Αθήνα, Αστυνομική επιχείρηση για εντοπισμό και σύλληψη CRACKER

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διενεργήθηκε Αστυνομική Επιχείρηση όπου συνελήφθη ημεδαπός, ηλικίας 18 ετών για «Παραβίαση στοιχείων υπολογιστή», «Απάτη με υπολογιστή», «Πλαστογραφία» και παράβαση των Ν. «Περί Όπλων», «Περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων», «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα»».

Ειδικότερα στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, περιήλθε πληροφορία των Γαλλικών και Αμερικανικών Αρχών, σύμφωνα με την οποία πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική επίθεση στην επίσημη ιστοσελίδα της Interpol αλλά και σε κυβερνητικές ιστοσελίδες των Η.Π.Α. κατά τους μήνες Φεβρουάριο του έτους 2008 και Φεβρουάριο του 2009 αντίστοιχα.

Ύστερα από διεξοδικές στοχευμένες έρευνες και ενδελεχείς ψηφιακές αναλύσεις, προέκυψε ότι τα ψηφιακά ηλεκτρονικά ίχνη της επίθεσης ταυτίζονται με ημεδαπό χρήστη Ίντερνετ ηλικίας, κατά την ηλεκτρονική επίθεση, 16 ετών.

Στην συνέχεια και μετά από ενημέρωση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, πρωινές ώρες της 6-6-2011 κλιμάκιο Αστυνομικών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διεξήγαγε αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του προαναφερόμενου, κατά την οποία βρέθηκε αποδεικτικό υλικό, το οποίο πιστοποιεί ότι ο εν λόγω χρήστης του Ίντερνετ είναι ο ιδιοκτήτης εξυπηρετητή (server) της διερευνούμενης υπόθεσης των κυβερνοεπιθέσεων (CRACKING), κατά τα έτη 2008 και 2009 στις χώρες της Γαλλίας και των ΗΠΑ.

Επιπλέον από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα ταυτοποιήθηκε το ψευδώνυμο με το οποίο είχαν γίνει οι κυβερνοεπιθέσεις καθώς και :

α) υλικό το οποίο αποδεικνύει ότι ο δράστης μέσω ειδικού λογισμικού κατασκεύαζε BOTNETS, για να διενεργεί ηλεκτρονικές επιθέσεις και να παραβιάζει υπολογιστικά συστήματα εκ του ασφαλούς (τεχνολογία που μέσω ειδικού λογισμικού, το οποίο διοχετεύουν στο διαδίκτυο κακόβουλα οι CRACKERS, ο κάτοχος Η/Υ δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτόν και ο Η/Υ μετατρέπεται σε ΖΟΜΒΙΕ).

β) 130 πιστωτικές κάρτες, εκ των οποίων εκατόν είκοσι πέντε (125) χωρίς εγγραφή στο μαγνητικό τους πεδίο, έτοιμες για χρήση και πέντε με εγγραφή στο μαγνητικό τους πεδίο, οι οποίες περιέχουν στοιχεία λογαριασμών φυσικών προσώπων που δεν έχουν σχέση με τον δράστη.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– Δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
– Ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος.
– Τρεις εξωτερικοί φορητοί σκληροί δίσκοι.
– Μία φορητή συσκευή μνήμης.
– Ένας δρομολογητής (router).
– Ένα κινητό τηλέφωνο.
– Ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων.
– Δύο μαχαίρια.
– Δύο αεροβόλα πιστόλια.
– Μία συσκευή αντιγραφής- ηλεκτρονικός καρταναγνώστης, τύπου «POS».
– Εκατόν είκοσι πέντε (125) λευκές – ασυμπλήρωτες κάρτες με μαγνητική ταινία.
– Πέντε λευκές κάρτες, με μαγνητική ταινία στις οποίες υπάρχουν εγγραφές με στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών.
– Μία συσκευή σκοπευτικού λέιζερ.
– Ένα δελτίο ταυτότητας για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια.
– Τρεις πιστωτικές κάρτες με διαφορετικά στοιχεία που δεν αντιστοιχούν στον άτοχό του.
– Μία αντιασφυξιογόνα μάσκα χημικών αερίων.
– Μια συσκευή πλαστικοποίησης.
– Πλήθος φωτοβολίδων, βεγγαλικών και κυνηγετικών φυσιγγίων.
– Μία νάιλον συσκευασία με οκτώ κομμένα φυσίγγια, από τα οποία είχε αφαιρεθεί η πυρίτιδα και είχε τοποθετηθεί σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.
– Επιπλέον εντός βιβλίου, το οποίο περιείχε ειδική κρύπτη ήταν τοποθετημένο και επιμελώς κρυμμένο, το χρηματικό ποσό των 7.850 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 300 δολαρίων Η.Π.Α.

