Forbes, Οι 50 πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες του κόσμου

Για 6η συνεχή χρονιά η Apple παρέμεινε πρώτη στη λίστα των Forbes με τις 50 πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες του κόσμου αφήνοντας στη δεύτερη θέση της Google και στην τρίτη την Amazon. Παρ’ οτι η λίστα συμπεριλαμβάνει εταιρείες από ολόκληρο τον κόσμο, οι πρώτες 10 είναι αμερικάνικες με την πρώτη ευρωπαϊκή, την BMW να καταλαμβάνει την 14η θέση.

Η λίστα καταρτίζεται από τις ψήφους χιλιάδων στελεχών εταιρειών ανά τον κόσμο. Δείτε αναλυτικά τη λίστα ανά κατηγορία έως και το Νο. 50 εδώ.

, Forbes, Οι 50 πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες του κόσμου

, Forbes, Οι 50 πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες του κόσμου

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis Charp

Η Microsoft σε ποια θέση βρίσκεται,ξέρουμε;

giorgos

apple #1????? ρε παιδια αμα δεν υπηρχε google τωρα δεν θα γραφαμε εδω τιποτα μεχρι και τα blogs της. google ειναι…ελεως τι αλλο θα δουν τα ματια μου???

Giannis Charp

edit: Το βρήκα,είναι στην 17η θέση.Εδώ https://money.cnn.com/magazines/fortune/most-admired/2013/list/?iid=wma_sp_full όσοι θέλετε να δείτε όλη τη λίστα.

tasos1994

πολυ υποπτο τ οτι η δεκαδα απαρτιζεται απο αμερικανικες εταιριες μονο…η σαμσουγκ που ειναι επι παραδειγματι;;;

Δημητρης

Τασο +1

Spyros

Παντου πρωτη αυτη η apple..

Giannis Charp

Παρατηρούμε από τις 3 πρώτες θέσεις,πόσο πολύ η τεχνολογία έχει μπει στην ζωή μας!Επίσης παρατηρούμε ότι εταιρίες που ασχολούνται με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης να βρίσκονται σε πιο χαμηλές θέσεις,κάτι που έμενα προσωπικά με ανησυχεί ιδιαίτερα.

Βασίλης

Best Company Ever: Honda.

( best. overall. company. EVER. )

roecb

Οκ, κλασικοι αδαεις Αμερικανοι…

spyros

Παω μισο λεπτο να ξερασω απ’ τα ρουθουνια και ερχομαι…

sotiris

@ tasos1994 +1 ποσο δικιο εχεις!
νο.1 η apple? ΠΟΤΕΕΕΕΕ!!!

Billys

Microsoft στην 17η θεση . Οοοκ !!! Και google 2η . Ξανα-οοοκ !!!

Και κατι ακομη . Κωστα , γιατι εταιριες με σκορ 7+ βρισκονται κατω απο εταιριες με σκορ 6 ?? Με ποια κριτηρια γινεται η ταξινομηση ?

manolis

Η Αpple δεν θα έπρεπε να είναι πρώτη κατά την γνώμη μου,δεν βρίσκω τον λόγο εντάξει εφεύρει ένα ωραίο κινητό ε και;Μόνο αυτό έκανε.Ενώ η google έχει τόσα πράγματα(search engine,maps,gmai,android,google classes και συνεχώς εξελίσσεται.Το δεύτερο περίεργο είναι η coca-cola στην τέταρτη θέση.Δηλαδή τι έχει προσφέρει στα τρόφιμα.Έχει ωραία γεύση ε και.Είναι πολύ ανθυγιεινή.Σίγα την πρωτοπορία.

Πανος Σομπολος

@giorgos πλάκα κάνεις έτσι? έχουν 20 χρόνια διαφορά ύπαρξης!
Και με την λογική σου αν δεν υπήρχε apple το συναρπαστικότερο χαρακτηριστικό του κινητού σου θα ήταν οι πολύχρωμες προσόψεις…άσε που ταμπλετ θα έβλεπες μόνο στις ταινίες!
Διάβασε λίγο ιστορία πριν ιστορία πριν βγεις να κράξεις
Το σημαντικότερο επίτευγμα τις google ειναι οτι οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες για όλους ,οι ανακρίβειες και οι μπούρδες είναι εύκολο να διαγνωστούν…

chris black

Ότι κ να λένε…… η τεχνολογία ανήκει στους ασιατες………. όλα τα αλλά απλά είναι αμερικανιες……..

Nick77

Το γεγονος πως οι 10 πρωτες εταιριες ειναι αμερικανικες…. σ’εμενα προσωπικα κατι μου βρωμαει!!Παντως εγω πινω “εψα”!

