσισε να επιτρέψει στους χρήστες του Facebook και του Instagram να απενεργοποιήσουν την παρακολούθηση διαφημίσεων για τους λογαριασμούς τους.

Internet Elon Musk Social Media Twitter

Twitter: Ο Elon Musk το πρόσωπο με τους περισσότερους followers στην πλατφόρμα

Ο Elon Musk εκθρόνισε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Barak Obama ως το πρόσωπο με τους περισσότερους followers στο Twitter.

Internet Elon Musk Social Media Twitter

Twitter: Ανακοίνωσε νέα τιμολόγηση API – Πρόκληση για τους μικρούς προγραμματιστές

Το Twitter ανακοίνωσε επίσημα τις ανανεωμένες βαθμίδες API του ενάμιση μήνα αφότου ο CEO της εταιρίας, Elon Musk υποσχέθηκε μια μεγάλη ανανέωση του συστήματος.