Τέλος βρέθηκε πλήθος έντυπου υλικού, που αποδείκνυε διεθνώς την παράνομη δράση του εν λόγω CRACKER σε διάφορες μορφές διαδικτυακής παραβατικότητας.

Ενημερώθηκε για τις δικές της ,περαιτέρω ενέργειες, η Επιτροπή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εισόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής συνεργασίας θα ερευνήσει την συμμετοχή του δράστη και σε άλλες αξιόποινες πράξεις που αφορούν διαδικτυακή εγκληματικότητα και έχουν να κάνουν με διαδικτυακές επιθέσεις τύπου DDOS ,παραβιάσεις λογαριασμών PAYPAL ,τραπεζικών λογαριασμών μέσω e banking ,λογαριασμών my space και face book κ.α.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

, Αθήνα, Αστυνομική επιχείρηση για εντοπισμό και σύλληψη CRACKER, Αθήνα, Αστυνομική επιχείρηση για εντοπισμό και σύλληψη CRACKER

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
θανασης

γεια σου ρε φιλε μπραχαμιωτη. το οτι εισαι απο το μπραχαμι ειναι μεγαλυτερο επιτευγμα απο αυτο που εκανες το οποιο ηταν τελειο. συγχαρητηρια

Mpoulieris

Μπράβο στο παιδί.
Μακάρι να μπορούσα να κάνω το ιδιο

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, τι μπράβο λέτε και ιστορίες; Ο τύπος μπορεί να έκλεβε τη δική σας πιστωτική κάρτα.

jansi

Ελπίζω όπως γίνεται και στην Αμερική…. να το πάρουν να δουλέψει στην ΕΥΑ…

stelis

μην επικροτειτε τετοιου ειδουν καταστασεις μαγκες …

Vasilios Bouras

Παίδες, αύριο μεθαύριο οι κατηγορίες θα έχουν σβηστεί. Το παιδί θα δουλεύει για το FBI με μισθό και όχι τον βασικό τον δικό μας 502€ αλλά πολύ πολύ περισσότερο. Και απλά θα μείνει να το συζητάμε εμείς. Το αεροπλάνο οι του FBI δεν το πήραν για βόλτα αλλά και καλά για να μεταφέρουν τον κρατούμενο και να γίνει +1…
Δεν το λέω κοροϊδευτικά. Έγινε στην Αμερική πριν 5 μήνες με έναν τύπο και την ίδια μέρα δούλευε για την NSA.

Γιώργος Element

Costa εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Το παλικαράκι έβγαλε σκάρτα τα συστήματα ασφαλείας του FBI και της Interpol σε ηλικία 16 χρόνων. Αν μη τι άλλο είναι computer genius.
Το γεγονός ότι είναι 18 χρονών (χωρίς αυτό να τον δικαιολογεί) καθιστά αναμενόμενη μια έπαρση και μια ανάγκη του να αισθάνεται ανώτερος από τον κοινωνικό του περίγυρο (ότι ξεγελάει κάποιον δηλαδή και επωφελείται) και φυσικά πως αλλιώς θα πετύχαινε να χορτάσει αυτή του την έπαρση?
Με το να κάνει ότι κάνει κάθε 18-χρονος σήμερον ημέρα , να κυνηγήσει την “κονόμα” εις βάρος των άλλων φυσικά αλλά και βασιζόμενος στην ευφυΐα του.
Γενικά θα έλεγα ότι έχει το προφίλ του badass-evil-genius που πλασάρουν οι Αμερικάνικες ταινίες! Αφού τέτοια πρότυπα δίνουν καλά τους έκανε και τους hackarε εκεί “στο Αμέρικα”.
Η μεγάλη μ@λ@κ1α είναι ότι οι δικοί μας εδώ είναι κοντόφθαλμοι (δυστυχώς) και αντί να αξιοποιήσουν το ταλέντο του και να τον “στρατολογήσουν” στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ή σε κάποιο επιστημονικό πρόγραμμα, τον βλέπω να σαπίζει σε κάνα αναμορφωτήριο.
Α τι λέω … 18 είναι? Καλός Κορυδαλλός.

