Το Google Calendar γίνεται πιο έξυπνο

Είναι γνωστό ότι η Google χρησιμοποιεί τα δεδομένα των χρηστών της για να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες. Αυτό που σχεδιάζει τώρα είναι να κάνει το Google Calendar σας πιο έξυπνο δίνοντάς του πρόσβαση σε διάφορα chat.

Έτσι λοιπόν, αν αναφέρεις ένα event στο Gmail, στο Hangout ή ακόμη και στο Google+, το Google Now θα σε ρωτάει αν θέλεις να το προσθέσεις στο Google Calendar.

Αυτό θα είναι αρκετά βοηθητικό για τον χρήστη αλλά φυσικά θα ωφελήσει και για την ίδια τη Google καθώς θα μπορεί να συλλέγει περισσότερες πληροφορίες για το πού είσαι και με ποιόν. Από την άλλη βέβαια τίθενται και θέματα παραβίασης της ιδιωτικότητας των χρηστών.

, Το Google Calendar γίνεται πιο έξυπνο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Spuros

Κλασσικη google:Ρ

arg

αρθρο που δέν θέλω να κατακρίνω, θα αρχίσει τώρα ο χορός των προσωπικών δεδομένων με λίγα λόγια.

θα απαντησω ανάλογα άυριο…

manolis

δυστυχώς ή ευτυχώς για συγχρονισμό calendar σε πολλές συσκευές δεν βλέπω άλλη λύση…

panagiotis

εν έτη 2014 ακόμα μιλάμε για ιδιωτικότητα. Ξεχάστε το, χωνέψτε το ότι είτε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς είτε γιατί το επιλέξαμε, το κάθε μας βήμα είναι καταγεγραμμένο, καταντήσαμε να λέμε “έντιμο” που κάποιοι τουλάχιστον μας το λένε κιόλας και δεν μας αφήνουν να πιστεύουμε στην ουτοπία της ιδιωτικότητας.
“Όταν δεν πληρώνεις για ένα προϊόν τότε το προϊόν είσαι εσύ”
(funny fact: την λέξη “ιδιωτικότητα” όπως και να την γράψω, μου την βγάζει λάθος και αν κάνω δεξί κλικ για την μου την διορθώσει βλέπω οτι δεν υπάρχει στο λεξικό του chrome, ακόμα και από κει καταλαβαίνεις…..)

Tom

Ωραια σχολιο παναγιωτη

Panos7GR

Όποιος φοβάται υπάρχουν και άλλες εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες σαν της Google. Φυσικά θα συμβιβαστεί στο ότι δεν θα είναι το ίδιο καλές και ότι δεν θα μπορεί να τις έχει όλες συγκεντρωμένες σε ένα λογαριασμό, πράγμα εξαιρετικά άβολο. Α! Η δεύτερη καλύτερη εναλλακτική είναι η Microsoft, που κράζει την Google για θέματα ιδιωτικότητας, αλλά ήταν και εκείνη στην λίστα με τις εταιρίες που παρακολουθεί η NSA. Χαχαχαχαχα καλά κρασιά!!!!

Απλά χωνέψτε το που λέει και ο συνονόματος, panagiotis!

Υ.Γ.: Αν φοβάστε τον συγχρονισμό του Ημερολογίου με άλλες υπηρεσίες της Google, απενεργοποιήσετε τον! Δεν σας έβαλε κάνεις το όπλο στον κρόταφο για να το κάνεις…

George

“Από την άλλη βέβαια τίθενται και θέματα παραβίασης της ιδιωτικότητας των χρηστών.” Γιατί τίθεται θέμα ιδιωτικότητας;;; Με τι κριτήρια το γράφετε αυτό??? Το τι θα κάνεις, το έχεις αναφέρει ΗΔΗ σε ένα hangout ή σε ένα post στο G+ ενώ είχες κάνει ήδη login στον λογαριασμό σου. Έχεις ήδη δώσει την πληροφορία στην εταιρεία, αν αυτό σε ανησυχεί. Το αν στήσει έναν αλγόριθμο που θα crawlαρει τα text αυτά για να τα δέσει με μια άλλη υπηρεσία που προσφέρει η ίδια, δεν προσθέτει ή αφαιρεί κάτι από την όλη διαδικασία. Δικά σου δεδομένα χειρίζεται, τα οποία εξακολουθούν να ανήκουν σε σένα. Δεν βλέπω την διαφορά από τα ads που βγαίνουν στο gmail. Η ίδια αρχή ακριβώς. Δεν κάθεται κανείς να διαβάσει προσωπικά τα post και τα text σας. Είναι το τίμημα μιας δωρεάν και ΜΗ υποχρεωτικής υπηρεσίας το να βλέπετε σχετικής διαφημίσεις. Και ειδικά στην περίπτωση του calendar, μιλάμε για μια προσθήκη που διευκολύνει. Τώρα αν σκοπεύετε να ανοίξετε καμία τράπεζα, ε εντάξει, καλού κακού, μην το γράψετε σε ανοιχτά κανάλια. Υπάρχουν και κρυπτογραφήμενες λύσεις. Απλά καλό θα ήταν κάποια στιγμή να μας πείτε, πως φαντάζεστε έναν personal assistant που θα σας απαντάει, θα υπολογίζει διαδρομές, θα σας λέει την… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Μεγάλο leak αποκαλύπτει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, 1.400 nits μέγιστη φωτεινότητα HDR

Το Pixel 8a της Google είναι προ των πυλών καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάιο στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών I/O της εταιρείας.