Στέλεχος της Google έσπασε το ρεκόρ του Felix με άλμα απ τη στρατόσφαιρα

Δύο χρόνια μετά το τολμηρό άλμα του Felix Baumgartner από το ύψος ρεκόρ των 128.000 ποδιών, το γνωστό Red Bull Stratos space jump, ο VP της Google, Alan Eustace, το ξεπέρασε. Οι New York Times αναφέρουν ότι ο Eustace με την βοήθεια ενός μπαλονιού κατάφερε και έφτασε σε ύψος 135.908 ποδιών πάνω από το Νέο Μεξικό και ύστερα βούτηξε στο κενό.

Ο Eustace χρησιμοποίησε μια διαστημική στολή και ένα σύστημα υποστήριξης ζωής για τέτοιο υψόμετρο, σε σχέση με τον Felix Baumgartner που χρησιμοποίησε μια κάψουλα και στολή. Η άνοδος διήρκεσε 2 ώρες και περίπου 15 λεπτά η κάθοδος, κατά την οποία έφτασε μέχρι και τα 800 μίλια την ώρα. Με την ταχύτητα αυτή έγινε μόλις το δεύτερο άτομο που σπάει το φράγμα του ήχου και δημιουργεί υπερηχητική έκρηξη έξω από ένα αεροπλάνο. Ύστερα από αυτό, το σύστημα με τα αλεξίπτωτα άνοιξε και τον επιβράδυνε ώστε να προσγειωθεί ομαλά περίπου 70 μίλια από εκεί που ξεκίνησε.

Ο Alan Eustace ετοιμαζόταν για το τολμηρό εγχείρημ από το 2011 και είχε αρνηθεί οποιαδήποτε βοήθεια από την Google και δούλευε με την Paragon Space Development Corporation σε αυτό το πρόγραμμα με την ονομασία “Stratex”. Το όλο εγχείρημα το κατέγραψε με κάμερες GoPro.

alan eustace jump, Στέλεχος της Google έσπασε το ρεκόρ του Felix με άλμα απ τη στρατόσφαιρα

alan eustace jump, Στέλεχος της Google έσπασε το ρεκόρ του Felix με άλμα απ τη στρατόσφαιρα

alan eustace jump, Στέλεχος της Google έσπασε το ρεκόρ του Felix με άλμα απ τη στρατόσφαιρα

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Iakovos80

Αν πω ότι ζηλεύω…θα είναι πολύ λίγο! Μπράβο του!

pantzos

1000+ μπράβο στα κότσια του κύριου,να φανταστώ το bungee jumping δεν θα είναι τίποτα για αυτόν.

Darth

ξερωωωωωω κερωωωωωωω γιατι ανέβηκε εκεί!!!!! για να βάλει διαφημίσεις στην τροχεία να βλέπουν τα διαστομοπολια που περνάνε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.