Konstantinos

θα συμφωνήσω κι εγώ με τους περισσότερους…

Με μία σημείωση… έχουμε σχεδόν μέσα 2011 και όλα αυτά έγιναν 2008-9. Τόσο αργεί να διερευνηθεί το ηλεκτρονικό έγκλημα ή
περίμεναν να 18αρήσει και να μπει σε φυλακές ενηλίκων με περιορισμένες επιλογές και ισχυρά ανταλλάγματα για μειωμένη ποινή?!.

Ευτυχώς έχω φτάσει τα 24 και δεν έπεσε κανένα σήμα για τις λαλακίες που έκανα σαν παιδί κι εγώ :PP

Nickolas

Ρε παιδιά ειλικρινά διαβάσατε ολόκληρο το άρθρο? Το άτομο ένας κοινός κλέφτης είναι! Δε σταμάτησε απλά μετά την επίθεση που έκανε στο εξωτερικό, στην ουσία έκλεβε λογαριασμούς πιστωτικών καρτών και στο διαμέρισμα βρέθηκαν και ένα κάρο όπλα και ποιος μου λέει ότι δεν εμπλέκεται και με την εγχώρια τρομοκρατία. Ας σοβαρευτούμε λίγο, ακου εκεί να τον στρατολογήσουν.

tp

+1 bouras & element

Βλαχακη να προσεχεις που βαζεις την καρτα σου για να μην στην κλεβουν.

ο τυπος ειναι ενας κλεφτης τελευταίας γενιας…. αξιοποιεί τον εξοπλισμο στο έπακρο για δικο του οφελος….και εις βαρον αλλον….(ουτε ενα μαζι τα φαγαμε…..:P) αφου μπει στον κορυδαλο…να αφεθεί μετα απο λιγο καιρο(3 χρονακια θα του έριχνα εγω…) και να δουλέψει για το ελληνικο κρατος….η για κατι που να δινει αξια στις δυνατοτητες του με τον καλο τροπο παντα….!!δινω και εγω το καλο παράδειγμα που εσπασα το ασύρματο δίκτυο 😛 —> https://www.youtube.com/watch?v=DxWsYd0ndEI

kokour1986

Αν δέν ήταν τα όπλα και οι κάρτες στη μέση θα ήταν the best το τυπάκι.Αν με 2 notebook προκάλεσε όλο αυτό το χαμό φανταστείτε με τον εξοπλισμό της Interpol τι λαυράκια έχει να βγάλει….

Κώστας Βλαχάκης

tp, https://techblog.gr/smallnews/credit-card-fraud-4928
Μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε, όσο προσεκτικός και αν είναι. Ακόμα και σε εσένα!

γτ

Εύχομαι σε όλους τους “μάγκες” Ελληνάρες που χειροκροτούν “το παιδί” να τους κλέψουν τα προσωπικά τους δεδομένα και να κάνουν αγορές δυό-τριών χιλιάδων ευρώ με την πιστωτική τους κάρτα. Πήξαμε στους επαναστάτες της πεντάρας και τους θρασύδειλους χειροκροτητές του κάθε απατεώνα..

teodore88

ο καπιταλισμός είναι ευκαιρία και η ευκαιρία ελευθερία..!

Solon

Από τη στιγμή που έκλεβε απλούς πολίτες είναι ένα κοινό κλεφτρόνι και τίποτα παραπάνω. Αν είχε καταφέρει να αδειάσει το λογαριασμό κάποιας μεγάλης πολυεθνικής τράπεζας ή του ΔΝΤ τότε θα του έβγαζα το καπέλο.

tp

Κανε και εσυ μια ευχη… μπορεις…
Κωστα προσοχη στο address bar και στο encryption οταν βαζεις καρτες.

alexandros

Πράγματι είναι χαζό να επικροτούμε τέτοιες καταστάσεις. Για μένα το κρίμα της υπόθεσης είναι ότι ένα 18άχρονο παιδί είχε τέτοιο ταλέντο και ενώ θα μπορούσε να το εκμεταλευτεί για να φτιάξει μία καλή καριέρα, κατέστρεψε το μέλλον του. Κρίμα και πάλι κρίμα.

