Χιλιάδες γαλλικές ιστοσελίδες στο στόχαστρο ισλαμιστών χάκερς

Λίγες μέρες μετά την επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo, οι Anonymous είχαν κηρύξει τον πόλεμο στους Τζιχαντιστές λέγοντας ότι θα επιτεθούν σε διάφορες ισλαμικές ιστοσελίδες και social media ως αντίποινα. Τελικά όμως οι ισλαμιστές επιτέθηκαν πρώτοι και είχαν πάλι στόχο τη Γαλλία.

Έριξαν πολλά ειδησεογραφικά websites μεταξύ των οποίων είναι Le Parisien, Marianne and 20 Minutes, L’Express, Mediapart, France Info.

Σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση, σχεδόν 20.000 ιστοσελίδες μπήκαν στο στόχαστρο μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις που άφησαν πίσω 17 νεκρούς. Οι γαλλικές αρχές είχαν προειδοποιήσει για τις DDoS επιθέσεις και αναφέρουν ότι πίσω από αυτές βρίσκονται καθοδηγούμενοι και γνωστοί ισλαμιστές χάκερς.

Οι χάκερς φαίνονται να είναι υποστηρικτές της ISIS και στα μηνύματα που ανέβασαν μεταξύ άλλων αναφέρουν “Ελευθερία στην Παλαιστίνη. Θάνατος στο Charlie. Θάνατος στη Γαλλία”.

γαλλικές ιστοσελίδες θύματα χάκερς, Χιλιάδες γαλλικές ιστοσελίδες στο στόχαστρο ισλαμιστών χάκερς

γαλλικές ιστοσελίδες θύματα χάκερς, Χιλιάδες γαλλικές ιστοσελίδες στο στόχαστρο ισλαμιστών χάκερς

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Petros

και μετα λεγαμε τι μπορουν να κανουν Anonymous. το σημαντικοτερο

Χρήστος

Αν και χριστιανός ορθόδοξος, κατ’ εμέ κακώς το Charlie Hebdo ενέπλεξε άλλη θρησκεία σε εξώφυλλο περιοδικού ως κόμικς. Και παρόλο το δυστύχημα οι συντάκτες συνεχίζουν να επιμένουν σε αυτό που τους κόστισε 17 ( αν θυμάμαι καλά ) ανθρώπινες ζωές, αδιαφορώντας και μη σεβόμενοι τα πιστεύω άλλης θρησκείας.
Ας αναρωτηθούν οί του περιοδικού. Θα μας άρεσε να απεικονίζουν τα “ΘΕΙΑ” μας σε εξώφυλλο αντίστοιχου περιοδικού ? Αν απαντήσουν αυτό τότε ίσως καταλάβουν τα λάθη τους.

αλιάκμων

Το ριζοσπαστικό Ισλάμ είναι το ίδιο επικίνδυνο για την Ευρώπη και τη Δημοκρατία όσο και η άνοδος της ακροδεξιάς τελευταία. Ας το καταλάβουν αυτό κάποιοι επιλεκτικά ευαίσθητοι.

Yiannis

Φίλε Χρήστο θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω σε αυτό. Η ελευθερία του τύπου και της έκφρασης δεν πρέπει να στοχοποιείται με αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή αν απεικόνιζαν τα ΘΕΙΑ, όπως λες, σε αντίστοιχο εξώφυλλο θα έπρεπε να πάρουν και οι Χριστιανοί τα kalasnikov και να αρχίζουν να θερίζουν; Αυτό έχει λογική στον Μεσαίωνα και όχι στο 2015, υπάρχουν νόμιμοι τρόποι να κινηθεί κανείς αν προβλάλουν κάποιοι τα πιστεύω του (μήνυση στο περιοδικο, ασφαλιστικά μέτρα, κτλ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.