Γερμανικό δικαστήριο κρίνει νόμιμη την χρήση ad-blocking software

Εδώ και καιρό υπάρχει το ερώτημα αν η χρήση ad-blocking software όπως το AdBlock είναι νόμιμη ή αν θεωρείται κάτι σαν “κλέψιμο”. Οι χρήστες επιλέγουν να προφυλαχθούν από τις διαφημίσεις, ενώ από την άλλη τα websites αναφέρουν ότι αυτή είναι η πηγή των εσόδων τους.

Το επιχείρημα είναι ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση με την χρήση ad-blocking λογισμικού είναι σαν να μπαίνεις σε ένα λεωφορείο και να μην θέλεις να πληρώσεις το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Ωστόσο, γερμανικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η χρήση ad-blocking software είναι καθόλα νόμιμη. Η υπόθεση που εκδικάστηκε αφορούσε την μήνυση που είχαν καταθέσει γερμανικές εφημερίδες – μεταξύ των οποίων οι Die Zeit και Handelsblatt – κατά του AdBlock Plus, ισχυριζόμενες ότι το browser plugin είναι προϊόν που βλάπτει τον ανταγωνισμό και ζημιώνει τις επιχειρήσεις τους. Ωστόσο το δικαστήριο είχε διαφορετική άποψη και θεωρεί ότι τέτοιου είδους software είναι νόμιμα.

Από την πλευρά του το AdBlock απαντά ότι η απόφαση του δικαστηρίου του Αμβούργου είναι καθοριστικής σημασίας καθώς το πιο σημαντικό είναι “να δίνεις στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν τις οθόνες τους, να μπλοκάρουν ότι τους ενοχλεί και να προστατέψουν την ιδιωτικότητά τους”.

Ωστόσο, η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει τις φήμες-πληροφορίες που την θέλουν να δέχεται χρήματα από Google και Microsoft για να αφήσει τις διαφημίσεις τους να περάσουν.

ad-blocking software νόμιμο γερμανία, Γερμανικό δικαστήριο κρίνει νόμιμη την χρήση ad-blocking software

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kilplix

Αντε γεια google! Εχει αφησει να γινει ενα τεραστιο χάλι με τις διαφημισεις.Καταρχας αν δεν προστατευεσαι απο το Ad Block δεν μπορεις πλεον να ανοιξεις μια σελιδα κανονικα λογω pop ups και οτι 90% της σελιδας ειναι banners και δεν μπορεις να δεις την πραγματικη πληροφορια + οτι αυτες οι μην πω τι διαφημισεις μπορους να σου εγκαταστησουν trojans,malwares,bad addons,rootkits,adware,rogue programs, police ransomware και τις περισσοτερες φορες να αχρηστευει και τον browser δημηουργοντας δικες του αρχικες σελιδες και κανοντας redirect καθε λιγο σε καποιο scamm site.. θελετε και αλλα?

zapotek

@Kilplix τα είπες όλα αγορίνα σταράτα

Μιχάλης Φ.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες είχα κι εγώ πρόβλημα με τις διαφημίσεις στον Chrome, παρότι κατέβασα το AdBlock το πρόβλημα συνεχίστηκε αν και με λιγότερες διαφημίσεις. Όταν όμως έκανα χρήση της επιλογής στον Chrome “επαναφορά ρυθμισεων” ως δια μαγείας οι διαφημίσεις εξαφανίστηκαν.

Αντρέας

Καλησπέρα,
Αν θέλετε δοκξιμάστε το adguard.

theo

εγώ χρησιμοποιώ το adblock μαζί με το ghostery. όσες σελίδες δεν ανοίγουν επειδή έχεις adblock κόβει τις διαφημίσεις το ghostery. και επειδή τα δύο δουλέυουν με λίγο διαφορετικό τρόπο, το ένα κόβει διαφημίσεις απο την πηγή ενώ το άλλο απλά δεν σου τις δείχνει ότι και να γίνει είμαι καλυμένος.

Darth

άκου εκεί παράνομο να μπλοκαρουμε τα ads… σε κάποια site μάλιστα έβαλαν adblock detector το οποίο όταν βλέπει ότι έχεις κάποιο blocker δεν σε αφήνει να δεις το site… και να πεις οκ να μπω χωρίς… ούτε καν 90% είναι διαφημίσεις και 10% πληροφορία… πλέον διαφημίσεις παντού και χίλιες φορές να μην μπω καν στο site πάρα όλο αυτό το χάος… και η χειρότερη όλων η Google με της στοχευμενες διαφημίσεις και παρακολούθηση της (τύφλα να έχει cia)

blob

αν δεν υπηρχε adblock εγω θα εμπαινα internet μια φορα τον μηνα, γιατι δεν ειναι σαν να μπαινεις χωρις εισιτηριο. ειναι σαν να μπαινεις και να σου δινει μπουνια ο οδηγος και να σε πεταει απο το παραθυρο στη μεση του δρομου. ειναι απιστευτα δυσαρεστη η χρηση του ιντερνετ χωρις adblock. καμια φορα που βλεπω καποιου αλλου το pc και τον κοιταζω να κλεινει παραθυρακια την μιση ωρα λεω παναγια μου πως το αντεχει

Nikolas

ωραία αφού δε σας αρέσουν οι διαφημίσεις , να σας βάλουμε μηνιαία συνδρομή όπως ετοιμάζει να κάνει το youtube

gericho

@Nikolas

Είμαστε στη χώρα όπου ο ανασφάλιστος έχει δωρεάν ασφάλιση και ο δανειολήπτης κουρεύει τα χρέη του.
Ας βάλεις όποια μηνιαία συνδρομή θες, εσύ θα χάσεις,
από εμάς δε θα πάρεις δεκάρα στο τέλος.

Giannis Charp

Τι θα πει κλέψιμο (έστω και εντός εισαγωγικών) το να μην θέλω να βλέπω διαφημίσεις;
Τι θα πει ότι είναι το εισιτήριο μου (άκου εκεί τι λένε!) για να διαβάσω ένα site;
Μήπως θα μας πουν και τρομοκράτες όσοι έχουμε adblock;
Στο κάτω αν θέλει κάποιος να έχει έσοδα ας βάλει συνδρομή στο site του κι ας πάει να γίνει το net νεκροταφείο αν το κάνουν οι περισσότεροι. Αν δεν μπορεί κάποιος να συντηρήσει το site του είναι πρόβλημα του και όχι δικό μου,δεν τον υποχρέωσα εγώ να το ανεβάσει.
Σε λίγο θα μας πουν να μην αλλάζουμε κανάλι και στην tv όταν έχει διαφημίσεις γιατί αυτό δεν είναι ανταγωνιστικό.
Τι άλλο θα ακούσουμε…

Exilvin

Μεγάλη τάπα τους έριξε το δικαστήριο 😀 . Google και Microsoft η βρωμιά του πλανήτη! Ας μην μιλήσουμε καλύτερα για το τι διαφημίσεις έχει το Android και τα backdoor που έχει το skype και τα windows. Όλα καταγράφονται όλοι παρακολουθούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.