Firefox 4, 100 εκατομμύρια downloads σε 1 μήνα

O Mozilla Firefox 4 κατάφερε να φτάσει τα 100 εκατομμύρια downloads σε ένα μόλις μήνα, τη στιγμή που ο πρώτος Firefox είχε φτάσει στον ίδιο αριθμό μετά από έναν ολόκληρο χρόνο. Φαίνεται πως οι αλλαγές και οι προσθήκες του νέου Firefox κατάφεραν να αγγίξουν τους τελικούς χρήστες, δίνοντας στον Firefox 4 το 8.3% της πίτας από τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του.

, Firefox 4, 100 εκατομμύρια downloads σε 1 μήνα

Για την ανάπτυξη του Mozilla Firefox 4, απαιτήθηκαν περισσότεροι από 12 μήνες σκληρής δουλειάς, όμως η επιτυχία του browser ξεκίνησε από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του. Αν και δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ που αφορούσε αποκλειστικά τα downloads της πρώτη ημέρα κυκλοφορίας, κατάφερε να γίνει ο πρώτος browser που ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια downloads μέσα στον πρώτο μήνα. Το νούμερο αυτό μεταφράζεται σε 8.3% της συνολικής αγοράς, τη στιγμή που ο Internet Explorer 9 παραμένει κάτω από το 3%.

Μάλιστα η Mozilla μας επιτρέπει να παρακολουθούμε live μέσω του site της τον συνολικό αριθμό των downloads του Firefox 4. Μπείτε στην ιστοσελίδα glow.mozilla.org και παρακολουθήστε την εξέλιξη του αριθμού. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις live όχι μόνο πόσοι άνθρωποι αιτούνται την ίδια στιγμή το κατέβασμα του browser, αλλά και τη γεωγραφική θέση τους.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VANZEL

Και που να το τρέξετε και σε ubuntu. Ακόμα πιο σφαίρα πάει.

Giorg

Οταν δεν crashαρει παει γρηγορα, αλλα συνηθως crashαρει.
Επιπλεον ποιος ο λογος να εχεις εναν browser με UI κλωνο του Opera, και οχι τον Opera.

Κατα τη γνωμη μου ο Firefox παει προς IE μερια, δλδ αποσυρση.

Απο την στιγμη που χανει την υποστηριξη της Google ελεω Chrome, θα ειναι πολυ δυσκολο να παρουσιασει κατι πρωτοποριακό.
Κρατιεται ακομα κανοντας copy-paste οτι υπαρχει στους αλλους browsers.

Konstantinos

1. Ο ΙΕ9 αναμένεται να ξεπεράσει τα download’s κάθε browser διότι πλέον διατίθεται ως βασική αναβάθμιση στα Windows 7 εδώ και λίγο καιρό. Σημειώστε ότι τα W7 έχουν επίσημα κάνει 350.000.000 (350 εκατομμύρια) πωλήσεις.

2. Τα νέα του χαρακτηριστικά είναι εξαιρετικά και δείχνουν πόσο καλή δουλειά έκανε η MS. Σας προτείνω να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα που παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ΙΕ8 αλλά και τους “ανταγωνιστές” του: https://webtablab.com/windows/best-internet-explorer9-reviews-features/

Προσωπικά έχω επικεντρωθεί στο 3.”Pin Websites To Windows 7 Taskbar”. Ένα πρόσθετο που θα ήθελα να έχει ο opera που χρησιμοποιώ κατά κόρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Apple Google Mozilla

Η Apple ενώνει τις δυνάμεις της με Google και Mozilla για μια μεγάλη αναβάθμιση στο Speedometer

Το Google Chrome είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα περισσότερα Android και είναι και πολύ δημοφιλές στους υπολογιστές.

Software Mozilla Firefox

Προβλήματα με τον Firefox: Αυτή είναι η λύση

Πολλοί χρήστες του Mozilla Firefox αντιμετωπίζουν προβλήματα με την φόρτωση των web sites, αλλά ευτυχώς υπάρχει λύση.

Software Firefox Mozilla Mozilla Firefox

Η Mozilla τερματίζει την υποστήριξη για την εφαρμογή συγχρονισμού διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox

Η Mozilla ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μέσω ενός άρθρου υποστήριξης ότι η εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox Lockwise θα φτάσει στο τέλος της ζωής της στις 13 Δεκεμβρίου.

Software Mozilla Firefox

Mozilla Firefox: Ανακοινώθηκε το τέλος υποστήριξης του FTP

Τέλος εποχής και για το File Transfer Protocol, ή αλλιώς FTP, από τον Mozilla Firefox, για λόγους ασφαλείας από την πιθανή διάδοση malware.