Google Chrome Canary για Mac [pre-developer]

Τελευταία έχουμε γίνει παρατηρητές ενός πολέμου μεταξύ των browsers και την ραγδαία ανάπτυξη του Google Chrome που ξεπέρασε τον Internet Explorer. Τα πράγματα άλλαξαν με την απόφαση της Google να μπει στο παιχνίδι και με την κυκλοφορία της έκδοσης 10 η οποία είναι ακόμη πιο φιλική και πιο γρήγορη από τις προηγούμενες.

, Google Chrome Canary για Mac [pre-developer]

H Google όπως φαίνεται έχει βάλει στόχο να φτάσει στην κορυφή. Πρώτα μας ανακοινώνει τη δημιουργία του Chrome Web Store που θα περιλαμβάνει δωρεάν και επί πληρωμή εφαρμογές και τώρα έρχεται με την κυκλοφορία του Chrome Canary αποκλειστικά για Mac. Τι καλύτερο έχει όμως να προσφέρει στον ανταγωνισμό όπως το “αδερφάκι” του Chromium;

Φυσικά υποστήριξη Adobe Flash με το ενσωματωμένο plugin και άλλα καλούδια που υπόσχονται γρήγορη και εύκολη πλοήγηση σε όλους καθώς και συνεχείς αναβαθμίσεις. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδω αλλά να έχετε υπόψη σας ότι ακόμη βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jimis

Το Google Chrome ειναι στην 11 εκδοση….οχι στην 10!

Αντώνης

Το κατεβασα στα Windows

Κώστας Βλαχάκης

Jimis, εννοεί ότι από την έκδοση 10 τα πράγματα βελτιώθηκαν πολύ.

teodore88

τι αποκλειστικα για mac? αφου στη σελιδα λεει download for windows.. δεν καταλαβα ακριβως τι ειναι :S

nikos

Τον χρησιμοποιώ από τον Ιανουάριο του 2009!! Δεν τον αλλάζω με τίποτα!!

DarkPain

Παιδιά ζητώ συγνώμη, είχα την εντύπωση ότι ήταν μόνο για Mac,ειλικρινά συγνώμη. Είναι συμβατός τώρα και με Mac. Γι` αυτούς που ρωτάνε τι διαφορά έχει με το Chrome κτλ. Να σας εξηγήσω πρώτα την φιλοσοφία του Canary. Πρώτα να σας πω γιατί ονομάστηκε έτσι, για να καταλάβετε την διαφορά του. Ο λόγος που ονομάστηκε Canary είναι λόγω το ότι στα παλιά χρόνια που δεν είχαν ηλεκτρονικά εξαρτήματα για να μετράνε διαρροές αερίων στα ορυχεία που δούλευαν.. οι εργάτες στα ορυχεία έπαιρναν μαζί τους καναρίνια, αν το καναρίνι πέθαινε τότε ήξεραν ότι υπήρχε διαρροή γκαζιού για να μην μπουν αυτοί μέσα. Το ίδιο συμβαίνει και με το Chrome Canary,ονομάστηκε έτσι γιατί μπορεί να είναι λιγότερο σταθερός από τις υπόλοιπες developers εκδόσεις αλλά προσφέρει και δοκιμάζει καινούργιες τεχνολογίες πριν να μπουν στην stable έκδοση. Αν ένα χαρακτηριστικό, μια λειτουργιά του παρουσιάζει πρόβλημα τότε η Google το “σκοτώνει” και δεν το προωθεί στις τελικές εκδόσεις για να μην πάθουν πρόβλημα. Με λίγα λόγια είναι ένας συνδυασμός του Chrome της έκδοσης για developer και του Chromium. Αλλά σε αυτό που ξεχωρίζει από τις beta εκδόσεις και developer,είναι ότι μπορεί να εγκατασταθεί και να τον δοκιμάσετε ξεχωριστά χωρίς να αντικαθιστά το “κανονικό” σας Chrome και… Συνέχεια »

Ben

@DarkPain
Ο Chromium είναι το open source project. Ο Canary είναι η pre-developer έκδοση, ή όπως αλλιώς αποκαλείται, η “bleeding edge” έκδοση. Όπερ σημαίνει ότι λαμβάνει καθημερινώς αλλαγές (ίσως και περισσότερες τις μίας φοράς αλλαγές την ημέρα), είναι unstable και αρκετά buggy. Είναι όμως μία πολύ καλή πηγή για τα things to come στον Chrome.
Οι αλλαγές στον Canary είναι συνήθως αφανείς και τα καλούδια που δοκιμάζονται μπορείς να τα βρεις εάν γράψεις στο omnibox “about: flags”. Φυσικά οι ρυθμίσεις των flags ισχύουν και σε όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις του Chrome αλλά σε άλλους συνδιασμούς.

DarkPain

@Ben Βασικά ο όρος pre-developer δεν είναι σωστός κατά την δική μου άποψη πάντα, καθώς η developer εκδοσή είναι άλλη,το beta άλλη και το canary edition άλλο πράγμα διαφορετικό,γιαυτό άλλωστε και το δημιούργησαν το συγκεκριμένο browser(το αναφέρω και πιο πάνω).Γνωρίζω ότι είναι open source το Chromium,άλλωστε αυτά είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους γιαυτό και το αποκάλεσα αδερφάκι.Ήθελα απλά να θίξω με λιγότερα λόγια και πιο κατανοητά τις διαφορές μεταξύ των άλλων εκδόσεων(συμπεριλαμβανομένου το ενσωματωμένο flash και pdf viewer).Σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες πάντως.
Φιλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple MacBook featured

Φήμες για αναδιπλούμενο Apple Macbook 20 ιντσών σε τρία χρόνια

Η Apple φέρεται να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα MacBook 20 ιντσών με αναδιπλούμενη οθόνη σε περίπου τρία χρόνια.

Smartphones Apple featured iPhone

Ευπάθεια στην ασφάλεια της GPU αποκαλύπτει δεδομένα AI εκατομμυρίων iPhone και MacBook

Μια αναφορά για ένα ελάττωμα ασφάλειας GPU εμφανίστηκε στο διαδίκτυο και εντοπίστηκε από το Trail of Bits.

Gear Apple MacBook MacBook MacBook Pro

MacBook Pro: Είναι αρκετά τα 8GB μνήμης RAM;

To αν τα 8GB μνήμης RAM είναι αρκετά για ένα MacBook Pro της Apple είναι ένα θέμα που απασχολεί εδώ και πολύ καιρό.

Gear Apple featured MacBook Pro

M3 MacBook Pro: Το μυστικό του σκούρου μαύρου φινιρίσματος αποκαλύπτεται από το iFixit

Ο ιστότοπος επισκευής iFixit μοιράστηκε ένα teardown βίντεο του νέου MacBook Pro 14 ιντσών με τα τσιπ M3 και M3 Pro.