Μειώνεται ο χρόνος που είμαστε online; Έρευνα της Forrester Research

Γεννά απορίες το πώς γίνεται να δηλώνει μεγάλο μέρος συμμετεχόντων σε έρευνα της Forrester Research το ότι είναι λίγότερο χρόνο online σήμερα από ότι ήταν παλαιότερα, τη στιγμή που οι ευκαιρίες και οι δυνατότητές μας να είναι online έχουν πολλαπλασιαστεί τα μάλλα… Πώς γίνεται, λοιπόν, αυτό;

Το γεγονός ότι στην έρευνα της Forrester οι ερωτώμενοι απάντησαν ότι είναι κατά μέσο όρο online 19.6 ώρες την εβδομάδα, αντί για 21.9 ώρες το 2011 δεν πρέπει να μας ξεγελάει. Δεν είναι λιγότερες ώρες online τα παιδιά, απλώς βιώνουν διαφορετικά την online εμπειρία και την ορίζουν επίσης διαφορετικά. Έτσι, ακόμα και αν είναι στο ίντερνετ, πολλές φορές δεν το συνειδητοποιούν, π.χ. όταν κάνουν update τον καιρό στο κινητό τους μέσω εφαρμογής.

Ακόμα και όταν ψάχνεις να βρεις το δρόμο σου με το Google Maps, online είσαι και ας μην το μετράς…

, Μειώνεται ο χρόνος που είμαστε online; Έρευνα της Forrester Research

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Φιξ

Κάνεις λάθος σε αυτό, το ίντερνετ είναι και μόδα οπότε φυσικό είναι κάποια στιγμή να ξεχαστεί κάπως. Γνωρίζω τόσο κόσμο ο οποίος χρησιμοποιεί το ίντερνετ πιο αραιά διότι το θεωρεί βαρετό. Από την άλλη αυτοί που γνωρίζουν πως να ψάχνουν κάτι online το χρησιμοποιούν επίσης λιγότερο επειδή ξέρουν να τελειώνουν την δουλειά τους πιο γρήγορα, οπότε η εμπειρία παίζει κάποιο ρόλο στους παλιούς.

Dimitris Chortarias

Βάση του σχεδιαγράμματος έχουν μειωθεί όλες οι κατηγορίες σε χρόνο… αυτό σημαίνει ότι στον ελεύθερο χρόνο τους κάνουν κάτι άλλο… το θέμα όμως είναι τι;

alexandros

Μη το ψάχνεται…απλά έχει μειωθεί ο ελεύθερος χρόνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.