Γαλλία: Θέλει να μπλοκάρει Tor και δημόσιο WiFi

Έχουν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχτηκε η γαλλική πρωτεύουσα, αφήνοντας πίσω τους 130 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Σύμωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Monde, οι γαλλικές αρχές αναμένεται να λάβουν τα μέτρα τους ακόμη και σε ότι αφορά το διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει στα χέρια της Le Monde η γαλλική αστυνομία φαίνεται να έχει προτείνει την απαγόρευση του δικτύου Tor αλλά και του δημόσιου WiFi. Διευκρίνίζεται ότι η απαγόρευση του δωρεάν WiFi προτείνεται να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Με αυτόν τον τρόπο οι αρχές θεωρούν ότι θα κάνουν πιο δύσκολη την επικοινωνία των τρομοκρατών μέσω του διαδικτύου.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Tor είναι ένα δίκτυο το οποίο βοηθά τους χρήστες να επικοινωνούν μεταξύ τους ανώνυμα και να περιηγούνται ανώνυμα. Μπορεί στο παρελθόν να έχει συνδεθεί με εγκληματικές δραστηριότητες, όμως το Tor χρησιμοποιείται και από δημοσιογράφους που θέλουν να προστατέψουν τις πηγές τους.

Οι Γαλλία δέχεται αρκετά έντονη κριτική ότι με αφορμή τις επιθέσεις που έγιναν στο Παρίσι, προχωρά σε περιορισμό της ελευθερίας.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν η πρόταση αυτή θα υλοποιηθεί τελικά και πώς θα γίνει αυτό. Η Κίνα έχει κάνει ανάλογες κινήσεις μπλοκάροντας κόμβους πρόσβασης, όμως δεν είναι 100% αποτελεσματικό καθώς υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν τέτοιου είδους κινήσεις μπορούν τελικά να εμποδίσουν την οργάνωση επιθέσεων ανάλογες με εκείνες του Παρισιού.

france wifi tor, Γαλλία: Θέλει να μπλοκάρει Tor και δημόσιο WiFi

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Μπααα… Μια τρύπα στο νερό θα κάνουν. Όταν κλαδεύεις ένα δέντρο, αυτό φουντώνει περισσότερο.
Γιατί ως γνωστόν μόνο το Tor υπάρχει για να κρύβεις την διαδικτυακή σου δράση… Ε;
Που και πάλι ακόμα κι αυτό κατασκοπευεται αν όχι τόσο εύκολα, αλλά γίνεται.

Βασίλης Ηλίογλου

Να βρουν άλλο τρόπο να προστατευτούν. Δεν είναι δυνατόν αλλά ούτε επιτρεπτό να περιορίζεις το δικαίωμα της ανωνυμότητας. Πολύ φοβάμαι πως ήταν ακόμα ένα κυβερνητικό έγκλημα η τρομοκρατική επίθεση ώστε να αποτελέσει τροφή για ακόμα περισσότερη παρακολούθηση και περιορισμός της ιδιοτικής ζωής

anonymouse

Σιγουρα ηταν αδερφε Ken OKeefe Εμείς είμαστε η ISIS! απίστευτος! τα λέει στεγνά https://www.youtube.com/watch?v=1t53fXXZAQA

Τάκης

Αν ΔΕΝ θελετε να σας κατασκοπεύουν, απλα ΜΗΝ εγκαταστήσετε windows 10!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

WiFi 6E: Πιθανώς θα είναι διαθέσιμο μόνο στο iPhone 15 Pro

Το χάσμα χαρακτηριστικών μεταξύ iPhone και iPhone Pro θα μπορούσε να διευρυνθεί με τα μοντέλα του 2023, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business wifi

Αλγόριθμος χρησιμοποιεί αλλαγές σήματος WiFi για να εντοπίσει προβλήματα αναπνοής

Ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) ανέπτυξαν έναν τρόπο παρακολούθησης της αναπνοής με βάση ανεπαίσθητες αλλαγές στα σήματα WiFi. 

Internet 5G European Commission featured

EE: Απόφαση για 5G στα αεροπλάνα και Wi-Fi στον δρόμο

Οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να παρέχουν την τελευταία τεχνολογία 5G στα αεροσκάφη τους, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαιροποίησε την εκτελεστική απόφαση σχετικά με το ραδιοφάσμα για τις κινητές επικοινωνίες επί αεροσκαφών.