Προστασία δεδομένων καταναλωτών, Η FTC στις ΗΠΑ ζητά περισσότερο έλεγχο

Η Federal Trade Commission (FTC), η αλλιώς η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, μία πανίσχυρη υπηρεσία, ζητά μεγαλύτερη προστασία των δεδομένων των καταναλωτών, ειδικά σε περιπτώσεις όπου συλλέγονται πληροφορίες για τις καταναλωτικές τους συνήθειες, το ύψος των συναλλαγών τους και άλλα σχετικά πεδία.

Η νομοθεσία που προωθείται θα επιτρέπει στους καταναλωτές να έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που συλλέγονται για εκείνους. Οι ίδιοι θα έχουν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν στα δεδομένα αυτά, να τα επεξεργάζονται και να ζητούν εάν το επιθυμούν να διαγράφονται, μέσα από ειδικές διαδικασίες προστασίας της προσωπικότητας. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου στις ΗΠΑ δεν διστάζει, μάλιστα, να τα βάλει με μία πολύ εύρωστη δραστηριότητα υψηλής κερδοφορίας, που ασχολείται με τη συλλογή, οργάνωση και πώληση τέτοιων δεδομένων καταναλωτών.

Για εμάς εδώ στην Ελλάδα, με τις πολύπαθες Ανεξάρτητες Αρχές που δεν δείχνουν παρόμοια τόλμη, όλα αυτά μπορεί να φαντάζουν όνειρο θερινής νυκτός. Αλήθεια, εσείς πόσο ενδιαφέρεστε για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων;

, Προστασία δεδομένων καταναλωτών, Η FTC στις ΗΠΑ ζητά περισσότερο έλεγχο

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Προσωπικα ενδιαφέρομαι πολύ και προσέχω που και τι στοιχεία δίνω στο κάθε site. Αυτό που με έχει απογοητεύσει είναι ότι δυστυχώς στην Ελλάδα πολλά sites που παρέχουν υπηρεσίες δίνουν τα στοιχεία σου και τις πληροφορίες για τα ενδιαφέροντά σου σε άλλα άσχετα sites που ανήκουν στον ίδιο ιδικοκτήτη. Είναι πολύ ενοχλητικό και θα έπρεπε να επέμβει η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.