Google, εξαγόρασε την εταιρεία δορυφόρων Skybox Imaging έναντι $500 εκατ.

Η Google διέθεσε 500 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να αποκτήσει την εταιρεία δορυφόρων Skybox Imaging επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που την ήθελαν να αποκτά τους δικούς της δορυφόρους προκειμένου να φέρει το ίντερνετ και τις υπηρεσίες της παντού. Η Skybox Imaging κατασκευάζει δορυφόρους και αναπτύσσει κέντρα δεδομένων.

Επιπλέον, καταγράφει και παρέχει πρόσβαση σε high-definition video τοπίων.

Η απόκτηση της Skybox Imaging από την Google προφανώς σημαίνει ότι θα την χρησιμοποιήσει στις υπηρεσίες της όπως Google Maps και Google Earth καθώς πλέον έχει πρόσβαση στις υψηλής ποιότητας και real-time φωτογραφίες και videos της Skybox Imaging.

Η συγκεκριμένη εξαγορά θα προφανώς θα βοηθήσει τη Google να βελτιώσει την υπηρεσία των χαρτών της με συνεχώς ανανεωμένες φωτογραφίες όμως θα τη βοηθήσει επίσης στα σχέδιά της να φέρει το ίντερνετ παντού, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Στόχος της είναι να φέρει πρόσβαση σε ίντερνετ στα δυο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού και κατά συνέπεια και τις δικές της υπηρεσίες.

Ήδη έχει ανακοινώσει Project Loon, ένα δίκτυο από μπαλόνια που θα συμβάλει στα σχέδιά της ενώ να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα εξαγόρασε την Titan Aerospace η οποία κατασκευάζει drones τα οποία χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια.

Φαίνεται πως η Google θα κάνει τα πάντα για να επεκτείνει τη χρήση του ίντερνετ ακόμα και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές και χρησιμοποιεί, drones, μπαλόνια και δορυφόρους για να το πετύχει όσο πιο γρήγορα μπορεί.

Skybox Imaging στο Instagram



, Google, εξαγόρασε την εταιρεία δορυφόρων Skybox Imaging έναντι  $500 εκατ.

, Google, εξαγόρασε την εταιρεία δορυφόρων Skybox Imaging έναντι  $500 εκατ.


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
P

Δηλαδή στο μέλλον μπορει να δούμε και live maps απο το κινητό … Να βγαίνουμε στην αυλή και να μας δείχνει ο χάρτης :)) ..

-📞… που εισαι αγάπη μου ;
-📞···στο σπιτι της θείας μου…
-📞… Για βγες μισό λεπτό στον κήπο να σε δώ
– 😳😰

DimitrisK

+1 @P xaxaxa

arg

Ωχχχ, τετια βάζετε και θα αρχίσουν σε λίγο μερικοί και καλα ψαγμένοι τα περι προσωπικά δεδομένα, ιδιοτικόρητα και τέτοια,
Φοβερή κίνηση απο την γκουκλε, μπραβο όσο ένα μεγάλο μπράβο και για το street view στην ελλάδα. !!

Tom

Ναι γιατι πρεπει να εισαι ψαγμενος για να καταλαβεις οτι η google ειναι με τα κακαλα μεσα, οσον αφορα τα προσωπικα δεδομενα. Το θεμα δεν ειναι αν το κανει, το θεμα ειναι αν σε νοιαζει η οχι. Το οτι το κανει ειναι δεδομενο.

Χρηστος

@Tom +1

Πάνος

Skybox+internet= Skynet…
Πέρα από την πλάκα, λίγο αυτό, λίγο η νέα φήμη για το nearby (https://www.androidpolice.com/2014/06/06/exclusive-google-will-soon-introduce-nearby-to-let-other-people-places-and-things-know-when-youre-around), με κάνουν να βλαστημάω την ώρα και τη στιγμή που υπερασπίζουν την Google.

Οκ, δεν με ένοιαζε μέχρι τώρα, αλλά τώρα ξέφυγε η κυρία g.

kVel

Δεδομένα αντλούν όλοι, ο καθένας για δικούς του σκοπούς… Το θέμα κατα την γνώμη μου είναι πως τα διαχειρίζεται ο καθένας… με άλλα λόγια να μην τα παρέχουν σε τρίτους…

Dimitris G

Να τα

kostas13

Παντος φαίνεται σοβαρή εταιρία δουλεύουν όλοι με MAC;)

ΓιάννηςΑτλ.

Νομίζω πλέον χρειαζόμαστε μια λίστα με τιε εταιρίες που έχει εξαγοράσει η Google

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.