Πέμπτη
27/09/2012

Firefox Health Report, Nέα λειτουργία για τον Firefox

H Mozilla ανακοίνωσε ότι ο Firefox θα αποκτήσει σύντομα ένα νέο χαρακτηριστικό, επονομαζόμενο «Firefox Health Report», το οποίο θα συλλέγει δεδομένα από τους χρήστες με σκοπό να βοηθήσει στην βελτίωση του γνωστού web browser. Η νέα λειτουργία θα εμφανιστεί σε επερχόμενη δοκιμαστική έκδοση του browser, με την οποία θα συλλέγονται πληροφορίες όπως το hardware του υπολογιστή, το λειτουργικό σύστημα, τις επιδόσεις του συστήματος και άλλα.

Firefox Health Report, Nέα λειτουργία για τον Firefox

Φυσικά, στο γενικότερο πνεύμα που δουλεύει τόσα χρόνια η Mozilla, όλα αυτά είναι προαιρετικά, και ο κάθε χρήστης μπορεί να αρνηθεί να συμμετάσχει. Όμως, ακόμα και αυτοί που θα συμμετέχουν, θα αντιμετωπίζονται με πλήρη ανωνυμία και δεν θα υπάρξει κάποιο είδος “παρακολούθησης” ή “φακελώματος”. Για την ακρίβεια, όσοι συμμετέχουν θα έχουν πλήρη έλεγχο και διαφάνεια για το ποια δεδομένα τους συλλέγονται και αποστέλνονται, και σε οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσουν μπορούν τα διαγράψουν τα δεδομένα και να απενεργοποιήσουν την λειτουργία.

Το θετικό της υπόθεσης;
Εκτός του ότι η εταιρία θα έχει μια πιο σαφή εικόνα για το είδος των χρηστών της, με απώτερο σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών της, υπάρχουν και οφέλη για τον καθένα ξεχωριστά.
Συγκεκριμένα ο κάθε χρήστης που συμμετέχει θα μπορεί να βλέπει τα δεδομένα του, και να συγκρίνει τις επιδόσεις σε ταχύτητα και σταθερότητα του συστήματός του με αυτές των υπόλοιπων χρηστών. Βλέποντας τις δικές του ρυθμίσεις, και αυτές των υπολοίπων, μπορεί να προβεί σε βελτιώσεις ή να εντοπίσει προβληματικά σημεία.

Εσείς τι λέτε; Πρόοδος ή πρόβλημα ιδιωτικότητας;

Πηγή: 1, 2

Μάθε για: , , ,

Συντάκτης: .


Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η marios λέει:

    Εφόσον όλα αυτά δεν είναι αναγκαστικά, είναι ευπρόσδεκτα.

    Όταν γίνεται με το ζόρι, τότε αρχίζουν τα προβλήματα!

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.