Greg

Είμαστε σοβαροί τώρα? Συζητάτε για fanboy της Apple και τους κράζετε και έχετε γίνει χειρότεροι. Πρώτα απ’όλα η Apple δεν “εφήυρε” ένα κινητό (αν και το εφήυρε είναι λάθος ορολογία). Η Apple ήταν η πρώτη εταιρία που εφάρμοσε γραφικό χαρακτήρα σε υπολογιστή. Χωρίς τη διορατικότητα του Steve Jobs ο γραφικός χαρακτήρας θα είχε μείνει στα ντουλάπια της Xerox για χρόνια γιατί οι γιάπηδες της εποχής δεν καταλάβαιναν. ‘Αντε γιατί τα έχουμε ισοπεδώσει όλα. Το δρόμο του να πουλάει πράγματα πολυτελείας εκμεταλλευόμενη το brand της δεν το κάνει μόνο η Apple. Το έκαναν οι γερμανικές εταιρείες αυτοκινήτων (BMW, Mercedes) χρόνια πριν την Apple για να επιβιώσουν από τους Ασιάτες που έκαναν τα πάντα στη μισή τιμή. Αν είναι σωστό ή λάθος δεν μπορώ να το κρίνω εγώ. Εταιρείες όπως η Apple και η Microsoft και άνθρωποι όπως ο Bill Gates και ο Steve Jobs αξίζουν άπειρο σεβασμό για όποιον μπορεί αυτή τη στιγμή να χρησιμοποιεί PC. Η Google είναι σχετικά νέα εταιρία και καλά θα κάνουμε να μην ξεχνάμε ότι είναι εταιρίες που στοχεύουν πρώτα στο κέρδος και μπορούν από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάξουν στο βωμό του. Οι φανμποισμοί καλά θα κάνουν να μένουν μακριά από την τεχνολογία.

Greg

*γραφικό περιβάλλον. Ο χαρακτήρας δεν ξέρω από που ήρθε… 😛

makis88

Ποιός μπορεί να πάρει στα σοβαρά το forbes πλέον? Όποιος το παρακολουθεί λίγο μπορεί να καταλάβει οτι όλο @@ γράφει πλέον!
Οι περισσότερες είναι υπερεκτιμημένες και συμπεριλαμβάνω και την google μέσα. Οκ καλή η μηχανή αναζήτησης της, καινοτόμησε εκεί αλλά πέρα απ αυτό τι το καινοτόμο έκανε? Κλέβει τα προσωπικά δεδομένα μας για να πουλάει διαφημήσεις.

jimo

παιδια η apple δεν ειναι πρωτη επειδη εβγαλε ενα κινητο αλλα επειδη καταφερνει καθε χρονο ανεξαρτητος ανταγωνισμου να αυξανει το κερδος της με καινουριους τροπους και επειδη πρωτοπορει ακομα και σημερα απο την μερα που δημιουργηθηκε !

@greg επιτελους καποιος που γνωριζει ιστορια γιατι ολοι οι νεοι funboides των ιαπωνικων εταιριων τωρα ανακαλυπτουν την τεχνολογια και νομιζουν οτι ειναι μπροστα επειδη πλεον ειναι προσιτη και σε αυτους !

jimo

και ετσ ιγια την ιστορια @greg οι ασιατες εκαναν τα παντα στην μιση τιμη αλλα ποτε δεν μπορεσαν να φτασουν το επιπεδο των ευρωπαικων αυτοκινητων BMW MERCEDES AUDI ουτε στο χιλιομετρο και τα τρακτερ κανανε το ιδιο με τα αυτοκινητα αλλα δεν εχουνε καμια σχεση!

Πανος Σομπολος

άσε που ελάχιστοι καταλάβανε το άρθρο,τα ανδροιδη θα αρχίζουν να κραζουν και τα Starbucks σε λιγο 😛
Μπουρδολογία και τραμπουκισμος

jimo

@Πανος Σομπολος εχεις δικιο δε λεω τα ανδροιδη εχουνε γινει χειροτεροι απο οτι ητανε καποτε οι apple funs ! αλλα δεν πρεπει να ριχνουμε λαδι στη φωτια!

και εγω ανδροιδες ημουνα μια τεραετια τωρα και εκραζα την apple οσο δεν φανταζεσαι αλλα σιγα σιγα μολις καταλαβεισ τι παιζει βγαζεις ακρη και ξεχωριζουνε οσα αξειζουνε πραγματικα αλλα αυτο μονο οταν αποκτισεις εμπειρια !

