Υπάρχουν και… καλοί hackers

Kαμιά φορά οι ρόλοι αντιστρέφονται, με τους hackers να είναι οι καλοί και το κράτος να είναι ο κακός της υπόθεσης. Η γνωστή ομάδα hackers Chaos Computer Club (CCC), η οποία έχει πλέον φύγει από την παρανομία, ανακάλυψε ένα spyware το οποίο παρακολουθεί τις κινήσεις των Γερμανών πολιτών στο διαδίκτυο και μπορεί μάλιστα να δώσει στον «κακόβουλο» χρήστη, πλήρη έλεγχο του υπολογιστή.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το spyware χρησιμοποιείται από κρατικές υπηρεσίες, για τον εντοπισμό υποτίθεται εγκληματικών ενεργειών. Ήδη οι αρχές της Βαυαρίας παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο spyware, μέσα στα «νόμιμα πλαίσια». Όπως όμως αναφέρει το BBC στη Γερμανία, όπου η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων αποτελεί ένα πολύ λεπτό ζήτημα, έχει ξεκινήσει έρευνα για το πόσο «νόμιμο» είναι το εν λόγω spyware και η παρακολούθηση των χρηστών του διαδικτύου.

, Υπάρχουν και… καλοί hackers

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos

Αλλο hackers, αλλο crackers.
Μην μπερδευομαστε. Αλλο το ενα αλλο το αλλο!
Hackers σπανε κωδικους και ειδοποιουν τις εταιριες για τα κενα ασφαλειας.
Crackers, σπανε κωδικους και τα κανουν ολα μανταρα!

(τωρα απο τους κρατικους, μονο crackers για την προσωπικη μας ζωη)

!!!!!!!!!!!!…

Ιωάννης Π.

Οπως επισης και crackers με χαμηλά λιπαρά και χωρίς ζάχαρη.
Στο θέμα μας, ξέρει κανείς αν επίσημα υπάρχει έλεγχος ή -και- καταγραφή των δικών μας κινήσεων απο τους ISP στην Ελλάδα?
Και αν αυτό το εκαναν νόμιμο οπως την καταγραφή τηλεφωνικών συνομηλιών?

fnsgr

Έλεγχος υπάρχει 1000% {προσωπική… εμπειρία! :P}. Για καταγραφή δεν ξέρω, αλλά λογικά, όλο και κάτι θα παίζει, φαντάζομαι για λόγους “ασφαλείας”… 🙂

bec

Μα το να δηλώνουν έστω και με nickname hacker είσαι τουλάχιστον ειλικρινείς και προφανώς ψάχνουν για δουλειά μέσα απο το hobby τους ενώ από τα κινητά μας διάφορες εταιρίες καταπατούν τα προσωπικά μας δεδομένα ένα αγνοία ή υποχρεωτική αποδοχή μας και ρωτάω ποιος είναι σε αυτή τη περίπτωση χειρότερος;Συμφωνώ άλλο hacker άλλο cracker…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.