Κυριακή
08/05/2011

Google Chrome Canary για Mac [pre-developer]

Τελευταία έχουμε γίνει παρατηρητές ενός πολέμου μεταξύ των browsers και την ραγδαία ανάπτυξη του Google Chrome που ξεπέρασε τον Internet Explorer. Τα πράγματα άλλαξαν με την απόφαση της Google να μπει στο παιχνίδι και με την κυκλοφορία της έκδοσης 10 η οποία είναι ακόμη πιο φιλική και πιο γρήγορη από τις προηγούμενες.

Google Chrome Canary for Mac

H Google όπως φαίνεται έχει βάλει στόχο να φτάσει στην κορυφή. Πρώτα μας ανακοινώνει τη δημιουργία του Chrome Web Store που θα περιλαμβάνει δωρεάν και επί πληρωμή εφαρμογές και τώρα έρχεται με την κυκλοφορία του Chrome Canary αποκλειστικά για Mac. Τι καλύτερο έχει όμως να προσφέρει στον ανταγωνισμό όπως το «αδερφάκι» του Chromium;

Φυσικά υποστήριξη Adobe Flash με το ενσωματωμένο plugin και άλλα καλούδια που υπόσχονται γρήγορη και εύκολη πλοήγηση σε όλους καθώς και συνεχείς αναβαθμίσεις. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδω αλλά να έχετε υπόψη σας ότι ακόμη βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

Πηγή

Μάθε για: , , , , , ,

Συντάκτης: .


8 Σχόλια

 1. Ο/Η Jimis λέει:

  Το Google Chrome ειναι στην 11 εκδοση….οχι στην 10!

 2. Ο/Η Αντώνης λέει:

  Το κατεβασα στα Windows

 3. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Jimis, εννοεί ότι από την έκδοση 10 τα πράγματα βελτιώθηκαν πολύ.

 4. Ο/Η teodore88 λέει:

  τι αποκλειστικα για mac? αφου στη σελιδα λεει download for windows.. δεν καταλαβα ακριβως τι ειναι :S

 5. Ο/Η nikos λέει:

  Τον χρησιμοποιώ από τον Ιανουάριο του 2009!! Δεν τον αλλάζω με τίποτα!!

 6. Ο/Η DarkPain λέει:

  Παιδιά ζητώ συγνώμη, είχα την εντύπωση ότι ήταν μόνο για Mac,ειλικρινά συγνώμη.
  Είναι συμβατός τώρα και με Mac.
  Γι` αυτούς που ρωτάνε τι διαφορά έχει με το Chrome κτλ. Να σας εξηγήσω πρώτα την φιλοσοφία του Canary.
  Πρώτα να σας πω γιατί ονομάστηκε έτσι, για να καταλάβετε την διαφορά του.
  Ο λόγος που ονομάστηκε Canary είναι λόγω το ότι στα παλιά χρόνια που δεν είχαν ηλεκτρονικά εξαρτήματα για να μετράνε διαρροές αερίων στα ορυχεία που δούλευαν.. οι εργάτες στα ορυχεία έπαιρναν μαζί τους καναρίνια, αν το καναρίνι πέθαινε τότε ήξεραν ότι υπήρχε διαρροή γκαζιού για να μην μπουν αυτοί μέσα.
  Το ίδιο συμβαίνει και με το Chrome Canary,ονομάστηκε έτσι γιατί μπορεί να είναι λιγότερο σταθερός από τις υπόλοιπες developers εκδόσεις αλλά προσφέρει και δοκιμάζει καινούργιες τεχνολογίες πριν να μπουν στην stable έκδοση. Αν ένα χαρακτηριστικό, μια λειτουργιά του παρουσιάζει πρόβλημα τότε η Google το «σκοτώνει» και δεν το προωθεί στις τελικές εκδόσεις για να μην πάθουν πρόβλημα. Με λίγα λόγια είναι ένας συνδυασμός του Chrome της έκδοσης για developer και του Chromium. Αλλά σε αυτό που ξεχωρίζει από τις beta εκδόσεις και developer,είναι ότι μπορεί να εγκατασταθεί και να τον δοκιμάσετε ξεχωριστά χωρίς να αντικαθιστά το «κανονικό» σας Chrome και να τα λειτουργείτε ταυτόχρονα. Ένα άλλο υπέρ του είναι ότι σε αντίθεση με τον Chrome,συμφώνα με την Google,παίρνει κάθε 6 εβδομάδες αναβάθμιση. Τώρα αν δεν κάνω λάθος ενώ ο Chrome πρόσφατα αναβαθμίστηκε στην 11η έκδοση, η developer έκδοση βρίσκεται στην 12η ενώ το Chrome Canary είναι στην 13η,οχι βεβαία ότι εγώ προσωπικά είδα εμφανείς αλλαγές. Έτσι έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα καθώς μπορείτε να δείτε καινούργιες λειτουργιές και να είσαστε πιο μπροστά με το «κόστος» βεβαία ότι δεν είναι τόσο σταθερός.

 7. Ο/Η Ben λέει:

  @DarkPain
  Ο Chromium είναι το open source project. Ο Canary είναι η pre-developer έκδοση, ή όπως αλλιώς αποκαλείται, η «bleeding edge» έκδοση. Όπερ σημαίνει ότι λαμβάνει καθημερινώς αλλαγές (ίσως και περισσότερες τις μίας φοράς αλλαγές την ημέρα), είναι unstable και αρκετά buggy. Είναι όμως μία πολύ καλή πηγή για τα things to come στον Chrome.
  Οι αλλαγές στον Canary είναι συνήθως αφανείς και τα καλούδια που δοκιμάζονται μπορείς να τα βρεις εάν γράψεις στο omnibox «about: flags». Φυσικά οι ρυθμίσεις των flags ισχύουν και σε όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις του Chrome αλλά σε άλλους συνδιασμούς.

 8. Ο/Η DarkPain λέει:

  @Ben Βασικά ο όρος pre-developer δεν είναι σωστός κατά την δική μου άποψη πάντα, καθώς η developer εκδοσή είναι άλλη,το beta άλλη και το canary edition άλλο πράγμα διαφορετικό,γιαυτό άλλωστε και το δημιούργησαν το συγκεκριμένο browser(το αναφέρω και πιο πάνω).Γνωρίζω ότι είναι open source το Chromium,άλλωστε αυτά είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους γιαυτό και το αποκάλεσα αδερφάκι.Ήθελα απλά να θίξω με λιγότερα λόγια και πιο κατανοητά τις διαφορές μεταξύ των άλλων εκδόσεων(συμπεριλαμβανομένου το ενσωματωμένο flash και pdf viewer).Σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες πάντως.
  Φιλικά.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.