Πανος Σομπολος

μα εγώ είμαι κατά των οπαδών για τέτοια θέματα! Απλα ορισμένοι πιστεύουν οτι η google ανακάλυψε τον τροχό και απαξιώνουν όλους τους υπόλοιπους ! Εξάλλου το άρθρο δεν αναφέρεται σε συσκευές η σε συγκεκριμένα προϊόντα μιλάει για αντίκτυπο εταιριών ΓΕΝΙΚΑ…και ο απίθανος τυπάκος βγήκε να συγκρίνει την Google με την apple!
Kανενα λάδι στην φωτιά λοιπόν …δουλεύω στην πληροφορική από το 1997 και προσπαθώ ότι γράφω τουλάχιστο να αποδεικνύεται με ένα απλό googlαρισμα!…και γιαυτό εξάλλου οι 9 φορές στις 10 που γράφω είναι οποτε κάποιος λεει ψέματα η μπούρδες και παραπλανει τον κόσμο
Δεν είμαι οπαδός προϊόντων λοιπόν…θεωρώ καλύτερη συσκευή αυτή που έχω στα χέρια μου και γιαυτό εξάλλου την αγόρασα

Manolis

Ξέρω πολύ καλά και τι συγκρίνω και για πιό πράγμα μιλάω.Αλλά πριν αναφέρθω σε αυτό έγραψα στο post μου κατά την γνώμη μου,δεν έγραψα ούτε κατα την σωστή γνώμη,ούτε κατά την λάθος κατά την δική μου γνώμη.Το ξεκαθαρίσαμε αυτό;Για να μην μιλάμε για παράπλανηση και βλακείες.Εκτός και αν δεν ξέρεις να διαβάζεις.Δεύτερον ναι ξέρω πως η Apple είναι πιο παλιά.Έγω κρίνω τις εταιρείες με βάση το σήμερα,όχι το χθες,ούτε το 1997,ούτε πιο παλιά,κρίνω τα τελευταία χρόνια και πιό καινοτόμα έχει φανεί η Google.Και αυτή είναι η γνώμη μου,η οποία δεν είπα πουθενά ότι είναι σωστή η λάθος,ούτε το παίζω ειδικός σαν κάποιους.Η άποψη ειναι υποκειμενικη και αλλάζει ανάλογα με τον παρατηρήτη.Άλλη θέλουν να το παίξουν γκουρού όχι εγώ.

tasos1994

η απλ αυξανει το κερδος της πωλωντας τα κινητα της 800+ευρω(αντιστοιχως κι με τους φορητους υπολογιστες κι ταμπλετες ….με αισχροκερδια δηλαδη…λυπαμαι αλλα γι μενα το εκαστοτε αι φοουν δεν επρεπε να υπερβαινει τα 600…αν κι πολλες εταιριες τσιμπανε…η απλ υπερβαινει τα ορια…γνωμη μου…α κι στο σχολιο με τη σαμσουγκ τυχαια την ανεφερα…δεν ειμαι καν οπαδος της τ αντιθετο…αλλα ειναι μια εταιρια που σαρωνει,κι ας αγνοησουμε τα κινητα…η σαμσουγκ εχει τηλεορασεις…κλιματιστικα πληντυρια πιατων-ρουχων κι πολλες αλλες συσκευες που εχουν εξ ισου επιτυχια πως γινεται μια εταιρια με ποικοιλια προιοντων να μην ειναι στη δεκαδα!!!!καλα το φορμπσ ειναι προκατειλημμενη σελιδα ειναι γνωστο…

makis88

Η ιεροσυλία είναι οτι τα starbucks είναι πάνω απο την ibm που έχει λιώσει στην καινοτομία. Για μένα η ibm θα έπρεπε να είναι πάνω απο την apple. Τι πάει να πει αξιοθαύμαστο? Η έρευνα και η ανάπτυξη ή το να πουλάς καφέδες και σάντουιτς?

Greg

Όσο και αν θαυμάζω την IBM σε θέματα καινοτομίας, δεν θα τη θεωρούσα πιο αξιοθαύμαστη απο την Microsoft, την Apple και τη Google εν έτει 2013. Το ότι έθεσε τις βάσεις για να αναπτυχθούν οι συγκεκριμένες εταιρείες και ειδικά η Microsoft συμφωνώ. Αλλα η IBM πλέον ασχολείται μόνο με επιχειρήσεις οπότε υστερεί σε αυτο που κάνει τις 3 εταιρείες κυρίαρχες. Το αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή του καταναλωτή.

Πανος.Λαστ

τα everest που ειναι? ανακαλυψαν τον καφε του 1 ευρω στην ελλαδα της κρισης apple και βλακειες 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.