Χιλιάδες γαλλικές ιστοσελίδες στο στόχαστρο ισλαμιστών χάκερς

Λίγες μέρες μετά την επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo, οι Anonymous είχαν κηρύξει τον πόλεμο στους Τζιχαντιστές λέγοντας ότι θα επιτεθούν σε διάφορες ισλαμικές ιστοσελίδες και social media ως αντίποινα. Τελικά όμως οι ισλαμιστές επιτέθηκαν πρώτοι και είχαν πάλι στόχο τη Γαλλία.

Έριξαν πολλά ειδησεογραφικά websites μεταξύ των οποίων είναι Le Parisien, Marianne and 20 Minutes, L’Express, Mediapart, France Info.

Σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση, σχεδόν 20.000 ιστοσελίδες μπήκαν στο στόχαστρο μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις που άφησαν πίσω 17 νεκρούς. Οι γαλλικές αρχές είχαν προειδοποιήσει για τις DDoS επιθέσεις και αναφέρουν ότι πίσω από αυτές βρίσκονται καθοδηγούμενοι και γνωστοί ισλαμιστές χάκερς.

Οι χάκερς φαίνονται να είναι υποστηρικτές της ISIS και στα μηνύματα που ανέβασαν μεταξύ άλλων αναφέρουν “Ελευθερία στην Παλαιστίνη. Θάνατος στο Charlie. Θάνατος στη Γαλλία”.

γαλλικές ιστοσελίδες θύματα χάκερς, Χιλιάδες γαλλικές ιστοσελίδες στο στόχαστρο ισλαμιστών χάκερς

γαλλικές ιστοσελίδες θύματα χάκερς, Χιλιάδες γαλλικές ιστοσελίδες στο στόχαστρο ισλαμιστών χάκερς

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Petros

και μετα λεγαμε τι μπορουν να κανουν Anonymous. το σημαντικοτερο

Χρήστος

Αν και χριστιανός ορθόδοξος, κατ’ εμέ κακώς το Charlie Hebdo ενέπλεξε άλλη θρησκεία σε εξώφυλλο περιοδικού ως κόμικς. Και παρόλο το δυστύχημα οι συντάκτες συνεχίζουν να επιμένουν σε αυτό που τους κόστισε 17 ( αν θυμάμαι καλά ) ανθρώπινες ζωές, αδιαφορώντας και μη σεβόμενοι τα πιστεύω άλλης θρησκείας.
Ας αναρωτηθούν οί του περιοδικού. Θα μας άρεσε να απεικονίζουν τα “ΘΕΙΑ” μας σε εξώφυλλο αντίστοιχου περιοδικού ? Αν απαντήσουν αυτό τότε ίσως καταλάβουν τα λάθη τους.

αλιάκμων

Το ριζοσπαστικό Ισλάμ είναι το ίδιο επικίνδυνο για την Ευρώπη και τη Δημοκρατία όσο και η άνοδος της ακροδεξιάς τελευταία. Ας το καταλάβουν αυτό κάποιοι επιλεκτικά ευαίσθητοι.

Yiannis

Φίλε Χρήστο θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω σε αυτό. Η ελευθερία του τύπου και της έκφρασης δεν πρέπει να στοχοποιείται με αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή αν απεικόνιζαν τα ΘΕΙΑ, όπως λες, σε αντίστοιχο εξώφυλλο θα έπρεπε να πάρουν και οι Χριστιανοί τα kalasnikov και να αρχίζουν να θερίζουν; Αυτό έχει λογική στον Μεσαίωνα και όχι στο 2015, υπάρχουν νόμιμοι τρόποι να κινηθεί κανείς αν προβλάλουν κάποιοι τα πιστεύω του (μήνυση στο περιοδικο, ασφαλιστικά μέτρα, κτλ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.