Game Of Thrones: Σπάει ρεκόρ πειρατείας με 32 εκατ. downloads

Αυτή τη στιγμή το Game of Thrones, που προβάλλεται από το αμερικανικό δίκτυο HBO, είναι ένα από τα κορυφαία show στον πλανήτη. Εν όψει της πρεμιέρας που έγινε πριν από μερικές εβδομάδες, έγινε μια τεράστια διαρροή με αποτέλεσμα τα 4 πρώτα επεισόδια του νέου κύκλου να ανεβούν στο διαδίκτυο.

Αυτό αποτέλεσε τεράστιο πλήγμα για τους συντελεστές και η HBO προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες. Για τους fans της σειράς όμως η διαρροή ήταν πολύ ευχάριστη και την εκτίμησαν δεόντως, όπως δείχνουν και οι αριθμοί των downloads.

Σύμφωνα με την εταιρεία Tru Optik που πραγματοποίησε την έρευνα, τα 4 επεισόδια που διέρρευσαν online κατέβηκαν 32 εκατομμύρια φορές από 18 εκατομμύρια διευθύνσεις IP, μόνο την πρώτη εβδομάδα. Μόνο το πρώτο επεισόδιο εκτιμάται ότι κατέβηκε 13 εκατομμύρια φορές.

Οι αριθμοί αυτοί αποτελούν ρεκόρ και αν τους χωρίσουμε ανά ποιότητα, έχουμε 720p HD να είναι στο 43.5% των downloads, ακολουθεί 35.1% για 480p και 31.4% τα 1080p. Οι ΗΠΑ έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό των downloads με 10.5% του συνόλου, ακολουθούν Γαλλία, Βραζιλία, Κίνα και Ρωσία με 5.6%, 5.6%, 5.4% και 5.3%, αντίστοιχα.

Εκτιμάται ότι στις ΗΠΑ το πρώτο επεισόδιο το κατέβασαν 1 εκατομμύρια άνθρωποι, που σημαίνει 44 εκατομμύρια δολάρια, αν αριθμός αυτός πήγαινε να κάνει μια τρίμηνη συνδρομή στο HBO Now.

game of thrones downloads, Game Of Thrones: Σπάει ρεκόρ πειρατείας με 32 εκατ. downloads

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Rizo

Καλά, για να ξέρουν τόσες λεπτομέρειες…
Μάλλον δεν χωράμε όλοι στις φυλακές και δεν μας έχουν βάλει ακόμα μέσα 😛

theo

υπήρχε μια δίκη κάποτε στις ηπα που προσπαθήσαν να βάλουν πρόστιμο σε κάποιο που κατέβαζε τόρρεντς. ο τρόπος που τοη βρήκανε , είχαν συνδεθεί στο τόρρεντ και έβλεπαν τα ip και φακέλλωναν. το δικαστήριο όμως απέριψε την υπόθεση γιατί δεν μπορούσε να αποδεκτεί ότι το κατέβασε με αυτή την μέθοδο, αλλα και ότι είναι παράνομο. οπότε ξέρουν τα πάντα (τουλάχιστο απο ελέυθερα τόρρεντς)

Alexis

Rizo με παιθανες ρε φιλε ακομα κλαιω απο τα γελια με αυτο που έγραψες.

Anestis

@Ριζο αχαχαχαχαχα +9999 😀

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.