Γιώργος Τσ.

Μόνο οι Μπραχαμιώτες οι αλήτες τα κάνουμε αυτά..!! χαχαχαχχα…Πάντως καλά του έκαναν..!! Viva Brahamara..!

customer

Κανένας σας δεν σκέφτηκε λίγο παραπάνω ώστε να καταλήξει στους εξής συλλογισμούς:

– Το “παιδί” ήταν τόσο “ικανό” ώστε να “παίξει” (υποτίθεται) με τα συστήματα της Ιντερπολ (και άλλων), αλλά ταυτόχρονα τόσο “ανίκανο” ώστε να τον πιάσουν τελικά οι Ελληνικές “ικανότατες” αρχές.

– Ήταν τόσα πολλά κιλά κρακεράς που ξεβράκωσε Interpol, NSA, Pentafon, FBI, αλλά ταυτόχρονα τόσο πολύ πρωτάρης και ανίδεος που δεν φρόντισε να εξαφανίσει τα ίχνη του. Λες και εκεί έξω υπάρχουν μόνο εργαλεία για επιθέσεις και όχι για άμυνα.

– Η γνωστή ιστορία όπου κάποιος όχι μόνο διαπράττει κάτι (ας πούμε υποκειμενικά “κακό”), αλλά για να πεισθούμε πως είναι όντως “κακός”, λένε πως βρήκανε λεφτά και όπλα. Μου κάνει εντύπωση που δεν βρήκανε και ποσότητες ναρκωτικών ή έστω 10000 πειρατικές ταινίες, δεν μπορεί.

Γενικά, δεν κολλάει ούτε στέκει η ιστορία. Εκτός αν νομίζουμε πως ζούμε μέσα στο Hollywood.
Ναι, κι εγώ είμαι ο Νταφι Ντακ.

Αλοίμονο, σε ποιόν φουκαρά τα φορτώσανε όλα αυτά γιατί προφανώς κάτι τους ενόχλησε και τον βγάλανε από τη μέση μια και καλή. Όσο για τα δικαστήρια, θα τον κρίνουν πάρα πολύ αντικειμενικά οι Έλληνες δικαστικοί που ούτε πως ανάβει ο υπολογιστής δεν ξέρουν ….

geoper2

Θα συμφωνήσω με τον Αλέξανδρο αντί να βρει κάποια καλή δουλειά και να μπει σε κάποιο ερευνητικό κέντρο ή σε κάποιο οργανισμό διάλεξε να κλέβει και να σπαταλήσει το ταλέντο του.

NikosVolos

Το μπραβο ειναι για το μυαλο του και οχι για τις πραξεις του.
Αν χτυπουσε μονο ‘μεγαλα κεφαλια’ και οχι τον οποιονδηποτε τυχαιο θα ηταν μαγκας και η γνωμη μου ειναι οτι θα ειχε και μεγαλυτερη διαρκεια σε αυτο που εκανε.

lol

τοσο καλος κ εξυπνος και και και κ εκανε οτι εκανε απο τη συνδεση του σπιτιου του χωρίς να καλύψει τα ίχνη του κάτι δε πάει καλα

Alessio

Αν είναι “έξυπνος” (*που είναι..) θα αποροφηθει με τυπικες διαδικασιες απο τις μυστικες υπηρεσιες με τα “οποια” ανταλλάγματα… & γιαυτον φυσικα θα είναι μα πάρα πολλά!!!!;)
Eινα σαν να “πέρασε” 1ος σε παγκόσμιες ανεπίσημα-επίσημες δυαδυκτιακες “πανελλήνιες”..

-impossible is nothing

costas

και ναι.. το παιδί είναι επίσημα ελεύθερος αφού δήλωσε αθώος! μιας και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, μεια εγγύηση 5000(?) είναι ελεύθερος να συνεχίσει τη ζωή του όπως ξέρει… θαήταν θεμιτό να ενημερωθεί το άρθρο για να μη ζηλεύουν ορισμένοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.