Google Chrome beta με ενσωματωμένη φωνητική αναζήτηση

Πριν από μερικούς μήνες, η Google δημιούργησε ένα extension για τον Google Chrome, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να πραγματοποιεί φωνητικές αναζητήσεις λέγοντας απλά την φράση “Ok Google”. Από εδώ και στο εξής, η δυνατότητα αυτή θα βρίσκεται ενσωματωμένη στον Chrome και προς το παρόν μπορείτε να την δοκιμάσετε μέσω μίας beta έκδοσης.

Η φωνητική αναζήτηση λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που γνωρίζουμε από το Google Search στο Android και iOS, αρκεί ο υπολογιστή σας να έχει μικρόφωνο (και φυσικά να δώσετε την άδεια στον Chrome να το χρησιμοποιεί). Μόλις το ενεργοποιήσετε, μεταβείτε στο google.com ή να ανοίξτε μία νέα καρτέλα, στην συνέχεια πείτε “Ok Google” και έπειτα το κείμενο που θέλετε να χρησιμοποιηθεί για την αναζήτηση σας.

Η νέα υπηρεσία μπορει να χρησιμοποιηθεί και σε συνδυασμό με το Google Now, ορίζοντας υπενθυμίσεις ή χρονοδιακόπτες. Για παράδειγμα, αν ορίσετε μία υπενθύμιση να περάσετε από το supermarket μετά την δουλειά, τότε σε όλες τις συσκευές που έχετε ενεργοποιημένο το Google Now θα εμφανιστεί μία νέα κάρτα με την υπενθύμιση.

Προς το παρόν η υπηρεσία αναγνωρίζει μόνο την αγγλική γλώσσα, ενώ είναι διαθέσιμη στην beta έκδοση του Chrome για Windows, Macintosh και Linux. Μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ, ή όσοι δεν θέλετε να εγκαταστήσετε beta browser μπορείτε να κατεβάσετε το extension από εδώ.

, Google Chrome beta με ενσωματωμένη φωνητική αναζήτηση, Google Chrome beta με ενσωματωμένη φωνητική αναζήτηση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
arg

ok google,
Please kill the apple and window as asap….

thanks

ΔΗΜΗΤΡΗΣ!

για να δουλεψει πρεπει να πατισετε κατω δεξια στο google.com. ενω αναγνωριζει το “ok google” που του λεω, δεν ξεκιναει το search σε οτι και αν δοκιμασα… δεν ξερω αν δουλεψε σε καποιον αλλον!

Alex

Μπορείτε να μου πείτε πια ειναι η διάφορα του Macintosh και του Mac OS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.