Δωρεάν Wi-Fi σε 4.000 περιοχές έως τα μέσα του 2015

Τον Νοέμβριο του 2013 ο ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς είχε εξαγγείλει την δημιουργία πανελλαδικού δικτύου δωρεάν Wi-Fi προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ. Το έργο αφορά στη δημιουργία περίπου 4.000 περιοχών πρόσβασης/hotspots (ή 14.000 σημεία πρόσβασης/access points) σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με τις υποδείξεις των κατά τόπους δημοτικών αρχών.

Μέσω του δικτύου, που θα εγκατασταθεί, οι πολίτες της χώρας θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες του διαδικτύου, μέσω του κινητού τηλεφώνου τους, του tablet ή του φορητού υπολογιστή τους. Επιπλέον, το έργο προβλέπει και την δυνατότητα προσφοράς ταυτοποιημένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες από τους Δήμους.

Το “παρών” στο σχετικό “προσκλητήριο” της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έδωσαν ο ΟΤΕ, η εταιρεία ΤΕΛΕΣΤΩ Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών ΕΠΕ, η Cosmos Business Systems, η κινεζική ZTE – μέσω της ΖΤΕ Ελλάς Τηλεπικοινωνιών – και η ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Οι εγκαταστάσεις προβλέπεται ότι θα ξεκινήσουν να λειτουργούν, σταδιακά, από τις αρχές έως και τα μέσα του 2015.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ψηφιακή Σύγκλιση” με πόρους του ΕΤΠΑ (ΕΕ).

Σε ποιους δήμους αφορά
Κατά την πρώτη φάση του έργου, τα WiFi hotspots θα εγκατασταθούν σε 304 δήμους της χώρας (σε σύνολο 325), σε σημεία που υπέδειξαν οι ίδιοι, 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και 200 χώρους λιμένων και μαρίνων. Στους δήμους αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Αθηναίων, καθώς και άλλοι μεγάλοι δήμοι, όπως το Χαλάνδρι, οι οποίοι “τρέχουν” δικά τους αντίστοιχα προγράμματα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία.

Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα, οι οποίοι θα μπορούν να έχουν απλή πρόσβαση στο Internet, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία, κ.λπ., καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα, η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 έως 1,5Mbps, να σερφάρουν σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης, αλλά και να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από των δήμων.

Δωρεάν Wi-Fi, Δωρεάν Wi-Fi σε 4.000 περιοχές έως τα μέσα του 2015

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NICK_X

εεεε το 25 εκ. γινανε 15..!?!?!?!?!?τα υπολοιπα 10 που θα πανε..!?!?
στην αρχη θυμαμαι πολυ καλα οτι μιλουσαν για κονδυλι ΕΣΠΑ υψους 25 εκατ.
ααρρεεε μασαμπουκαλαδες…οι κακιες συνηθειες δεν κοβονται..!!!!!
κατα τ΄αλλα κατι ειναι κι΄αυτο..!!!!ασχετα που παραπονεθηκαν VODAFONE-OTE-WIND για το εν λογο εγχείρημα…!!!!

Πέτρος Π

Χαχα, αυτό είναι το περίφημο δωρεάν Wifi για όλους του Σαμαρά…? Γελάνε και οι κότες! Περιορισμοί για τη διάρκεια της σύνδεσης, για την ταχύτητα, για το streaming, απόσταση 100 μέτρων από το σημείο πρόσβασης, κλπ κλπ… Προβλέπω το όλο εγχείρημα να είναι epic fail, αλλά μακάρι να διαψευστώ πανυγηρικά! Ίδωμεν….

