Συντομα FTTH δίκτυο από τον Όμιλο Forthnet και το Δήμο Νέας Σμύρνης

Το δρόμο προς τα δίκτυα νέας γενιάς δείχνει ο Όμιλος Forthnet, υλοποιώντας το πρώτο πιλοτικό Fiber-to-the-Home δίκτυο στην Αττική, σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Σμύρνης και τεχνολογικούς παρόχους με σημαντική τεχνογνωσία στα δίκτυα νέας γενιάς. Το έργο ξεκινά άμεσα και σε πρώτη φάση θα καλύψει τουλάχιστον 2000 νοικοκυριά στο Δήμο Νέας Σμύρνης.

, Συντομα FTTH δίκτυο από τον Όμιλο Forthnet και το Δήμο Νέας Σμύρνης

Σε αντίθεση με τα δίκτυα VDSL που υλοποιούνται σήμερα από τον ανταγωνισμό, τα δίκτυα FTTH φέρνουν την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι του συνδρομητή αντικαθιστώντας τα δίκτυα χαλκού, διασφαλίζοντας παράλληλα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Στα δίκτυα FTTH η ταχύτητα πρόσβασης που επιλέγει ο πελάτης είναι εγγυημένη ανεξαρτήτως απόστασης από το κέντρο. Οι δυνατότητες του δικτύου FTTH για πραγματικές ευρυζωνικές υπηρεσίες είναι απεριόριστες, φθάνοντας σε ταχύτητα 1 Gbps download/ 100 Mbps upload.

Σε πρώτη φάση στο πιλοτικό της Forthnet οι συνδρομητές του FTTH δικτύου, θα είναι σε θέση να απολαμβάνουν ταχύτητες πρόσβασης που θα ξεπερνούν τα 100 Mbps, ενώ εκτός από υπηρεσίες φωνής και γρήγορου Internet θα παρέχονται και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως τηλεόραση, gaming, cloud services και άλλες καινοτόμες υπηρεσίες που θα προστίθενται εν καιρώ.

Για την υλοποίηση του παθητικού δικτύου οπτικών ινών ο Όμιλος Forthnet θα συνεργαστεί με την εταιρεία Optronics Technologies, πρωτοπόρο εταιρεία με μακρόχρονη εμπειρία στη σχεδίαση και υλοποίηση έργων οπτικών ινών.

Σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία του έργου είναι η συνεργασία με τις τοπικές δημοτικές αρχές. Για το παραπάνω πιλοτικό έργο έχει επιλεγεί ο Δήμος της Νέας Σμύρνης, καθώς τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των κατοίκων ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της νέας τεχνολογίας και συμβαδίζουν με την πρωτοποριακή αντίληψη της Δημοτικής αρχής που προωθεί νέες υπηρεσίες προς τους δημότες και συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής.

Μέσω αυτού του πιλοτικού έργου FTTH, ο Όμιλος Forthnet, ο Δήμος Νέας Σμύρνης, οι συνεργαζόμενες εταιρείες και το κοινό (σπίτια και επιχειρήσεις) θα αποτελέσουν ένα σημαντικό οικοσύστημα συνεργασίας που θα πρωτοστατήσει στην προώθηση των δικτύων νέας γενιάς στη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο Δήμος Νέας Σμύρνης, μέσου του έργου FTTH δίνει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της πόλης να αποκομίσουν χρήσιμες εμπειρίες και να εξοικειωθούν με την ανάπτυξη και τη χρήση δικτύων και προηγμένων υπηρεσιών επόμενης γενιάς.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nickolas

Δηλαδή όταν τελειώσει το έργο θα μπορεί οποισδήποτε πολίτης μένει στη Νεα Σμύρνη να κάνει σύμβαση με τη Forthnet και να μπαίνει στο δίκτυο ή απλά μιλάμε για το δημαρχείο και τα σπίτια των δημοτικών συμβούλων; :p

Apostolos Vlahopoulos

αν κατάλαβα καλά λέει στην αρχή 2000 νοικοκυριά θα καλύψει….

Stelios

Είμαι περιέργος να μάθω πως θα υλοποιείται η σύνδεση 🙂

MpRoU

Κοίτα εδώ….μέχρι πριν 2 χρόνια, Νέα Σμύρνη έμενα….

pgetsos

Ξερουμε σε ποια περιοχη περιπου ?

Δημήτρης Α.

Στην Ουκρανία υπάρχει σχεδόν αποκλειστικά το FTTB. Το ADSL οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι είναι.
Εγώ εδώ και αρκετά χρόνια έχω 100mbit upload/download γραμμή για 10ευρω τον μήνα με unlimited traffic. Επίσης δίνουν πολλά bonus όπως IPTV,Gaming servers, local retracker κλπ

Σου φέρνουν ως την πολυκατοικία fiber γραμμή και εγκαθιστούν router και switch από όπου μετά φεύγουν Ethernet για τα διαμερίσματα.
Απλό και γρήγορο Internet + LAN στο μέγεθος της πόλης (MAN)

Πάντα με παραξένευε γιατί μια φτωχή χώρα σαν την Ουκρανία μπορεί να προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες και η Ελλάδα να έχει μείνει τόσο πίσω.

Φώτης

Η Ελευθερίου Βενιζ’ελου, άραγε θα είναι μέσα στα 2.000 νοικοκυριά..?

Θάνος

Καιρός ήταν να κάνει κάποιος το πρώτο βήμα για να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι!!! Έχουν μείνει όλοι με το VDSL και προσπαθούν να χτυπήσουν ο ένας τον άλλο. Τους τα φόρεσε καλά τα γυαλιά η Forthnet!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.