Αντώνης Μαρίνος

Από την πρώτη στιγμή που βγήκε η ανακοίνωση και όλοι έλεγαν “τι παπαριές είναι αυτές”, εγώ είχα πει ότι είναι πανεύκολο να γίνει, και είχα προβλέψει επακριβώς πως, που και πότε θα γίνει (και δικαιώθηκα, βουλωμένο γράμμα διάβαζα 😀 )

@Πέτρος Π: δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο προβληματισμός σου. Για όλους είναι, δωρεάν θα είναι, προφανώς και θα έχει περιορισμούς για διάρκεια, bandwidth, περιεχόμενο, απόσταση από το router/AP κλπ, λογικά και αναμενόμενα είναι αυτά (εκτός και αν θες να streamάρεις τσόντες ή να κατεβάζεις torrents για 2-3 βδομάδες σε απόσταση 5-6 χλμ από το router).

Το ότι θα γκρίνιαζαν οι πάροχοι, επίσης προφανές και αναμενόμενο, ουδόλως μας ενδιαφέρει άλλωστε. Όσο για το κόστος, δεν θα γίνει καμιά ματσακονιά -υποθέτω- απλώς ο τελικός προϋπολογισμός τους βγήκε μικρότερος (μπορεί τελικά να βγαίνουν λιγότερα Access points από ότι αρχικά είχαν υπολογίσει).

Σωτήρης

Στο χωριό μου ο δήμος παρέχει απεριόριστο free wifi στην κεντρική πλατεία!!!

panos kostagiannis

15 εκ. ευρώ για δωρεαν ιντερνετ που δεν ειναι καν ιντερνετ.ΡΕ πλακωστε τους ρε ωσ ποτε θα μας φτυνουν στα μουτρα.

Πάνος

Ρε ωραίοι είστε! Δεν είπαν πως θα χαρίσουν ίντερνετ.
Εξυπηρέτηση είναι για περιπτώσεις που χρειάζεσαι ίντερνετ για λίγη ωρα.
Αν το θέλετε για τη δουλειά σας ή για διασκέδαση, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ.

Πέτρος Π

@Πάνος : Δεν το υποσχέθηκα εγώ, ο πρώην της Βίσση το υποσχέθηκε… Και αυτό που είπε ήταν δωρεάν Wifi για όλους μέσα σε ένα χρόνο… Καμία σχέση με τις σαχλαμάρες που λένε τώρα… Εδώ είμαστε, και θα δούμε στα μέσα του 2015 το κατά πόσον θα έχουν όλοι δωρεάν Wifi… Βέβαια θα μου πείτε μπροστά σε όλα τα άλλα που έχουν υποσχεθεί κατά καιρούς και τα έχουν τσαλαπατήσει, το Wifi είναι το λιγότερο… Αλλά και πάλι δεν πρέπει να νομίζουν οτι τρώμε κουτόχορτο… Το έπαιζε και έξυπνος τότε και το ανακοίνωνε με μαγκιά…

Αρης

Ερχεται η αναπτυξη.

Αντώνης Σαμαράς

Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. Η κυβέρνηση μου για άλλη μια φορά πραγματοποιεί τις υποσχέσεις της. “Δωρεάν Wi-Fi για όλους”. Επιπλέον θα βρούμε όλους όσους έχουν παράνομο περιεχόμενο στις συσκευές τους, όταν συνδέονται στο δίκτυο μας. Τέλος θα εντοπίζουμε τους χρήστες των iphone, ipad και imac για να τους ελέγχουμε για φοροδιαφυγή. Δυστυχώς μειώθηκε ο προϋπολογισμός για το εν λόγο έργο γιατί έπρεπε να εφοδιαστούμε με τις καινούριες BMW ως κρατικά οχήματα. Η ανάπτυξη χτυπάει την πόρτα σας. Ανοίξτε την και αγγαλίαστε την.

Σας ευχαριστώ πολύ
Ο Πρωθυπουργός της καρδίας σας

guru

Αστείος…

Aggelos

Τι σκοπο εχει αυτο το πραγμα ? την εχω διαβασει την ειδηση εδω και καιρο αλλα χρηστικα δεν βλεπω την αξια ? Ποιον ακριβως εξυπηρετει αυτη η καινοτομια ? Αν καποιος βλεπει τη χρησιμοτητα ας μου απαντησει….

αγγελος

Να ναι καλα οι γειτονες εγώ αυτό έχω να πω δεν έχουμε ανάγκη τον σαμαρα!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.